کتاب دسیسه در کریا
معرفی کتاب دسیسه در کریا
کتاب دسیسه در کریا نوشتهٔ «محمدحسین واسعی» و «سید محمد سلیم بهرامی» و منتشرشده توسط بهنشر، اثری در قالب مستند - روایت و تحلیل سیاسی است که به بررسی تحولات امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی اسرائیل در مواجهه با جبههٔ مقاومت و ایران میپردازد. این کتاب با تمرکز بر وقایع پس از حملهٔ هفتم اکتبر و بحرانهای داخلی و خارجی اسرائیل، روایتی از درون ساختار امنیتی این رژیم ارائه داده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دسیسه در کریا اثر محمدحسین واسعی و سیدمحمد سلیم بهرامی
کتاب «دسیسه در کریا» (روایتی از بحران امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل پس از عملیات طوفانالاقصی) اثری است که با نگاهی مستند و روایی به بحرانهای امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل پرداخته است. کتاب حاضر با محوریت شخصیتهایی همچون «عامیت» (مقام ارشد امنیتی اسرائیل) و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم به بررسی تحولات پس از عملیات طوفانالاقصی و حملهٔ هفتم اکتبر میپردازد. «محمدحسین واسعی» و «سید محمد سلیم بهرامی» با استفاده از اسناد، گفتوگوها و تحلیلهای داخلی، فضای پرتنش و پرآشوب اسرائیل را در مواجهه با تهدیدات جبههٔ مقاومت، ایران، حزبالله و گروههای فلسطینی به تصویر کشیدهاند. روایت کتاب حاضر از جلسات محرمانه، اختلافات درونی، بحرانهای اجتماعی و اقتصادی و شکستهای اطلاعاتی اسرائیل، تصویری از یک ساختار امنیتی آسیبپذیر و متزلزل ارائه داده است. اثر حاضر علاوهبر پرداختن به ابعاد نظامی و اطلاعاتی به نقش بازیگران منطقهای و بینالمللی مانند آمریکا، ایران و کشورهای عربی توجه دارد و روند تحولات را در بستر رقابتهای ژئوپلیتیک منطقهای تحلیل کرده است. کتاب حاضر به بحرانهای اجتماعی، موج مهاجرت، فروپاشی اعتماد عمومی و فشارهای بینالمللی میپردازد و همزمان، تلاشهای اسرائیل برای ترور فرماندهان مقاومت، مدیریت بحران اسرا و استفاده از ابزارهای اطلاعاتی و تکنولوژیک را روایت میکند. در بخشهایی از کتاب، نقش آمریکا و اختلافات واشنگتن و تلآویو، همچنین تلاش برای انتقال قدرت به تشکیلات خودگردان فلسطین و شکست این پروژهها نیز بررسی میشود. اثر حاضر با نمایش بنبستهای امنیتی، سیاسی و اجتماعی اسرائیل و تداوم بحرانها، تصویری از یک ساختار متزلزل و آسیبپذیر ارائه میدهد.
خلاصه کتاب دسیسه در کریا
این کتاب با ورود «عامیت»، مقام ارشد امنیتی اسرائیل به دفتر نخستوزیری و گفتوگوهای پرتنش با بنیامین نتانیاهو آغاز میشود. در این جلسات، بحرانهای داخلی اسرائیل، اعتراضات گسترده، ضعف ساختار امنیتی و نگرانی از نفوذ و عملیات گروههای مقاومت فلسطینی و حزبالله به بحث گذاشته میشود. روایت کتاب بهتدریج وارد جزئیات عملیات طوفانالاقصی و حملهٔ هفتم اکتبر میشود؛ جایی که نیروهای حماس با عبور از موانع امنیتی ضربهای سنگین به اسرائیل وارد میکنند و ساختار اطلاعاتی این رژیم را دچار شوک میسازند. در ادامه، اختلافات میان سران امنیتی، موساد، شاباک و ارتش اسرائیل شدت میگیرد و ناکارآمدی سیاستهای نتانیاهو و تیمش آشکار میشود.
چرا باید کتاب دسیسه در کریا را خواند؟
این کتاب با روایتی مستند و تحلیلی به لایههای پنهان بحران امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل پس از عملیات طوفانالاقصی میپردازد و مخاطب را با جزئیات جلسات محرمانه، اختلافات درونی و چالشهای راهبردی این رژیم آشنا میکند. اثر حاضر علاوهبر ارائهٔ تصویری از تحولات میدانی و پشتپرده، به نقش بازیگران منطقهای و بینالمللی و تأثیر آنها بر روند بحران میپردازد. مطالعهٔ این کتاب میتواند برای کسانی که بهدنبال فهم عمیقتر تحولات خاورمیانه و ساختار قدرت در اسرائیل هستند، سودمند باشد.
خواندن کتاب دسیسه در کریا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به مسائل سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی خاورمیانه، پژوهشگران حوزهٔ مطالعات منطقهای، دانشجویان علوم سیاسی و روابط بینالملل و کسانی که بهدنبال تحلیلهای عمیق دربارهٔ بحران اسرائیل و جبههٔ مقاومت هستند، مناسب است؛ همچنین برای افرادی که دغدغهٔ شناخت تحولات پشتپرده و روندهای امنیتی و اطلاعاتی خاورمیانه را دارند، اثری کاربردی به شمار میآید.
بخشی از کتاب دسیسه در کریا
««تغییر معادلات میدانی جنگ، با واکنش کارشناسان و افسران سیستم اطلاعاتی موساد آغاز شده و کمکم موج استعفا از مسئولیتهای امنیتی در موساد و دیگر سیستمهای اطلاعاتی شدت میگیرد. حتی افسران ارتش هم به این جمع پیوستهاند. وقتی امروز صبح به صورت مخفیانه و بدون محافظ به داخل خیابانها رفتم با چشمان خود دیدم که شکنندگی حاصل از یکماهگی جنگ باعث شده مردم شمال در استان تلآویو با بیتوجهی به هنجارهای اجتماعی به منازل شخصی دیگران تجاوز کنند و بیاعتنا به هشدراهای پلیس، با شکستن حصارهای مراکز نگهداری غذا و دارو، مایحتاج خود را تأمین کنند.
جناب نخستوزیر! حالا دیگر ۳۰ روز از جنگ میگذرد و تمام مراکز اقامتی مملو از جمعیت شده و حتی دیگر در شهرها زباله هم جمعآوری نمیشود و مردم اسراییل وحشتزده از آیندهای نامعلوم به دنبال ترک اسراییل هستند. به مسئول دفترم گفتم فهرست قیمت بلیطها به کشورهایی را که مدنظر مردم برای ترک اسراییل است برایم پرینت بگیرند. وقتی به آن نگاه کردم، فوقالعاده گران بود و حتی قیمتهای نجومی بلیطها هم آنها را از ترک شهرها منصرف نکرده.»»