کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان تونی لیندسی + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان

کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان

معرفی کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان

معرفی کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان

کتاب الکترونیکی «درمان پذیرش و تعهد در سالمندان» (Acceptance and Commitment Therapy in Older Adults) نوشتهٔ «تونی لیندسی» و با ترجمهٔ محمدرضا خدابخش، احمدرضا گداخته، شیما خورشیدی‌فر و هنگامه حسین‌زاده قاسم‌آباد، توسط انتشارات فروغ سیمرغ منتشر شده است. این کتاب به بررسی کاربرد رویکرد درمان پذیرش و تعهد (ACT) در سالمندان و بیماران مشرف به مرگ می‌پردازد و راهنمایی‌هایی برای متخصصان سلامت روان و مراقبین ارائه می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان

این کتاب به موضوع سلامت روان سالمندان و به‌ویژه افرادی که با بیماری‌های محدودکنندهٔ زندگی یا در آستانهٔ پایان عمر هستند می‌پردازد. «درمان پذیرش و تعهد در سالمندان» در فضایی نوشته شده که دغدغه‌های وجودی، اضطراب مرگ، عدم قطعیت و چالش‌های روانی و جسمی بیماران و خانواده‌هایشان را برجسته می‌کند. نویسنده با تکیه بر تجربه‌های بالینی و پژوهش‌های جدید، تلاش می‌کند تا چارچوب ACT را برای این گروه خاص از بیماران و مراقبین آن‌ها قابل استفاده کند. کتاب در سال‌های اخیر و با توجه به افزایش جمعیت سالمندان و نیاز به مراقبت‌های تسکینی و روانی، اهمیت بیشتری یافته است. ساختار کتاب شامل مقدمه‌ای بر مرگ و زندگی، مرور مدل ACT، بررسی چالش‌های درمانگران و ارائهٔ مطالعات موردی است. همچنین به نقش مراقبین، مسائل فرهنگی، معنوی و عملیاتی در پایان زندگی پرداخته می‌شود. نویسنده تأکید دارد که این کتاب صرفاً یک راهنمای فنی نیست، بلکه به ابعاد انسانی و ارتباطی کار با سالمندان نیز توجه دارد.

خلاصه کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان

این کتاب با روایت تجربه‌های بالینی نویسنده آغاز می‌شود و به تدریج وارد بحث‌های نظری و عملی دربارهٔ مواجهه با مرگ و بیماری در سالمندان می‌شود. نویسنده ابتدا به احساسات و واکنش‌های رایج بیماران مشرف به مرگ مانند اضطراب، افسردگی، ناامیدی، پریشانی وجودی و احساس بار بودن برای دیگران می‌پردازد. سپس نقش عدم قطعیت و دشواری تحمل آن در این گروه را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه ACT می‌تواند به بیماران کمک کند تا با واقعیت‌های غیرقابل تغییر کنار بیایند و زندگی مبتنی بر ارزش‌ها را حتی در شرایط دشوار ادامه دهند. کتاب به چالش‌های مراقبین، نقش خانواده، مسائل فرهنگی و معنوی، و موضوعاتی مانند انتخاب محل مرگ، امید و میراث نیز می‌پردازد. نویسنده با ارائهٔ مثال‌های بالینی و گفتگوهای واقعی، نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با پذیرش احساسات دشوار و تمرکز بر لحظهٔ حال، کیفیت زندگی بیماران و خانواده‌هایشان را بهبود بخشید. در نهایت، کتاب به درمانگران توصیه می‌کند که به جای تمرکز صرف بر راه‌حل‌های فنی، بر ایجاد رابطهٔ انسانی و حمایت عاطفی تأکید کنند.

چرا باید کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان را خواند؟

این کتاب به دلیل تمرکز بر یکی از حساس‌ترین و کمتر پرداخته‌شده‌ترین موضوعات سلامت روان، یعنی مواجهه با مرگ و بیماری در سالمندان، اهمیت دارد. رویکرد ACT در این کتاب به‌گونه‌ای شرح داده شده که هم برای درمانگران و هم برای مراقبین و خانواده‌ها قابل استفاده است. خواننده با مطالعهٔ این اثر می‌تواند با چالش‌های روانی، وجودی و عملی بیماران مشرف به مرگ آشنا شود و راه‌هایی برای حمایت مؤثرتر از آن‌ها بیابد. همچنین کتاب به مسائل فرهنگی، معنوی و خانوادگی توجه دارد و نمونه‌های واقعی از جلسات درمانی ارائه می‌دهد که می‌تواند برای متخصصان و دانشجویان حوزه سلامت روان آموزنده باشد.

