کتاب کودکان و درمان شناختی رفتاری
معرفی کتاب کودکان و درمان شناختی رفتاری
کتاب کودکان و درمان شناختی رفتاری نوشتهٔ مجتبی چنگی آشتیانی و دنیا بلالی است. نشر برگ و باد این کتاب در حوزهٔ روانشناسی کودک را منتشر کرده است.
درباره کتاب کودکان و درمان شناختی رفتاری
مجتبی چنگی آشتیانی و دنیا بلالی در کتاب کودکان و درمان شناختی رفتاری بیان کردهاند که کودکان فاقد مهارتهای لازم برای مهار و کنترل هیجانات شدید خود هستند و اگر این این هیجانات نادیده گرفته شوند، به مشکلات جدی تری تبدیل میشوند که موجب آسیب و دردسرهای بیشتری به کودکان میگردد. اگر والدین بدون درنظرگرفتن علت رفتارهای کودک بخواهند او را اصلاح کنند، مشکلات اصلی این کودکان هرگز حل نمی شود. درمان شناختی - رفتاری نوعی درمان مؤثر برای کمک به کودکان، نوجوانان و بزرگسالان است که با درنظرگرفتن اهداف درمانی مشخص و روشها و ابزارهای معتبر به افراد در هر سنی برای غلبه بر چالشهای فکری، رفتاری و هیجانی کمک میکند.
کتاب حاضر اطلاعات لازم برای درک بهتر مشکلات کودکان، ارزیابی شناختی - رفتاری آنها و نحوهٔ تعیین اهداف درمانی مناسب را به خواننده آموزش میدهد. با استفاده از مطالب این کتاب میتوانید مشکلات رفتاری کودکان در منزل یا مدرسه را تشخیص و واکنشهای مناسبی به این رفتارها نشان دهید. این اثر در ۱۳ فصل نگاشته شده است و در پایان هر فصل تعدادی تمرین برای یادگیری بیشتر بیان شده که به بهبود عزتنفس و موفقیت کودکان کمک میکند.
خواندن کتاب کودکان و درمان شناختی رفتاری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به روانشناسان کودک و والدین پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کودکان و درمان شناختی رفتاری
«تواناییهای شناختی
کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی- کمبود توجه نمی توانند اطلاعات ورودی مغزشان را غربالگری کنند و موارد مفید و غیر مفید را از هم تفکیک کرده و فقط اطلاعات مفید را به خاطر سپارند به همین جهت دچار اغتشاش فکری و سردرگمی میشوند. گاهی اطلاعات مفید از ذهن آنها پاک میشود و همین مانع پیشرفت تواناییهای شناختی کودک شده و نمی تواند اکثر اطلاعاتی که در روز کسب میکند را به درستی درک، در ذهن خود مرتب و ذخیره سازی کند. به طور کلی بهبود مهارتهای شناختی در این افراد بسیار دشوار است. برای مدیریت زندگی، انتخابهای درست و دستیابی به موفقیت افراد باید صلاحیت لازم را داشته باشند. اما کودکان مبتلا به بیش فعالی- کمبود توجه در این زمینه بسیار ضعیف هستند و نیاز به آموزش جهت بهبود مهارتهایشان دارند. رایج ترین مهارت هایی که این کودکان در این حیطه باید بیاموزند عبارتند از:
- تمرکز. بسیاری تصور میکنند افراد مبتلا به بیش فعالی قادر به تمرکز بر هیچ موضوعی نیستند که صحت ندارد و آنها به خوبی میتوانند بر موضوعات و کارهای مورد علاقه خود تمرکز داشته باشند. این افراد برای این که بتوانند تمرکز خود را به سایر مسایل نیز جلب کنند نیاز به آموزش دارند.
- کنترل تکانه. کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی- کمبود توجه مشکلات جدی در کنترل تکانههای خود دارند و قبل از اینکه به عواقب کارهای خود فکر کنند دست به عمل میزنند. برای مثال قبل از این که صحبت دیگران تمام شود، ناگهان حرف دیگران را قطع و خودشان شروع به صجبت میکنند.
- حل مساله. اکثر کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی- کمبود توجه نمی توانند روابط علت و معلول را به خوبی درک کنند و به همین دلیل در مهارت حل مساله ضعیف هستند.
- مدیریت زمان. اکثر کودکان نمی توانند به خوبی زمان خود را مدیریت کنند و این مشکل در کودکان مبتلا به بیش فعالی- کمبود توجه بسیار بیشتر است. آنها باید درک اهمیت زمان، زمانبندی برنامهها و وقت شناسی را بیاموزند.
- حافظه. اکثر کودکان به راحتی پس از شنیدن دستورات و قوانین میتوانند به آنها عمل کنند اما این کار برای کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی- کمبود توجه بسیار دشوار است زیرا حافظه فعال یا کوتاه مدت آنها بسیار ضعیف است.
- خود تنظیمی. با استفاده از این مهارت افراد میتوانند هیجانات خود را کنترل کنند اما بسیاری از کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی- کمبود توجه قادر نیستند به درستی احساسات خود را شناسایی کنند و همین موجب میشود عکسالعملهای نادرستی داشته باشند.»
حجم
۶۰٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۱۰ صفحه
حجم
۶۰٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۱۰ صفحه