کتاب گلچین غزلیات فیض کاشانی
معرفی کتاب گلچین غزلیات فیض کاشانی
معرفی کتاب گلچین غزلیات فیض کاشانی
کتاب الکترونیکی «گلچین غزلیات فیض کاشانی» با گردآوری و تدوین علیرضا ملکی و از سوی نشر حافظ اسرار منتشر شده است. این اثر گزیدهای از غزلیات «فیض کاشانی» (ملا محسن کاشانی)، شاعر و عارف نامدار سده یازدهم هجری، را در قالب نستعلیق گردآوری کرده است. موضوع کتاب شعر فارسی و عرفان اسلامی است و در مجموعه «سیری در اسرار خداشناسی» قرار دارد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گلچین غزلیات فیض کاشانی
این کتاب مجموعهای از غزلیات برگزیده «فیض کاشانی» است که توسط علیرضا ملکی انتخاب و به خط نستعلیق ارائه شده است. «فیض کاشانی» از چهرههای برجسته عرفان و ادب فارسی در دوره صفویه به شمار میرود و آثارش تلفیقی از اندیشههای فلسفی، عرفانی و آموزههای دینی است. این گلچین با هدف ارائه ابیات شاخص و نکات بدیع عرفانی و خداشناسی از میان دیوان فیض انتخاب شده و تلاش دارد مخاطب را با لایههای معنوی و عرفانی شعر او آشنا کند. کتاب در قالبی زیبا و با مقدمهای درباره زندگی و جایگاه علمی و معنوی فیض کاشانی آغاز میشود و سپس به ارائه غزلیات منتخب میپردازد. این اثر بخشی از مجموعهای است که به بررسی اسرار خداشناسی در ادبیات فارسی میپردازد و برای علاقهمندان به شعر عرفانی و مباحث معنوی، تصویری از سلوک و اندیشههای یک عارف و عالم شیعی ارائه میدهد.
چرا باید کتاب گلچین غزلیات فیض کاشانی را خواند؟
این گلچین فرصتی فراهم میکند تا با زبان و اندیشهٔ یکی از شاعران و عارفان برجستهٔ ایران آشنا شد. غزلیات «فیض کاشانی» سرشار از مضامین عرفانی، عشق الهی و تأملات فلسفی است و خواننده را به تأمل در مفاهیم خداشناسی و سلوک معنوی دعوت میکند. این مجموعه با انتخاب ابیات شاخص و ارائهٔ آنها به خط نستعلیق، هم برای علاقهمندان به شعر کلاسیک فارسی و هم برای کسانی که به دنبال مفاهیم عمیق عرفانی هستند، جذابیت دارد. مطالعهٔ این اثر میتواند دریچهای به جهانبینی و تجربهٔ زیستهٔ یک شاعر و متفکر بزرگ بگشاید.
خواندن کتاب گلچین غزلیات فیض کاشانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به شعر عرفانی، پژوهشگران ادبیات فارسی، دوستداران مباحث خداشناسی و کسانی که به دنبال آشنایی با اندیشههای عارفان ایرانی هستند، مناسب است. همچنین برای دانشجویان رشتههای ادبیات و الهیات که به متون کلاسیک و عرفانی علاقه دارند، مفید خواهد بود.
فهرست کتاب گلچین غزلیات فیض کاشانی
- مقدمه: معرفی اجمالی زندگی و جایگاه علمی و عرفانی «فیض کاشانی» و شرح اهمیت غزلیات او در ادبیات فارسی.- ابیات شاخص: گزیدهای از ابیات مهم و تأثیرگذار که مضامین اصلی عرفانی و خداشناسی را در شعر فیض کاشانی برجسته میکند.- غزلیات منتخب: مجموعهای از غزلیات برگزیدهٔ فیض کاشانی که هر یک به موضوعاتی چون عشق الهی، سلوک معنوی، فنا و بقا، و تأملات فلسفی میپردازد. هر غزل با زبانی نمادین و سرشار از ارجاعات قرآنی و حدیثی، مخاطب را به دنیای درونی شاعر میبرد.- منابع و کتابنامه: اشاره به منابع مورد استفاده و آثار مرتبط با فیض کاشانی برای مطالعهٔ بیشتر.
بخشی از کتاب گلچین غزلیات فیض کاشانی
«عشق گسترده است خوانی بهر خاصان خداهشدار که هر ذره حسابست در اینجاعلم رسمی از کجا، عرفان کجاز خود سری بدر آرم، چه خوش بود به خدازمهر اولیاء اللّه شانی کردهام پیدااگر فضل خدای ما به جنبش جا دهد ما راشود شود که شود چشم من مقام ترابده ساقی آن جام لبریز رااز دو عالم دردت ای دلدار بس باشد مرااز جمال مصطفی روئی بیاد آمد مراوصل با دلدار میباید مراآنچه را از بهر من او خواست آن آید مرایک نفس بییاد جانان بر نمیآید مراای که در این خاکدان جان و جهانی مراتجلی چون کند دلبر، کنم شکر آن تجلی رااشکهای گرم ما و آههای سرد مابوئی ز گلشنی است به دل، خارخار ما ودارد شرف بر انجم و افلاک خاک ماغم ز خوی خویش دارد خاطر غمناک مایا رب بریز شهد عبادت به کام ماآسمان را یکسر پرشور میدانیم ماجمال تست به روز، آفتاب روزن ماای در هوای وصل تو، گسترده جانها بالهاهان رستخیز جان رسید، شد در بدن زلزالها»