خواندن کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای روانشناسان، روان‌درمانگران، مشاوران، پزشکان، پرستاران، مراقبین سالمندان و دانشجویان رشته‌های مرتبط با سلامت روان و مراقبت‌های تسکینی مناسب است. همچنین خانواده‌هایی که با سالمندان یا بیماران مشرف به مرگ سروکار دارند، می‌توانند از مطالب کتاب برای درک بهتر وضعیت عزیزان خود و حمایت مؤثرتر بهره ببرند.

فهرست کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان

- مقدمه: نویسنده تجربه‌های شخصی خود از کار با بیماران پایان عمر را شرح می‌دهد و اهمیت رویکرد ACT را در این حوزه بیان می‌کند.- دریچه‌ای به سوی ACT: معرفی چارچوب درمان پذیرش و تعهد و کاربرد آن در مواجهه با چالش‌های پایان زندگی.- مقدمه‌ای بر مرگ و زندگی: بررسی نگرش‌های رایج به مرگ، تأثیرات روانی و جسمی آن و نقش اضطراب و عدم قطعیت.- بازتاب‌های بالینی و تجارب درمانگران: مرور واکنش‌های رایج بیماران و خانواده‌ها، چالش‌های درمانگران و اهمیت رابطهٔ انسانی در درمان.- درک مرگ و پیامدهای روانی: تحلیل احساسات و افکار رایج در بیماران مشرف به مرگ، مانند اضطراب، افسردگی، ناامیدی و پریشانی وجودی.- مولفه‌های روانشناختی در مواجهه با مرگ: بررسی واکنش‌های مختلف به مرگ، نقش فرهنگ، خانواده و مراقبین.- مدیریت فکر و دفع: آموزش تکنیک‌های ACT برای مدیریت افکار مزاحم و پذیرش احساسات دشوار.- خود به عنوان زمینه: پرداختن به مفهوم خود و هویت در مواجهه با بیماری و مرگ.- پیچیدگی مراقبت: بررسی نقش مراقبین، چالش‌های عملی و عاطفی آن‌ها و راهکارهای حمایت از مراقبین.- فضاهای ظریف: پرداختن به موضوعاتی مانند باروری، جنسیت، معنویت و انتخاب محل مرگ.- امید و میراث: بررسی نقش امید و مفهوم میراث در پایان زندگی و چگونگی کمک به بیماران برای یافتن معنا و آرامش.- جمع‌بندی: توصیه‌هایی برای درمانگران و مراقبین دربارهٔ کاربرد ACT و اهمیت رابطهٔ انسانی در کار با سالمندان.

بخشی از کتاب درمان پذیرش و تعهد در سالمندان

«مرگ تنها پدیده‌ای است که هیچ‌یک از ما از آن فرار نخواهیم کرد؛ اما برای بسیاری همچنان همچون موجودی مرموز باقی مانده و اغلب از آن اجتناب می‌شود. از دوران جوانی از مرگ آگاهیم. اما اندیشه مرگ خود و عزیزان اغلب از ذهن ما دور مانده است. به طور متناقض، مواجهه و تأمل در باب مرگ به ما اجازه می‌دهد زندگی‌ای پرمعنا و مبتنی بر ارزش‌ها بسازیم؛ زندگی‌ای که در آن اهمیت واقعی آنچه برایمان عزیز است، نمایان شود.دانش ما از مرگ عمدتاً به جنبه‌های فیزیکی محدود است؛ فرآیندهایی همچون از کار افتادن اندام‌ها، تغییرات تنفسی و تغییرات شیمیایی قابل پیش‌بینی، گویای نزدیک شدن زمان ما به پایان است. اما این‌ها تنها گوشه‌ای از داستان هستند. جنبه‌ای که بسیار پیچیده‌تر است، آنچه پس از مرگ برایمان رخ می‌دهد، می‌باشد؛ چرا که هیچ مدرک قطعی از آنچه در فراسوی مرگ اتفاق می‌افتد، در دست نداریم. به همین دلیل، به عنوان بخشی از تجربة انسانی، تلاش می‌کنیم جهانی را تجسم کنیم که در غیاب ما نیز به پیشرفت خود ادامه دهد. مراسمی پیرامون این واقعیت شکل گرفته‌اند. اما پردازش روانی مرگ و ناتوانی در کنار آمدن با عدم اطمینان ذاتی آن، موضوعی کاملا متفاوت باقی مانده است.»