کتاب موهبتی به نام غم
معرفی کتاب موهبتی به نام غم
کتاب موهبتی به نام غم (آشنایی با غم و افسردگی و راههای درمان آن) نوشته فاطمه حسن پور توسط انتشارات آذرفر منتشر شده است. این کتاب نقش غم و افسردگی در زندگی انسان و راههای مدیریت و درمان آن را بررسی میکند. این اثر با زبانی علمی و کاربردی، به مخاطبان کمک میکند تا تفاوت میان غم طبیعی و اختلال افسردگی را درک کنند و با رویکردهایی مانند واقعیتدرمانی و تئوری انتخاب، راهکارهایی برای بهبود حال خود بیابند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب موهبتی به نام غم
کتاب موهبتی به نام غم اثری است که به موضوع غم، افسردگی و راههای درمان آن میپردازد و اثری آموزشی است که درزمینهی خودیاری کاربرد دارد. این کتاب در دورهای نوشته شده که افسردگی بهعنوان یکی از شایعترین اختلالات روانی شناخته میشود و بسیاری از افراد درگیر آن هستند. فاطمه حسنپور تلاش کرده است تا باتکیهبر منابع علمی و تجربیات بالینی، مرز میان غم طبیعی و افسردگی بالینی را روشن کند و به مخاطب نشان دهد که غم، بخشی جداییناپذیر از زندگی است و حتی میتواند کارکردهای مثبتی داشته باشد.
کتاب به معرفی انواع اختلالات افسردگی، معیارهای تشخیصی و تفاوتهای آنها میپردازد و سپس با تمرکز بر رویکرد واقعیتدرمانی و تئوری انتخاب، راهکارهایی برای مدیریت هیجان و بهبود روابط ارائه میدهد. فاطمه حسنپور با استفاده از تمرینها و جداول متعدد، کتاب را به راهنمایی عملی برای خودشناسی و تغییر رفتار تبدیل کردهاند.
خلاصه کتاب موهبتی به نام غم
کتاب موهبتی به نام غم با توضیح اهمیت هیجانها در انسان آغاز میشود و غم را بهعنوان یکی از احساسات اساسی و ضروری برای بقای روان انسان معرفی میکند. نویسنده توضیح میدهد که غم، برخلاف تصور رایج، میتواند به ما در رهاکردن موقعیتهای دشوار و بازگشت به آرامش کمک کند. سپس تفاوت میان غم طبیعی و افسردگی را شرح میدهد و بیان میکند که افسردگی زمانی رخ میدهد که میزان غم از کنترل خارج شده و عملکرد فرد را مختل میکند. در ادامه انواع اختلالات افسردگی مانند افسردگی اساسی، افسردگی دائم و افسردگی پیش از قاعدگی معرفی میشوند و معیارهای تشخیصی هر یک به تفصیل بیان میگردد.
کتاب به عوامل مؤثر بر بروز افسردگی، ازجمله هیجانپذیری منفی و رویدادهای استرسزا، اشاره میکند و نقش روابط و نیازهای اساسی انسان را در سلامت روان بررسی میکند. بخش مهمی از کتاب به معرفی تئوری انتخاب و واقعیتدرمانی اختصاص یافته است؛ این رویکردها بر مسئولیتپذیری فرد و نقش انتخابهای شخصی در مدیریت احساسات و رفتارها تأکید دارند. نویسنده با ارائهی تمرینها و جداول، مخاطب را به شناسایی نیازهای اساسی، ارزیابی رفتارها و برنامهریزی برای تغییر دعوت میکند. درنهایت، کتاب راهکارهایی برای بهبود روابط، مدیریت هیجان و افزایش رضایت از زندگی ارائه میدهد و تأکید میکند که تغییر در افکار و رفتارها میتواند به بهبود احساسات و کاهش افسردگی منجر شود.
چرا باید کتاب موهبتی به نام غم را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی آموزشی و تمرینمحور به مخاطب کمک میکند تا غم و افسردگی را بهتر بشناسد و میان این دو تمایز قائل شود. تمرکز بر واقعیتدرمانی و تئوری انتخاب، فرصتی فراهم میکند تا خواننده مسئولیتپذیری بیشتری نسبت به احساسات و رفتارهای خود پیدا کند و با تمرینهای عملی، راهکارهایی برای مدیریت هیجان و بهبود روابط بیاموزد. توضیح دقیق معیارهای تشخیصی و انواع اختلالات افسردگی، آگاهی فرد را نسبت به وضعیت روانی خود افزایش میدهد و او را برای جستوجوی کمک تخصصی آماده میسازد.
خواندن کتاب موهبتی به نام غم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای افرادی که با احساس غم، ناامیدی یا افسردگی دستوپنجه نرم میکنند یا علاقهمند به شناخت بهتر هیجانها در خود هستند، مناسب است. کتاب حاضر برای دانشجویان روانشناسی، مشاوران، درمانگران و کسانی که به دنبال راهکارهای عملی برای مدیریت هیجان و بهبود روابط فردی و اجتماعیاند، مفید خواهد بود. این کتاب برای کسانی که به دنبال راهی برای پیشگیری یا درمان افسردگی هستند یا میخواهند مسئولیت بیشتری در قبال احساسات خود بپذیرند، راهگشا است. این اثر برای کسانی که به دنبال درک عمیقتری از احساسات خود و راههای مقابله با افسردگی هستند، نوشته شده است.
بخشی از کتاب موهبتی به نام غم
«غم و اندوه یک احساس ضرورری و مهم برای ادامه زندگی میباشد اگر احساس غم نباشد ما هرگز نمیتوانیم وقایع ناگوار و مشکلات زندگی را پشت سر بگذاریم. غم به ما توانایی به آرامش رسیدن بعد از طوفانها را میدهد. حتما در زندگی برای شما پیش آمده است که بعد از یک اتفاق تلخ مدتی غمگین و ناراحت بودهاید و بعد از تجربه احساسی غم توانستهاید از طوفان گذر کنید و دوباره به زندگی و آرامش بازگردید. غم یک موهبت و هدیه برای ما انسانها میباشد که بتوانیم از مشکلات گذر کنیم و دوباره زندگی را از سر بگیریم. اما اگر غم و اندوه زبانه بکشد و همهٔ ما را در بر بگیرد احساسی به نام افسردگی در ما شکل میگیرد. افسردگی احساسی آزاردهنده و بسیار آشنا برای همهٔ ماست که احتمالا یا خودتان یا یکی از اطرافیانتان برای یکبار هم که شده آن را تجربه کردهاید زیرا یکی از شایعترین مشکلات روانشناختی در جهان افسردگی میباشد که امروزه به یکی از مشکلات جدی در حوزه سلامت تبدیل شده است. تشخیص احساس غم و اندوه و مدیریت درست آن میتواند از افزایش احساس غمگینی و افسردگی جلوگیری کند. اگر آموزش ببینیم که چگونه مشکلات زندگی را که غم و اندوه را به همراه دارند با انجام رفتارهای کارآمد مدیریت کنیم میتوانیم از بروز اختلالات افسردگی در زندگی پیشگیری کنیم. چه بخواهیم چه نخواهیم زندگی سرشار از اتفاقات تازهای است که میتواند شوک بیاورد.»