کتاب صفحه کلید و آقایان
معرفی کتاب صفحه کلید و آقایان
کتاب صفحه کلید و آقایان نوشتۀ الکساندر مک کال اسمیت با ترجمۀ مهوش کمونه در انتشارات حدیث قلم به چاپ رسیده است. این کتاب در مجموعۀ آژانس کارآگاهی بانوان پیشگام قرار دارد و جلد دوم آن محسوب میشود.
درباره کتاب صفحه کلید و آقایان
کتاب صفحه کلید و آقایان جزو مجموعه کتابهای آژانس کارآگاهی بانوان پیشگام است. الکساندر مک کال اسمیت دربارۀ این مجموعه گفته در مورد فجایعی که در آفریقا رخ داده بسیار سخن رفته و او قصد ندارد به آنها بپردازد، بلکه هدفش این است که جنبههای مثبت و شنیدنی و خصوصاً طنز مردم آن سرزمین را به قلم آورد. توصیفات در این مجموعه کتابها شاید برای ما آشنا نباشند؛ ولی بیتردید شیرین و شنیدنی هستند. از این مجموعه تاکنون ۱۹ جلد به زبان اصلی بارها چاپ و با استقبال عموم مواجه شده است. ترجمۀ دو جلد اول و دوم از سری کتابهای فوقالذکر در یک مجلد با عنوان اشک زرافه قبلاً به چاپ رسیده است و کتاب حاضر ترجمهای است از دو جلد سوم و چهارم از همان مجموعه. مترجم تذکر داده است که در متن ترجمه، تا حدی که به روند داستان لطمهای وارد نشود، بنا به برخی الزامات تغییراتی صورت گرفته است. داستان در گابورون، پایتخت بوتسوانا میگذرد و با خبر نامزدی بانو راموتسوئه با آقای ماتهکنی آغاز میشود.
خواندن کتاب صفحه کلید و آقایان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران ادبیات جهان پیشنهاد میکنیم.
درباره الکساندر مک کال اسمیت
الکساندر مک کال اسمیت در ۱۹۴۸ در زیمبابوه به دنیا آمد. او در ۱۷ سالگی به اسکاتلند رفت و در دانشگاه ادینبورگ دکترای حقوق گرفت و به تدریس مشغول شد. بعدها به جنوب آفریقا برگشت و رشتۀ حقوق را در دانشگاه بوتسوانا فعال کرد. مدتی بعد، از مقام استادی کنارهگیری کرد و به نویسندگی پرداخت. او طی ۲۰ سال حدود ۹۰ کتاب برای بزرگسالان و کودکان منتشر کرده است. از او آثار بسیاری منتشر شده است؛ اما معروفترینشان که نام الکساندر را سر زبانها انداخت، رمان مجموعهای و چندجلدی «آژانس کارآگاهی بانوان» بوده است. این مجموعه که ماجراهایش در آفریقا میگذرد، در سال ۲۰۱۱ میلادی نشان تقدیر کشور بوتسوانا را برای کمک به این کشور از راه ادبیات گرفت. این نویسنده چندین رمان مستقل و مجموعه داستان کوتاه دارد. همچنین آثار درخشانی برای کودکان و نیز چند اثر آموزشی تألیف کرده است. در کارنامهٔ او دو مجموعه شعر به نامهای «زمان جدایی» و «به تو فکر میکنم» نیز به چشم میخورد. اسمیت بابت آثارش جوایز مختلفی دریافت کرده است؛ از جمله نشان افتخار بریتانیا برای خدمت به ادبیات (۲۰۰۷)، مدال افتخار کانون هنرهای ملی آمریکا (۲۰۱۷) و جایزهٔ یک عمر دستاورد از انجمن ادبیات سالتیر (۲۰۲۲). رمان «مهمانی شام اولیری چاقه» و رمان «اشک زرافه» از آثار اوست.
بخشی از کتاب صفحه کلید و آقایان
«اینکه زنی تمام وقتش را در خانه صرف آشپزی و رسیدگی به بچههایش بکند، اشکالی ندارد؛ بهشرط آنکه خودش مایل به زندگی به سبک سنتی باشد، ولی بسیاری از زنان امروزی که قابلیتها یا تحصیلاتی داشتند، مایل بودند بیش از کارهای خانه و خانواده انجام دهند. حامیان استقلال بانوان هم فعالیتهای خودشان را داشتند و دیگران را تهییج میکردند.»