دانلود رایگان کتاب عشاق‌نامه فخرالدین عراقی

انتشارات:طاقچه
امتیاز:
۴.۵از ۲۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب عشاق‌نامه

«عشاق‌نامه» دیوان اشعار فخرالدین عراقی، شاعر و عارف بنام قرن هفتم ایران است. او در شهر کمیجان، در نزدیکی همدان به دنیا آمد و پس از سفرهای گوناگونی به پاکستان، مکه، مدینه و روم، در دمشق درگذشت. عراقی از شاعران سوفی بود و در قونیه شاگرد مولانا به حساب می‌آمد. گفته می‌شود که «عشاق‌نامه» در زمان شاگردی مولانا نوشته شده و به شمس‌الدین جوینی اهدا شده است. در بخشی از اشعار این دیوان می‌خوانیم: ای هوای تو مونس جانم مایه‌ی درد و اصل درمانم مرغ جان تا بیافت دیده‌ی باز در هوای تو می‌کند پرواز گفت‌وگوی تو روز و شب یارم جست‌و‌جوی تو حاصل کارم دلم از عشق توست دیوانه تا تو شمعی، تو راست پروانه نیک در کار خویش حیرانم درد خود را دوا نمی‌دانم در غم دوستان مهر گسل دشمنان را بسوخت بر من دل ما همه مشتری بی‌پایه او و کالای او گران‌مایه ای ز سوداییان درین بازار فارغ از مثل من هزار هزار خواب خواهم من از خدا به دعا تا ببینم مگر به خواب تو را نکند خود به خاطرت گذری که کنی سوی بیدلی نظری چون سرماست خاک سودایت فرصتی، تا نهیم در پایت می‌سزد جز به وقت دل بردن التفاتی به بی‌دلی کردن به تلطف ز ما ربودی دل به تکبر کنون زیاد مهل تو به خود عاشقی، زهی مشکل! که ز ما بگذرد تو را در دل
S
۱۳۹۶/۰۶/۲۷

عاشقان در کمین معشوق اند* ساکنان زمین معشوق اند* عاشقان را زدوست نگزیرد* بلبل اندر هوای گل میرد* اندرین ره ، اگر مقامی هست* هست مأوای عاشقان الست*

(:Tarlan banoo:)

عاطفه
دوست می‌دارمت به بانگ بلند تا کی آهسته و نهان گفتن؟
خودستایی نشان جهل بود
nedsalehani
خانه‌های تن از دریچه‌ي جان هست روشن به نور «الرحمن»
با وی از خود خبر ندارم من
دوست می‌دارمت به بانگ بلند تا کی آهسته و نهان گفتن؟
kazhal
ما همه ناقصیم و اوست تمام ابداً ذوالجلال و الاکرام وحدت او مقدس از تمثیل صنعت او منزه از تحلیل من نگویم که جان جان است او هر چه گویم ورای آن است او او مبراست از «هنا» و «هناک» ز اول فکر و آخر ادراک
mah.gh
گر بپرسد کسی ز من حالم من چه گویم که از که می‌نالم؟ نیست یارای گفتنم با کس که دلم را به وصل کیست هوس؟
زنگ از آیینه‌ی درون بزدای پس به ایوان شاه حسن درآی
mah.gh
مرحبا! مرحبا! محبت دوست کز درون آمدی، نه از راه پوست دلم از جز تو خانه خالی کرد با تو سودای لاابالی کرد تا غمت ساکن دل من شد از چراغ تو خانه روشن شد ما گرفتار دام عشق توایم همه سرمست جام عشق توایم
n@srin.r
دل من، چون به عشق مایل شد عشق در گردنش حمایل شد چون دل و عشق متفق گشتند دل من عشق گشت و او دل شد
my book
صنعش از آب و خاک و آتش و باد جسم را طول و عرض و عمق او داد
mah.gh
هر زبانی سخن نداند گفت هر بصیری گهر نداند سفت همه را نیست، گر چه جان و تن است جان معنی، که در تن سخن است
ʀ.ʙ.ʙ
خاتم انبیاء، رسول هدی صاحب جبرئیل، امین خدا قصد و مقصود و آخر و اول اولین خلق و آخرین مرسل پادشاه دیار جود و وجود مقصد علم و عالم مقصود حافظ صفحه‌ی معانی دل چشمه‌ی آب زندگانی دل صوفی خانقاه الرحمان عالم علم «علم القرآن»
mah.gh
عرش در جنب قدرتش موری عقل نزدیک وحدتش دوری بر درش عالمان عامل خوی «رب انی ظلمت نفسی» گوی
من نگویم که جان جان است او هر چه گویم ورای آن است او
کربلایی
خواه نوش است و خواه زهرآلود شربت از دست دوست خوش درکش
عشق ذوقی است، همنشین حیات بلکه چشم است بر جبین حیات
nedsalehani
چار یارش، که مرشد دین‌اند همه اندر مقام تحسین‌اند دوستان پیمبرند همه خلفای مطهرند همه ای فضولی، چرا ز نادانی یار اینی و دشمن آنی؟ دو هوایی اگر نورزی به سه طلاق خیال فاسد ده تو چه دانی درین میانه چه بود؟ کین چرا پیش از آن خلیفه نبود؟ تو چه دانی مصالح این کار؟ چه به خود راه می‌دهی انکار؟ همه را نیک دان، مباش فضول جز نکو کی بود رفیق رسول؟ صد هزاران دریچه از رضوان مفتتح در مضاجع ایشان

رایگان