کتاب زرافه خودخواه
معرفی کتاب زرافه خودخواه
معرفی کتاب زرافه خودخواه
کتاب الکترونیکی «زی زی زرافه» نوشتهٔ ماهر موسی بور و تصویرگری ماهر موسی بور، توسط انتشارات ردین منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه دربارهٔ زرافهای به نام «زی زی» است که با دوستانش ماجراهایی را تجربه میکند. موضوع اصلی کتاب به روابط دوستانه و اهمیت احترام به خواستههای دیگران میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب زرافه خودخواه
داستان «زی زی زرافه» در فضایی شاد و کودکانه روایت میشود و شخصیتهای اصلی آن حیواناتی هستند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. کتاب به موضوعاتی مانند دوستی، خودخواهی و احترام به انتخابهای دیگران میپردازد. روایت داستان در قالب ماجراهایی ساده و قابل فهم برای کودکان شکل گرفته است. نویسنده تلاش کرده تا با استفاده از شخصیتهایی مانند زرافه، اسب آبی، گورخر و میمون، مفاهیمی چون همدلی و پذیرش تفاوتها را به کودکان منتقل کند. این کتاب در قالب داستانی کوتاه و مصور ارائه شده و برای گروه سنی الف و ب مناسب است. فضای داستان و تصاویر رنگی آن، جذابیت بیشتری برای مخاطبان خردسال ایجاد میکند.
خلاصه کتاب زرافه خودخواه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با معرفی «زی زی»، زرافهای که دوست ندارد دوستانش با دیگران بازی کنند، آغاز میشود. او ترجیح میدهد که اسب آبی و گورخر فقط با خودش دوست باشند و برای آنها تصمیم میگیرد. گورخر که به راه راه معروف است، به زی زی میگوید این رفتار خودخواهانه است. زی زی از این حرف ناراحت میشود و بادکنک راه راه را بالای درخت میاندازد. روز بعد، زی زی به اسب آبی هم اجازه نمیدهد با راه راه بازی کند و توپ او را نیز بالای درخت میاندازد. میمون که دوست دیگرشان است، تصمیم میگیرد راهی پیدا کند تا زی زی دیگر برای دیگران تصمیم نگیرد. او کلاه مورد علاقهٔ زی زی را در لانهٔ سنجاب پنهان میکند. در ادامه، دوستان زی زی با او صحبت میکنند و به او یادآوری میکنند که هر کسی حق دارد خودش انتخاب کند با چه کسی دوست باشد و بازی کند. زی زی متوجه اشتباه خود میشود و تصمیم میگیرد دیگر برای دیگران تصمیم نگیرد و به آنها اجازه دهد آزادانه دوست و همبازی خود را انتخاب کنند.
چرا باید کتاب زرافه خودخواه را خواند؟
این کتاب با زبانی ساده و داستانی کودکانه، مفاهیمی مانند احترام به انتخاب دیگران، اهمیت دوستی و پذیرش تفاوتها را به مخاطب خردسال منتقل میکند. روایت ماجراهای زی زی و دوستانش میتواند به کودکان کمک کند تا رفتارهای خودخواهانه را بشناسند و یاد بگیرند چگونه با دوستان خود مهربانتر باشند. تصاویر رنگی و شخصیتهای دوستداشتنی، جذابیت داستان را برای کودکان بیشتر میکند.
خواندن کتاب زرافه خودخواه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان گروه سنی الف و ب مناسب است، بهویژه برای آنهایی که در سنین آغازین مدرسه قرار دارند و در حال یادگیری مهارتهای اجتماعی و دوستی هستند. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال داستانهایی با پیامهای تربیتی دربارهٔ دوستی و احترام به دیگران هستند، گزینهٔ مناسبی است.
فهرست کتاب زرافه خودخواه
- معرفی شخصیتها: در ابتدای کتاب، شخصیتهای اصلی شامل زی زی زرافه، اسب آبی (آبی)، گورخر (راه راه) و میمون (می می) معرفی میشوند.- ماجرای خودخواهی زی زی: داستان با رفتار خودخواهانهٔ زی زی و تلاش او برای کنترل دوستانش آغاز میشود.- واکنش دوستان: گورخر و اسب آبی نسبت به رفتار زی زی واکنش نشان میدهند و ناراحتی خود را بیان میکنند.- نقشهٔ میمون: میمون تصمیم میگیرد با پنهانکردن کلاه زی زی، به او درس بدهد.- نتیجهگیری: زی زی متوجه اشتباه خود میشود و تصمیم میگیرد به دوستانش آزادی انتخاب بدهد.
بخشی از کتاب زرافه خودخواه
«زی زی از این حرف راه راه ناراحت شد و بادکنک او را بر روی درخت بلندی انداخت تا او را ادب کند. من دوست دارم با هر کسی که دلم میخواهد بازی کنم. روز بعد زی زی به آبی گفت که حق ندارد با راه راه بازی کند. آبی گفت: تو تنها دوست من نیستی، راه راه هم دوست من است و دوست دارم با او هم بازی کنم. تو نباید برای من تصمیم بگیری. زی زی توپ آبی را برداشت و بالای درخت انداخت و گفت: هروقت فقط با من بازی کردی توپت را پس میدهم. می می گفت: من کاری میکنم که او دیگر برای دیگران تصمیم نگیرد. اش گفت: چه کاری؟ او گفت: بعداً میفهمی. می می کلاهی را که زی زی خیلی دوست داشت را در لانهٔ سنجاب پنهان کرد.»