کتاب به خودت نگاه کن
معرفی کتاب به خودت نگاه کن
معرفی کتاب به خودت نگاه کن
کتاب الکترونیکی «به خودت نگاه کن» نوشته و تصویرگری «ماهرخ موسیپور» و منتشرشده توسط انتشارات اردین، داستانی آموزنده برای کودکان گروه سنی الف و ب است. این کتاب با روایت ماجرای یک ملخ و دیگر حشرات باغ، مفاهیمی مانند رفتار درست، تاثیر اعمال فردی بر روابط اجتماعی و اهمیت کمک به دیگران را به زبان کودکانه بیان میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب به خودت نگاه کن
«به خودت نگاه کن» اثری است که در قالب داستانی کوتاه و تصویری، به موضوع رفتار فردی و تاثیر آن بر نگاه دیگران میپردازد. داستان در یک باغ زیبا رخ میدهد و شخصیت اصلی آن ملخی است که از رفتار باغبان نسبت به خود ناراحت است. کتاب با زبانی ساده و تصاویری رنگی، تلاش میکند کودکان را با مفاهیمی مانند مسئولیتپذیری، همدلی و نقش اعمال فردی در جلب محبت یا نفرت دیگران آشنا کند. این اثر در دورهای منتشر شده که توجه به آموزش غیرمستقیم ارزشهای اخلاقی برای کودکان اهمیت زیادی یافته است. نویسنده با انتخاب شخصیتهایی از دنیای حشرات، فضایی ملموس و قابل درک برای کودکان خلق کرده تا پیامهای اخلاقی را به شکلی غیرمستقیم منتقل کند.
خلاصه کتاب به خودت نگاه کن
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با ملخی آغاز میشود که در باغی مشغول خردکردن برگهاست و ناگهان متوجه میشود باغبان با سمپاش به سمت او میآید. ملخ که از این رفتار ناراحت است، خود را پنهان میکند و به این فکر میافتد که چرا باغبان از او بدش میآید، در حالی که با دیدن پروانهای روی گل، باغبان لبخند میزند و خوشحال میشود. ملخ تصور میکند دلیل این تفاوت، زشتی خودش و زیبایی پروانه است. سنجاقکی که در نزدیکی است، با ملخ صحبت میکند و به او توضیح میدهد که رفتار هر موجود باعث واکنش دیگران میشود، نه ظاهر آنها. ملخ با راهنمایی سنجاقک، به کارهای خودش و پروانه نگاه میکند و درمییابد که پروانه به گلها آسیب نمیزند، بلکه آنها را میبوسد و میبوید، اما خودش برگها را خرد میکند. سنجاقک به ملخ پیشنهاد میدهد که به جای آسیبزدن به گیاهان، به باغبان کمک کند و علفهای هرز را از بین ببرد. ملخ متوجه میشود که با تغییر رفتار خود میتواند نظر دیگران را نسبت به خود تغییر دهد و دوستداشتنیتر شود.
چرا باید کتاب به خودت نگاه کن را خواند؟
این کتاب با داستانی کوتاه و تصاویر رنگی، مفاهیمی مانند تاثیر رفتار فردی بر روابط اجتماعی و اهمیت کمک به دیگران را به زبان ساده برای کودکان بیان میکند. روایت ماجرای ملخ و دیگر حشرات باغ، فرصتی فراهم میکند تا کودکان به نقش خود در ایجاد دوستی یا دلخوری در جمع پی ببرند و یاد بگیرند که رفتارهای مثبت میتواند محیط اطراف را دلپذیرتر کند.
خواندن کتاب به خودت نگاه کن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعه این کتاب برای کودکان گروه سنی الف و ب که در سنین پیشدبستانی و دبستان هستند مناسب است. همچنین والدین و مربیانی که به دنبال آموزش غیرمستقیم ارزشهای اخلاقی و اجتماعی به کودکان هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند.
فهرست کتاب به خودت نگاه کن
- آغاز داستان: معرفی ملخ و باغبان و طرح پرسش درباره علت رفتار دیگران- گفتوگو با سنجاقک: بررسی تفاوت رفتار ملخ و پروانه و تاثیر آن بر نگاه دیگران- تغییر نگرش ملخ: پیشنهاد سنجاقک برای کمک به باغبان و نتیجهگیری درباره نقش رفتار فردی در جلب محبت یا نفرت دیگران
بخشی از کتاب به خودت نگاه کن
«در یک باغ زیبا ملخی در حال ریز کردن برگها بود. ناگهان باغبانی را دید که با سمپاش به طرف او میآید. او خودش را زیر برگی پنهان کرد و با خودش فکر میکرد چرا باغبان اینقدر از او بدش میآید؟ او به اطرافش نگاه کرد. پروانهای را دید که روی گلی نشسته و باغبان با عشق و علاقه به او نگاه میکند. دلش میخواست بداند چرا همه از دیدن پروانه خوشحال و با دیدن او ناراحت میشوند. سنجاقکی که در آن نزدیکی بود به طرفش آمد و گفت: دوست عزیز چرا اینقدر ناراحتی؟ ملخ گفت: چون من زشت هستم همه از من متنفرند. سنجاقک گفت: چرا اینطور فکر میکنی؟ ملخ گفت: چون همه پروانه را به خاطر زیباییاش دوست دارند. سنجاقک گفت: به خاطر زشتی و زیبایی نیست! هر موجود زندهای خودش باعث رفتار خوب یا بد دیگران میشود. عشق و نفرت دیگران به دلیل کارهایی است که از خود ما سر میزند.»