معرفی و دانلود کتاب کمالگرای تنها + خلاصه رایگان

علیرضا بمانی
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب کمالگرای تنها

کتاب کمالگرای تنها، نوشته علیرضا بمانی، داستان زندگی مردی است که تنهایی را به‌عنوان شیوه‌ی زیستن پذیرفته اما این انتخابْ او را از قضاوت دیگران، خاطره‌های قدیمی و گره‌های عاطفی دور نکرده است. نشر سنجاق این کتاب را منتشر کرده است. داستانْ زندگی روزمره‌ی این مرد را روایت می‌کند، از خانه‌ای کوچک و همسایه‌هایی کنجکاو تا عشقی در گذشته که همچنان بر تصمیم‌ها و احساسات او سایه انداخته است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کمالگرای تنها اثر علیرضا بمانی

کتاب کمالگرای تنها، نوشته‌ی علیرضا بمانی، حول زندگی سینا شکل گرفته است؛ مردی که پس از رفتن از خانه‌ی خواهرش، در آپارتمانی کوچک ساکن می‌شود و می‌کوشد با تنهایی‌اش کنار بیاید. کتاب در ۱۴ فصل، فضای زندگی او را با جزئیات نشان می‌دهد: پنجره‌ای رو به باغچه‌ی همسایه، رفت‌وآمدهای محدود، گفت‌وگوهای کوتاه و نگاه‌هایی که مدام وضعیت یک مرد تنها را می‌سنجند. در کنار این فضای روزمره، گذشته‌ی سینا آرام‌آرام وارد داستان می‌شود و لایه‌ی عاطفی اثر را می‌سازد؛ گذشته‌ای که با خانواده، دلبستگی‌های قدیمی و حسرت‌های به‌جامانده گره خورده است.

علیرضا بمانی در کتاب کمالگرای تنها، نشان می‌دهد چگونه تنهایی با خاطره، عشق، سوگ و قضاوت اجتماعی در هم می‌آمیزد. حضور شخصیت‌هایی مثل نسرین، خانم زرگر، حسن آقا، عمه زهرا و سارا باعث شده جهان داستان محدود به ذهن راوی نماند و از طریق رابطه‌ها جان بگیرد. بعضی از این شخصیت‌ها پناه و همدلی می‌آورند و بعضی دیگر فشار، سوءتفاهم و مانع. همین رفت‌وآمد میان مهر و رنج به داستان شکل داده است.

کتاب کمالگرای تنها از نظر فضاسازی بر جزئیات ملموس تکیه دارد؛ خانه، کوچه، پارک، داروخانه، مهمانی‌های خانوادگی و گفت‌وگوهای معمولی همگی به‌گونه‌ای کنار هم قرار گرفته‌اند که زندگی شخصیت اصلی قابل‌لمس شود. درون‌مایه‌ی اصلی اثر کشمکش میان میل به آرامش و فشار گذشته است. داستان نه براساس حادثه‌های پرشمار، بلکه براساس انباشت احساس، خاطره و موقعیت‌های انسانی پیش می‌رود و از همین مسیر، تصویری از مردی می‌سازد که با استقلال، دلبستگی و زخم‌های قدیمی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

خلاصه داستان کمالگرای تنها

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
سینا پس از اسباب‌کشی به خانه‌ای کوچک، زندگی مجردی و آرامی را آغاز می‌کند و می‌کوشد از حاشیه‌ها دور بماند. آشنایی او با همسایه‌ها، به‌ویژه خانم زرگر، بخشی از خلأ روزمره‌اش را پر می‌کند اما ذهنش مدام به گذشته برمی‌گردد؛ به خانه‌ی پدری، خواهرش نسرین و عشقی قدیمی به سارا که هرگز از دلش بیرون نرفته است. مرگ پدر، فشارهای خانوادگی و دخالت‌های عمه زهرا این دلبستگی را به گرهی پیچیده تبدیل می‌کند. داستان در ادامه، زندگی کنونی سینا را به خاطره‌های نوجوانی و جوانی پیوند می‌زند و نشان می‌دهد تنهایی او فقط حاصل انتخاب شخصی نیست، بلکه از مجموعه‌ای از فقدان‌ها، سکوت‌ها و ناکامی‌های عاطفی شکل گرفته است.

چرا باید کتاب کمالگرای تنها را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب کمالگرای تنها را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری نزدیک از زندگی مردی تنها ارائه می‌دهد که باید هم‌زمان با خاطره‌ها، قضاوت اجتماعی و نیاز عاطفی کنار بیاید.
  • داستان از خلال موقعیت‌های روزمره نشان می‌دهد که چگونه رابطه‌های کوچک همسایگی و خانوادگی بر زندگی یک نفر اثر می‌گذارند.
  • خواننده با لایه‌های مختلف شخصیت سینا آشنا می‌شود؛ از سکوت و انزوا تا دلبستگی، حسرت و مقاومت در برابر فشار اطرافیان.
  • این اثر برای درک پیوند میان گذشته و اکنون مناسب است، چون خاطره‌های قدیمی را به تصمیم‌ها و احساسات امروز شخصیت اصلی وصل می‌کند.
  • حضور چند شخصیت فرعی مؤثر باعث شده داستان فقط بر یک عشق یا بحران متمرکز نماند و تصویری گسترده‌تر از محیط زندگی شخصیت اصلی شکل بگیرد.

خواندن کتاب کمالگرای تنها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب کمالگرای تنها به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌هایی که بر زندگی روزمره و رابطه‌های خانوادگی تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به داستان‌های شخصیت‌محور و مبتنی‌بر خاطره و احساس علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درباره‌ی تنهایی، سوگ و دلبستگی‌های ناتمام بیشتر بخوانند.
  • مخاطبانی که از فضاهای آشنا، همسایگی، گفت‌وگوهای خانوادگی و جزئیات ملموس زندگی شهری لذت می‌برند.
  • کسانی که به داستان‌های عاشقانه‌ای علاقه دارند که با مانع‌های خانوادگی و اجتماعی گره خورده‌ است.

درباره علیرضا بمانی

علیرضا بمانی، متولد ۲۹ تیر در اصفهان، دانش‌آموخته رشته‌ی عمران است. اگرچه مسیر تحصیلی و حرفه‌ای او با ادبیات هم‌سو نبود، شعر و ادبیات از سال‌های جوانی به مهم‌ترین عرصه برای بیان احساسات و دغدغه‌های درونی‌اش تبدیل شد. علاقه‌ به شعر و نوشتن با گذر زمان و در سایه‌ی حمایت خانواده، بیش از پیش در او رشد یافت و او را در مسیر آفرینش ادبی استوارتر کرد.

بخشی از کتاب کمالگرای تنها

«به آرامی از جا بلند شدم و کنار پنجره رفتم، پرده‌ها را کنار زدم و بیرون را نگاه کردم. آسمان را ابر گرفته و سایه ابرهای تیره روی زمین افتاده بود. هوا تقریبا نیمه تاریک بود. چشمم به باغچهٔ حیاط روبه رو افتاد.

روز اول که به این خانه آمدم، همین جا کنار این پنجره ایستاده و به روبه رو نگاه می‌کردم.

اواسط بهار بود.

خواهرم نسرین توی آشپزخانه مشغول باز کردن کارتن‌ها و چیدن وسایل بود و من دائم از زیر کار در می‌رفتم و بیرون را تماشا می‌کردم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۸ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب کمالگرای تنها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابکمالگرای تنها
موضوعرمان، داستان ایرانی
نویسندهعلیرضا بمانی
انتشاراتسنجاق
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۴/۰۶
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.