کتاب کردها و فرقه دموکرات آذربایجان
معرفی کتاب کردها و فرقه دموکرات آذربایجان
کتاب الکترونیکی کردها و فرقه دموکرات آذربایجان نوشتۀ کاوه بیات است و انتشارات شیرازه کتاب ما آن را منتشر کرده است. کتاب کردها و فرقه دموکرات آذربایجان، به بررسی اسناد و مدارکی که از وضعیت اجتماعی و سیاسی آذربایجان در آستانه برآمدن فرقه دموکرات آذربایجان به جا مانده، پرداخته است.
درباره کتاب کردها و فرقه دموکرات آذربایجان
اگرچه بحران آذربایجان به دلیل جایگاه ویژهای که در شکلگیری جنگ سرد بین دو بلوک غرب و شرق دارد ازنقطهنظر مناسبات بینالمللی به نحوی نسبتاً گسترده موردبحث و بررسی قرار گرفته است؛ ولی ابعاد داخلی آن هنوز جای تحقیق و پژوهش بسیار دارد. سوای از زمینههای داخلی آن و وضعیت اجتماعی و سیاسی آذربایجان در آستانه برآمدن فرقه دموکرات آذربایجان و یا سرگذشت آذربایجان بعد از پشت سر گذاشتن این تجربه که محتاج بررسیهایی جدی است.
جنگ سردی که در پی ختم جنگ جهانی دوم تا فروپاشی اتحاد شوروی آغاز شد نقطۀ شروع مهّم داشت. یکی از این نقاط حوزۀ تحت اشغال ارتش سرخ در ایران بود که در پاییز ۱۳۲۴ صحنۀ تشکیل دو حکومت خودمختار در تبریز و مهاباد گشت. مقامات دیپلماتیک ایالات متحده در مقام یکی از طرفین اصلی این جنگ سرد، تحولات آن حدود را بهدقت دنبال میکردند و آنچه در کتاب کردها و فرقه دموکرات آذربایجان ارائه میشود گزیدهای است از این گزارشها که بیشتر به توضیح مناسبات دو حوزۀ تبریز و مهاباد و تنشهای فزایندۀ آن دو مربوط میشود.
در ترجمۀ این رشته گزارشها، به دلیل ماهیت سندی متن تأکید بر دقت و امانت بوده و نه لزوماً سلاست و روانی کار. در باب معادل درست پارهای از اسامی جغرافیایی و شخصیتهای مورد بحث نیر ابهاماتی بوده که نویسنده سعی کرده با ثبت اصل کلمات، رفع این موارد را به صاحبنظران واگذار کند.
خواندن کتاب کردها و فرقه دموکرات آذربایجان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به مباحث تاریخی و سیاسی مناسب است.