کتاب تغییر شیوه رهبری
معرفی کتاب تغییر شیوه رهبری
کتاب تغییر شیوه رهبری نوشتهٔ جان سی. مکسول و ترجمهٔ سپیده پوراکبر است. انتشارات ابوعطا این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی حاوی ﻳﺎزده ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻣﻬﻢ است ﻛﻪ ﻫﺮ رﻫﺒﺮی ﺑﺎﻳﺪ ﭘﺬﻳﺮا ﺑﺎﺷﺪ.
درباره کتاب تغییر شیوه رهبری
کتاب تغییر شیوه رهبری یکی از آثار مشهور و تأثیرگذار این نویسنده در زمینهٔ رهبری و مدیریت است. جان سی. مکسول، نویسنده و سخنران مطرح در حوزه رهبری است و کتابهای بسیاری در این زمینه منتشر کرده که مورد توجه و استقبال قرار گرفتهاند. در این کتاب، مکسول به بررسی پنج سطح رهبری میپردازد که هر یک از آنها ویژگیها و چالشهای خاص خود را دارند. این پنج سطح به شرح زیر هستند:
- موقعیت (Position): در این سطح، افراد بهخاطر لقب یا مقام خود رهبری میکنند و افراد به دلایل مختلف از آنها پیروی میکنند. این سطح ابتداییترین و ضعیفترین شکل رهبری است.
- اجازه (Permission): در این سطح، رهبر به افراد اجازه میدهد تا به او اعتماد کنند و روابط عمیقتری شکل می؛یرد. در این مرحله، رهبری بر اساس ارتباطات مثبت و اعتماد ساخته میشود.
- تولید (Production): در این سطح، رهبر تولید و نتایج را افزایش میدهد و تأثیر مثبتی بر عملکرد سازمان دارد. این مرحله به نفوذ رهبر در نتایج ملموس مربوط میشود.
- رشد افراد (People Development): در این سطح، رهبر به رشد و توسعه افراد تحت رهبری خود توجه میکند و تلاش میکند تا آنها را آماده کند تا رهبران بهتری شوند.
- ارث و میراث (Pinnacle): در بالاترین سطح رهبری، رهبر نهتنها بر روی خود و افراد تحت رهبریاش تأثیر میگذارد، بلکه تأثیرات گستردهتری بر سازمان و جامعه ایجاد میکند و به عنوان الگویی برای دیگران شناخته میشود.
هدف جان سی. مکسول در این کتاب، کمک به رهبران و مدیران برای شناسایی سطح فعلی رهبری خود و ارائه راهکارهایی برای ارتقاء به سطوح بالاتر است. این کتاب به خوانندگان ابزارها و استراتژیهایی میدهد تا بتوانند رهبری مؤثرتری را تجربه کنند و بر عملکرد کارکنان و سازمان تأثیر مثبت بگذارند. کتاب تغییر شیوه رهبری منبعی ارزشمند برای افرادی است که به دنبال بهبود مهارتهای رهبری خود و تأثیرگذاری مثبت بر محیط کاریشان هستند. مکسول با ارائه مفاهیم ساده و کاربردی، به رهبران کمک میکند تا در مسیر رشد و توسعه شخصی و حرفهای خود گام بردارند و با استفاده از سطوح مختلف رهبری به بهبود روابط و عملکرد سازمانی بپردازند.
خواندن کتاب تغییر شیوه رهبری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مدیریت کسب و کار پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تغییر شیوه رهبری
«احتمالاً عبارت قدیمی«در اوج بودن به معنی تنها بودن است» را شنیدهاید که در مورد مدیریت بهکار میرود. ولی در مورد این جمله فکر کنید. اگر شما در اوج تنها باشید، افرادی که قرار است آنان را رهبری کنید کجا قرار دارند؟ آیا آنها نیز نباید همانند شما در اوج باشند؟ تنها بودن شما در اوج بدین معنی است که شما از افراد خود پیشی گرفته و آنان را پشت سر گذاشتهاید. اگر شما به تنهایی به قلههای موفقیت صعود کنید، دیگر رهبر نیستید بلکه صرفاً رهنورد هستید. تنها در صورتی میتوان شما را رهبر دانست که افرادتان را همراه خود داشته باشید. در این صورت با سرعت کمتری پیش خواهید رفت، ولی از مسیری که به اتفاق افرادتان طی میکنید لذت خواهید برد. رهبران خوب به اوج نمیروند تا از آنجا فریاد زنند: «ای افراد من، اگر میتوانید راز صعود را کشف کنید، به این بالا نزد من بیایید.» آنان آگاهانه تصمیم میگیرند از سرعت خود بکاهند تا بتوانند به دیگران یاری برسانند که همراه آنان صعود کنند.
سعی کنید شرایط را برای هان نا چانگ هنگامیکه تصمیم گرفت از تکنوازی به رهبری ارکستر بپردازد تصور کنید. وقتی به نوازندگی میپرداخت میتوانست هر لحظه که اراده میکرد سازش را در دست بگیرد، هر آهنگی که دوست داشت بنوازد و تا هروقت که میل داشت به نواختن ادامه دهد. میتوانست بدون توجه به سایرین، روی هر بخش از آهنگ که مورد نظرش بود یا هر جنبه از تکنیک نواختنش تمرکز کند. ولی اکنون بهعنوان رهبر ارکستر دیگر قادر به انجام این کار نیست. او باید مقدماتی را فراهم آورد و با برنامهی سایرین پیش برود. باید تواناییها و شخصیتهای گروه بزرگی از افراد را مد نظر قرار داده و بینش خود را به سایرین انتقال دهد. در پایان نیز مسئولیت موفقیت یا شکست گروه با اوست.
همانطور که قبلاً اشاره کردم، رهبران گرایش ذاتی به اقدام کردن دارند. رهبران خوب بیشتر و قبل از سایرین میبینند. سریع و قاطعانه اقدام کردن در ذات آنهاست. بنابراین بهطور غریزی تمایل دارند که به تنهایی سریع پیش رفته و تا حد توان خود را به اوج برسانند. ولی رهبران برای اینکه با موفقیت سایرین را رهبری کنند باید همراه افراد خود باشند، از آنان پیشی نگرفته و قبل از آنها صعود نکنند.
بهمنظور نیل به این هدف، رهبر باید کاری را انجام دهد که من عنوان حرکت رهبری را بر آن نهادهام. وقتی به رهبری گروهی مشغول باشید، وضعیت شما در آن گروه نمیتواند ثابت باشد. بهخاطر داشته باشید که رهبری برخلاف مدیریت، حالتی پویا دارد و منتظر تغییر است.»