تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب پیام امام
معرفی کتاب پیام امام
معرفی کتاب پیام امام
کتاب الکترونیکی «پیام امام» (با زیرعنوان ندارد) نوشتهٔ سجاد نیکو و با همکاری «بات ری» توسط انتشارات خط اول منتشر شده است. این اثر در ۱۵۳ صفحه به بررسی و شرح پیام اخلاقی و تربیتی امام رضا علیهالسلام به عبدالعظیم حسنی میپردازد و با استناد به احادیث و روایات، آموزههای اخلاقی و اجتماعی شیعه را واکاوی میکند. «پیام امام» در دستهٔ کتابهای دینی و حدیثی قرار میگیرد و به موضوعاتی چون اخلاق فردی، مسئولیت اجتماعی و سبک زندگی اسلامی میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پیام امام
این کتاب با محوریت پیام امام رضا علیهالسلام به عبدالعظیم حسنی، مجموعهای از توصیههای اخلاقی و اجتماعی را ارائه میدهد که در قالب شرح و تفسیر روایات و احادیث بیان شدهاند. نویسنده تلاش کرده است تا با زبانی قابل پیگیری، مفاهیم کلیدی همچون راستگویی، امانتداری، سکوت، پرهیز از جدال بیهوده، یاد مرگ، کمک به دیگران و مسئولیتپذیری را از منظر آموزههای شیعه بررسی کند. «پیام امام» در فضایی آموزشی و تربیتی نوشته شده و به دغدغههای روزمرهٔ انسان معاصر از منظر دینی پاسخ میدهد. این کتاب در سالهای اخیر و در دورهای که توجه به اخلاق اجتماعی و فردی اهمیت یافته، منتشر شده است. نویسنده با بهرهگیری از منابع حدیثی و تفسیری، تلاش کرده است تا آموزههای امام رضا علیهالسلام را به زبان امروزین و با مثالهای ملموس برای مخاطب بازگو کند. در کنار شرح روایات، به حواشی و نکات تربیتی نیز پرداخته شده و سعی شده است تا خواننده با سیر کلی پیام امام و کاربردهای آن در زندگی روزمره آشنا شود.
خلاصه کتاب پیام امام
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!کتاب با نقل پیام امام رضا علیهالسلام به عبدالعظیم حسنی آغاز میشود؛ پیامی که مجموعهای از توصیههای اخلاقی و اجتماعی را در بر دارد. نویسنده ابتدا به جایگاه شیطان و مکانیسم عمل او در اغوای انسان میپردازد و راههای مقابله با وسوسههای شیطانی را با استناد به آیات و روایات شرح میدهد. سپس اهمیت راستگویی و امانتداری به عنوان نشانههای ایمان و تقوا مورد بررسی قرار میگیرد و مصادیق دروغ و آثار آن در زندگی فردی و اجتماعی بیان میشود. در ادامه، سکوت و کمگویی به عنوان راهی برای کسب حکمت و آرامش معرفی میشود و برکات و آفات پرگویی از منظر روایات تحلیل میگردد. بخش دیگری از کتاب به جدال و مناظره میپردازد و تفاوت جدال احسن و جدال مذموم را توضیح میدهد. همچنین، به موضوعاتی مانند فکر گناه، آرزوهای دور و دراز، یاد مرگ و تاثیر آن بر رفتار انسان، مسئولیتپذیری، کمک به دیگران، قرضالحسنه و آثار آن، پرهیز از ربا و رعایت حقوق دیگران پرداخته میشود. نویسنده در هر بخش با ذکر احادیث و روایات، تلاش میکند تا پیامهای اخلاقی امام رضا علیهالسلام را به صورت کاربردی و قابل فهم ارائه دهد و مخاطب را به تأمل در رفتار و باورهای خود دعوت کند.
