کتاب وقتی نه می شنوم!
معرفی کتاب وقتی نه می شنوم!
معرفی کتاب وقتی نه می شنوم!
کتاب الکترونیکی «نه» (واژه) نوشتهٔ «رونیت فرزام» با تصویرگری «انی لویی» و ترجمهٔ «بیتا حسینی» توسط نشر برکه منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که به موضوع احساسات کودکان هنگام شنیدن واژهٔ «نه» میپردازد و تلاش میکند به زبان ساده، تجربهٔ خشم و ناراحتی را برای کودکان ملموس کند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب وقتی نه می شنوم!
در «نه»، نویسنده با نگاهی به دنیای درونی کودکان، به واکنشهای احساسی آنها نسبت به شنیدن پاسخ منفی میپردازد. کتاب در قالب داستانی کوتاه و تصویری، احساسات مختلفی مانند غم، خشم و ناامیدی را که پس از شنیدن «نه» در کودک شکل میگیرد، به تصویر میکشد. این اثر در سال ۱۴۰۴ منتشر شده و با تصویرگری رنگارنگ و زبانی کودکانه، تلاش میکند به والدین و مربیان کمک کند تا بهتر با احساسات کودکان مواجه شوند. کتاب به موضوعاتی مانند قاطعیت، هیجانها و رابطهٔ مادر و کودک نیز اشاره دارد و برای گروه سنی ۶ سال به بالا مناسب است. نویسنده در این داستان، کودک را در مسیر شناخت و مدیریت احساساتش همراهی میکند و به اهمیت حمایت عاطفی والدین در این مسیر میپردازد.
خلاصه کتاب وقتی نه می شنوم!
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با بیان کودکانهای آغاز میشود که واژهٔ «نه» را دوست ندارد و هر بار که آن را میشنود، احساسات شدیدی را تجربه میکند. کودک ابتدا خود را به شکل اژدهایی غمگین تصور میکند که در سیاهچالهای تاریک افتاده و با نفس آتشینش تلاش میکند «نه» را به «بله» تبدیل کند، اما موفق نمیشود. این ناکامی باعث میشود کودک به کوهی بزرگ و سپس به آتشفشانی در حال فوران تبدیل شود و خشم و ناراحتیاش را بروز دهد. در ادامه، کودک از خود میپرسد دیگران هنگام شنیدن «نه» چه احساسی دارند و آیا آنها هم مانند او دچار طوفان درونی میشوند. در نهایت، با شنیدن صدای آرام و حمایتگر مادر، کودک یاد میگیرد که احساساتش طبیعی است و میتواند با نفس عمیق و حمایت اطرافیان، آرام شود. داستان با تاکید بر این نکته پایان مییابد که حتی وقتی کار اشتباهی انجام میشود، والدین همچنان فرزندشان را دوست دارند و با هم میتوانند از پس احساسات دشوار بربیایند.
چرا باید کتاب وقتی نه می شنوم! را خواند؟
این کتاب با زبانی کودکانه و تصاویر جذاب، به یکی از چالشهای مهم دوران کودکی یعنی مواجهه با پاسخ منفی میپردازد. «نه» به کودکان کمک میکند احساسات خود را بهتر بشناسند و والدین را در درک و همراهی با فرزندانشان یاری میدهد. کتاب فرصتی فراهم میکند تا دربارهٔ خشم، ناراحتی و راههای مدیریت آنها گفتگو شود و به کودکان اطمینان میدهد که احساساتشان پذیرفته شده است.
خواندن کتاب وقتی نه می شنوم! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان ۶ سال به بالا، والدین، مربیان و مشاورانی که با کودکان سروکار دارند مناسب است. برای کودکانی که با شنیدن «نه» دچار خشم یا ناراحتی میشوند و والدینی که به دنبال راهی برای گفتوگو دربارهٔ احساسات هستند، گزینهٔ مناسبی است.
فهرست کتاب وقتی نه می شنوم!
- مقدمه: معرفی کودک و احساسش نسبت به واژهٔ «نه»- تجربهٔ شنیدن «نه»: توصیف احساسات کودک هنگام مواجهه با پاسخ منفی- واکنشهای احساسی: تبدیل شدن کودک به اژدها، کوه و آتشفشان و بیان خشم و غم- همدلی و حمایت: نقش والدین در آرامکردن کودک و پذیرش احساسات او- نتیجهگیری: تاکید بر دوستداشتن کودک حتی هنگام بروز رفتارهای ناخوشایند و عبور از احساسات دشوار با کمک یکدیگر
بخشی از کتاب وقتی نه می شنوم!
«نهکلمهٔ مورد علاقهٔ من تو دنیا نیست.میدانید وقتی نه میشنوم، چه حسی پیدا میکنم؟وقتی نه میشنوم، به اژدهای کوچولوی غمگینی تبدیل میشوم که تک و تنها توی یک سیاهچالهٔ خیلی تاریک افتاده. با نفس آتشینم، همهچیز را سر راهم میسوزانم و امیدوارم که بتوانم نه را به بله تبدیل کنم. اما نه هنوز نه است.و این من را خیلی خیلی عصبانی میکند.من به کوه بزرگ و قدرتمندی تبدیل میشوم که... سعی میکند بلند، آرام و قوی باشد. اما باز هم احساس میکنم چیزی در من میجوشد.آن وقت است که میفهمم من فقط یک کوه نیستم، یک آتشفشانیام که در حال فوران است. فریاد میکشم، گریه میکنم و مواد مذاب را همهجا میریزم. امیدوارم که نه را به بله تبدیل کنم.اما نه هنوز نه است. و این من را عصبانی و ناراحت میکند.»