کتاب نارساخوانی کودکان
معرفی کتاب نارساخوانی کودکان
کتاب نارساخوانی کودکان نوشتهٔ منا اسدی و اعظم نعمتی لوجندی و فاطیما باقری امیری است. نشر برگ و باد این کتاب را منتشر کرده است. این اثر به شناخت اختلالات یادگیری پرداخته است.
درباره کتاب نارساخوانی کودکان
اختلال یادگیری به معنی اختلال در یک یا چند فرآیند پایه روانشناختی است که درک و فهم یا استفاده از زبان گفتاری یا نوشتاری را در برمیگیرد و بهصورت نقص در توانایی گوش دادن، فکر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، املاء یا انجام محاسبات ریاضی ظاهر میشود. اختلال یادگیری موارد زیر را در برنمیگیرد: مشکلات یادگیری که در درجهٔ اول نتیجه نقایص بینایی و شنوایی، ناتواناییهای حرکتی، کمتوانی ذهنی، اختلالهای هیجانی، فقر فرهنگی و محیطی یا وضعیت بد اقتصادی باشند. ناتوانی یادگیری به گروه ناهمگنی از اختلالهایی گفته میشود که دارای مشخصههایی نظیر دشواری در فراگیری و کارکرد گوش دادن، حرف زدن، خواندن، نوشتن و محاسبه هستند. این اختلالها پایه عصبشناختی و روندی تحولی دارند که پیشاز دبستان شروع میشود و تا بزرگسالی ادامه دارد. همچنین ادارهٔ آموزش و پرورش ایالاتمتحده، «نارسائیهای ویژه در یادگیری» را چنین تعریف میکند: اختلال در یک یا چند فرآیند اساسی روانشناختی که در فهم یا کاربرد زبان گفتاری یا نوشتاری ایجاد مشکل کرده و ممکن است بهصورت توانایی ناقص در گوش دادن، فکر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن کلمات یا محاسبات ریاضی، ظاهر گردد. این اصطلاح حالتهایی همچون معلولیتهای ادراکی، آسیب مغزی، بدکاری جزئی مغزی، خوانش پریشی و زبان پریشی رشدی را در برمیگیرد، اما کودکانی را که درنتیجه معلولیتهای دیداری، شنیداری یا حرکتی، یا عقبماندگی ذهنی، یا اختلال هیجانی با محرومیتهای اقتصادی، فرهنگی یا محیطی دچار اختلالهای یادگیری شدهاند، شامل نمیشود.
نویسندگان در کتاب نارساخوانی کودکان تأکید کردهاند که سرعت یادگیری کودکان باهم متفاوت است. برخی از کودکان این مهارتها را به سرعت می آموزند و برخی ممکن است زمان بیشتری نیاز داشته باشند. فراموش نکنید این گامهای کوچک در راه موفقیت را با کلمات انگیزشی، بغل کردن، بوسیدن و تشویقهای دیگر تقویت و حمایت کنید. گامهای کوچکی که با گذر زمان منجر به تغییرات بزرگ می شوند. اگر کودکتان حتی بعد از انجام فعالیتهای ارائه شده در این کتاب، همچنان در تعاملات اجتماعی مشکل داشت از درخواست برای کمک حرفهای نهراسید. یک درمانگرخوب کودک و مطالعهٔ این کتاب میتواند شما را در حل این مسائل راهنمایی کند.
خواندن کتاب نارساخوانی کودکان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران والدین و درمانگران کودک پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نارساخوانی کودکان
«پزشکی، روانشناسی و روانپزشکی مملو از برچسبهایی هستند که اغلب منشأ یونانی یا لاتین دارند، که به خودی خود هیچ معنای روشن یا واضحی برای عموم مردم ندارند. متخصصان در این حوزههای مطالعاتی از برچسبها بهعنوان مکانیزمی برای دستهبندی بیماریها یا رفتارها، یا افرادی که شناسایی میکنند به عنوان نشانههای این «بیماریها» یا رفتارها استفاده میکنند.
برچسبها به ندرت در پیامهایشان مثبت هستند، و شخصی که چنین برچسبگذاری شده است، حرف یا انتخاب کمی در این مورد دارد. این روند میتواند از نظر اجتماعی وحشیانه باشد. معمولاً برچسبهایی با بارگذاری اجتماعی منفی توسط دیگران انتخاب و نسبت داده میشوند، که بر اساس آموزش و صلاحیتهایشان فرض میشود که دارای مهارتها و دانشهایی هستند که در حد وظیفه هستند. جامعه به آنها قدرت و موقعیت اجتماعی بالایی برای انجام این کار میدهد. اما چه سودی برای چه کسی؟
سیستم اجتماعی-پزشکی ما به سمت شناسایی و برچسب زدن افرادی که کاملاً با هنجارهای اجتماعی سازگار نیستند تمایل دارد. اگرچه این اصلاً جدید نیست، اما نگرانی وجود دارد که در سالهای اخیر، با افزایش چشمگیر تعداد «شرایط» و برچسبهای ثبتشده (مانند راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، این موضوع از کنترل خارج شده است. ویرایش چهارم - DMS-IV) و نادیده گرفتن پیامدهای حاشیهای که معمولاً شانس زندگی فردی را که با آن برچسب باقی مانده است خراب میکند. این برچسبها تحت پوشش ارائه «حمایت» و تضمین «حفاظت» هم برای افراد و هم برای عموم مردم در صورت نیاز به آن اعمال میشوند. اما برچسبهایی مانند نارساخوان چه فایدهای برای یک کودک یا بزرگسال به همراه دارد و آن شخص چقدر میتواند از تعصبات اجتماعی که ممکن است با این برچسب مرتبط است فرار کند؟
نگاهی گذرا به اصطلاح نارساخوانی نشان میدهد که این یک جمله منفی است، (از لاتین) به عنوان «مشکل زبان» ترجمه میشود. در بهترین حالت به ما میگوید که کودک در چه کارهایی مشکل دارد، چه کارهایی نمیتواند انجام دهد، و ما را کاملاً در تاریکی قرار میدهد که کودک چه میکند یا در آن مهارت دارد.»
حجم
۲۳۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۶ صفحه
حجم
۲۳۸٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۶ صفحه