چرا باید کتاب پیام امام را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر پیام اخلاقی امام رضا علیهالسلام، مجموعهای از آموزههای کاربردی برای بهبود رفتار فردی و اجتماعی ارائه میدهد. خواننده با مطالعهٔ آن میتواند با ریشههای بسیاری از مشکلات اخلاقی و اجتماعی آشنا شود و راهکارهایی برای مقابله با وسوسههای درونی، تقویت صداقت، امانتداری، مسئولیتپذیری و کمک به دیگران بیابد. همچنین، کتاب با استناد به روایات معتبر، مفاهیم دینی را به زبان امروزی بازگو میکند و به دغدغههای روزمره پاسخ میدهد.
خواندن کتاب پیام امام را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به معارف اسلامی، پژوهشگران حوزهٔ اخلاق و حدیث، دانشجویان رشتههای الهیات و معارف اسلامی و کسانی که دغدغهٔ رشد اخلاقی و معنوی دارند، مفید است. همچنین، برای افرادی که به دنبال راهنماییهای عملی برای بهبود روابط اجتماعی و فردی هستند، این کتاب پیشنهاد میشود.
فهرست کتاب پیام امام
- مقدمه: معرفی پیام امام رضا علیهالسلام و اهمیت پیامرسانی عبدالعظیم حسنی.- فصل اول: جایگاه شیطان، مکانیسم عمل شیطان و راههای مقابله با وسوسههای شیطانی.- فصل دوم: اهمیت راستگویی، مصادیق دروغ و آثار آن، توبه از دروغ و امانتداری.- فصل سوم: برکات سکوت و کمگویی، نقش سکوت در کسب حکمت و آرامش، آفات پرگویی.- فصل چهارم: انواع جدال، تفاوت جدال احسن و جدال مذموم، آثار سوء جدال بیهوده.- فصل پنجم: نتایج منفی فکر گناه، مفهوم آرزوهای دور و دراز (طول امل)، یاد مرگ و تاثیر آن بر رفتار انسان.- فصل ششم: روشهای مشکلگشایی، فضیلت قرضالحسنه، آثار ترک قرضالحسنه و آفات ربا.- فصل هفتم: برکات معاشرت نیکو با برادران دینی و اهمیت روابط اجتماعی سالم.- فصل هشتم: عواقب غیبت، تهمت، خبرچینی، استهزا و هتک حرمت.- فصل نهم تا دوازدهم: روح ایمان، عواقب خطاها، ویژگیهای دوست خوب، آداب دوستی و اهمیت نماز اول وقت.در هر فصل، با استناد به روایات و احادیث، موضوعات اخلاقی و اجتماعی شرح داده شده و راهکارهایی برای بهبود رفتار فردی و جمعی ارائه میشود.
بخشی از کتاب پیام امام
«امام رضا علیه السلام به عبدالعظیم فرمود: به دوستانم سلام برسان و به آنان بگو شیطان را بر خود مسلط نکنند و آنها را به راستگویی در گفتار، ادای امانت، سکوت و ترک منازعه در چیزهای بیهوده فرمان ده و نیز با دیدار یکدیگر و آمد و شد با هم که این عمل موجب نزدیکی به من میشود. دوستان من نباید اوقات خود را به مخالفت و دشمنی با یکدیگر مشغول سازند. من سوگند یاد کردهام که هر کس مرتکب این گونه کارها شود و با بر یکی از دوستانم غضب کند، از خداوند بخواهم تا وی را در دنیا به سختترین عذاب گرفتار سازد و در آخرت از زیانکاران خواهد بود. دوستان مرا متوجه کن که خداوند نیکوکاران آنها را آمرزیده و از بدکاران آنان در گذشته، مگر کسانی که شرک آورده و یا یکی از دوستان مرا رنجاندهاند و یا بدخواه اویند. پروردگار از این گونه اشخاص نخواهد گذشت و آنها را نمیبخشد، مگر اینکه از نیت خود برگردند. اگر کسی از این حالت بازگشت مورد آمرزش خداوند قرار خواهد گرفت؛ ولی اگر در این حال باقی ماند، خداوند روح ایمان را از دل او خارج خواهد ساخت و از ولایت من نیز بیرون میرود و از دوستی ما اهل بیت هم بهرهای نخواهد داشت. و من از این شقاوت به خدا پناه میبرم.»