کتاب انتقال حرارت
معرفی کتاب انتقال حرارت
کتاب «انتقال حرارت» نوشتۀ جی. پی. هولمن و ترجمۀ سهراب علی قربانیان است و نشر دانشگاهی فرهمند آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب انتقال حرارت
انتقال حرارت علمی است که با پیشبینی انتقال حرارتی که بین ۲ جسم بهواسطهٔ وجود اختلاف درجه حرارت به وجود میآید سروکار دارد. علم انتقال حرارت نهتنها چگونگی انتقال حرارت را شرح میدهد؛ بلکه شدت این تبادل تحت شرایط خاص و معین را نیز پیشبینی میکند. این حقیقت که شدت انتقال حرارت خواسته مطلوب در یک تجزیهوتحلیل است، تفاوت میان انتقال حرارت و ترمودینامیک را مشخص میکند. ترمودینامیک در ارتباط با سیستمهایی است که در تعادل هستند و میتوان از آن برای پیشبینی مقدار انرژی موردنیاز برای تغییر سیستم از یک حالت تعادل به حالت دیگر استفاده کرد. بااینوجود با استفاده از علم ترمودینامیک نمیتوان مشخص کرد که این تغییر با چه سرعتی رخ میدهد؛ زیرا در طی فرایند، سیستم در حالت تعادل نیست. در انتقال حرارت، اصول اول و دوم ترمودینامیک همراه با قوانین تجربی به کار گرفته میشوند که با کمک آنها میتوان شدت انتقال حرارت را به دست آورد. علم انتقال حرارت را میتوان برای پیشبینی درجه حرارت میله و آب بهصورت تابعی از زمان مورداستفاده قرارداد.
کتاب انتقال حرارت در ۸ فصل تنظیم شده است. عناوین فصلهای کتاب عبارت است از: عناوین فصلهای کتاب عبارت است از: «فصل اول: مقدمه»، «فصل دوم: هدایت حالت پایدار یکبعدی»، «فصل سوم: هدایت حالت پایدار چندبعدی»، «فصل چهارم: هدایت حالت ناپایدار»، «فصل پنجم: اصل انتقال حرارت جابهجایی»، «فصل ششم: روابط تجربی و عملی برای انتقال حرارت با جابهجایی اجباری»، «فصل هفتم: سیستمهای جابهجایی طبیعی» و «فصل هشتم: انتقال حرارت تشعشعی»
خواندن کتاب انتقال حرارت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به محققان و دانشجویان رشتۀ مهندسی مکانیک پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب انتقال حرارت
««وقتى یک صفحه فلزى داغ در مقابل یک فن قرار گیرد سریعتر از زمانی سرد میشود که در مجاورت هواى ساکن قرار گیرد. در این صورت میگوییم که حرارت جابهجا شده است و این فرایند را انتقال حرارت جابهجایی مینامیم. اصطلاح جابهجایی براى خواننده همراه با نوعى آگاهى حسى دررابطهبا فرایند انتقال حرارت است گرچه این آگاهى و درک حسى باید بهگونهای تعمیم یابد که شخص بتواند به تحلیلى کامل از مسئله دست یابد. بهعنوانمثال بهوضوح میدانیم که سرعت عبور هوا از روى صفحه داغ بر شدت انتقال حرارت اثر میگذارد. آیا این اثر بهصورت سردشدن خطى است؟ به عبارتى دیگر اگر سرعت دوبرابر شود، شدت انتقال حرارت دوبرابر خواهد شد؟ ممکن است سؤال کنیم که درصورتیکه صفحه را بهجای هوا با آب سرد کنیم شدت انتقال حرارت متفاوت است، اما مجدداً این سؤال مطرح میشود که این اختلاف چقدر میتواند باشد؟»
حجم
۳۰٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۸۶۶ صفحه
حجم
۳۰٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۸۶۶ صفحه