کتاب چشمان پدرم، خشم مادرم
معرفی کتاب چشمان پدرم، خشم مادرم
کتاب «چشمان پدرم، خشم مادرم» سرودۀ رز بریک و ترجمۀ محمد قدیمی است و انتشارات همزاد آن را منتشر کرده است. این کتاب، اولین مجموعه شعر شاعر آمریکایی رُز بریک را در برمیگیرد.
درباره کتاب چشمان پدرم، خشم مادرم
کتاب چشمان پدرم، خشم مادرم، اولین مجموعه شعر شاعر آمریکایی رُز بریک است که با لحنی صریح، احساسی و بیپرده به موضوعاتی عمیق و انسانی میپردازد. این اثر سفری به لایههای پنهان تجربههای انسانی است و در آن شاعر از طریق زبان شعر، احساسات پیچیده و دردهای سرکوبشده را آشکار میکند. بریک با بهرهگیری از واژگان قوی و تصاویری تأثیرگذار، به مسائل مختلفی مانند زخمهای ناشی از روابط خانوادگی، آسیبهای دوران کودکی، خشونت خانگی، غم، مشکلات سلامت روان، عشق، مادری و فرایند بهبودی میپردازد.
شعرهای کتاب چشمان پدرم، خشم مادرم ترکیبی از خشم و اندوه هستند که درعینحال، امید و بازسازی را نیز به تصویر میکشند. شاعر با بیان داستانهای شخصی و جهانی، توانسته است حس همدلی و درک عمیقی در خوانندگان برانگیزد. او از زبان ساده اما نافذ برای بیان احساساتش استفاده میکند، زبانی که مستقیماً به قلب مخاطب راه مییابد.
آغاز کتاب چشمان پدرم، خشم مادرم که نمونهای از سبک صریح و احساسی بریک است، بیانگر خشم شاعر از رنجهایی است که در کودکی تجربه کرده است. او از بیعدالتیهایی سخن میگوید که بهجای محافظت و شادی، او را بهسوی اندوه و مبارزه کشاندند. این شعر از شکایت به گذشته فراتر میرود و به بیان پذیرش و آگاهی از تأثیرات این سختیها بر شکلگیری شخصیت او میپردازد. چشمان پدرم، خشم مادرم اثری است که نهتنها داستانهای شخصی را بازگو میکند، بلکه به مسائلی جهانی اشاره دارد که بسیاری از افراد با آنها روبهرو میشوند.
خواندن کتاب چشمان پدرم، خشم مادرم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر و کسانی که به دنبال درک عمیقتر از تجربههای انسانی هستند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب چشمان پدرم، خشم مادرم
«آری، من خشمگینم
زندگیام را در جستجوی رهایی از سختیهایی گذراندهام که باید از آنها مصون میبودم
من برای تبدیلشدن به روحی پر اندوه؛ بسیار جوان بودم
آن هم درحالیکه کودکان میبایست شاد و رها باشند.
به من نگویید که میتوانستم کسی که امروز هستم، نباشم.
آن هم بدون سختیهایی که با آنها، پنجه در پنجه افتاده بودم
خود بر آن آگاهم. من میتوانستم کودکی باشم
بهجای آنکه مجبور بهمواجهه با بزرگسالی شوم
کسانی مه باید از من محافظت میکردند
امیدهایم را ناامید کردند و هیچ درمانی، تقدیر مرا تغییر نمیدهد
آری من خشمگینم
و هیچگاه نمیتوانم کودکیام را پس بگیرم»