دانلود و خرید کتاب ساحل

کتاب ساحل

امتیاز:
۴.۲از ۵ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب ساحل

«ساحل» اثری از هیأت تحریریه مؤسسه فرهنگی مطالعاتی شمس‌الشموس است و نگاهی اجمالی به زندگی حضرت نوح(ع) از منظر مثنوی معنوی است. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: اینجا کوفه است و شغل اکثر مردم نجاری است، نوح هم نجاری می‌کند. در ظاهر تفاوتی بین او و مردم دیگر نیست. این شغل دنیایی نوح است. انسان‌ها سه دسته‌اند: دستۀ اول شغلشان تنها دنیایشان را می‌سازد، دستۀ دوم شغلشان هم دنیایشان را می‌سازد و هم آخرتشان را و دستۀ سوم شغلشان هم دنیایشان را نابود می‌کند و هم آخرتشان را. شغل دنیای نوح نجاری است. اما شغل آخرتش...؟ زمان، زمان پیامبری نوح است و شغل اصلی او دعوت مردم. تازه اوایل دعوت نوح است و او برای این مردم آرزوها در دل دارد. او رسم و آیین عجیبی نیاورده است. این را خود مردم هم می‌دانند. تنها چیزی که نوح از مردم می‌خواهد یک زندگی باصداقت و باشرافت است، زندگی‌ای که «رنگ خدا» بخورد و خدامحوری جای خودمحوری را در آن بگیرد. او می‌خواهد مردم به همدیگر دروغ نگویند، سر هم کلاه نگذارند، گران‌فروشی نکنند، با هم صمیمی و مهربان باشند و سر هیچ‌وپوچ دعوا راه نیندازند. خدای نوح همان خدای آن‌هاست و مردم هنوز قلبشان برای خدا می‌تپد. انگار حرف‌های او وجدانشان را میخ می‌کوبد. دور پیامبر خدا که جمع می‌شوند از او می‌خواهند راه و رسم صحیح زندگی کردن را نشانشان دهد. نوح انگشتش را به سویی می‌گیرد و نشان می‌دهد اما آن‌ها سویی را که انگشت او نشان می‌دهد نمی‌بینند یا شاید نمی‌خواهند ببینند.
علیرضا دولتی
۱۴۰۰/۰۵/۱۷

خیلی لذت بردم از مطالعه این کتاب، واقعا عالی بود. 👏👏👏

تنها بحری که غرق شدن در آن نیکوست بحر عشق است و در آن جز جان سپردن چاره‌ای دیگر نیست و خوشا به سعادتت اگر که ماهی کوچک دریای عشق الهی شوی.
احمد زرگانی
انتساب به همدلی است نه همزبانی. انسان با آن که در چشم و قلبش نشسته و به او علاقه دارد محشور می‌شود حتی اگر علاقه به سنگی باشد.
فرشته هستم
مواظب باش که هر روز به ریسمانی چنگ نزنی و هر روز در جهتی گام بر نداری که راه مستقیم تنها یکی است. نکند که در هر مرحله‌ای و در هر موقعیتی کبر و غرور داشته‌هایت از علم، از مقام، از مدرک و از پول و خانواده تو را کنعان‌صفت بار آورد که گوشت حقایق را نشنود و چشمت نخواهد ببیند که غرور داشته‌ها و قبول نکردن رأی صاحب‌نظران انسانِ کنعان‌صفت را هلاک می‌کند.
احمد زرگانی
خطرناک‌ترین طوفان‌ها در زمان ما طوفان عجب و خودباوری مردم عصر حاضر است. مردمی که مفتون و مغرور علم و فهم و ذکاوت خود شده‌اند و خالق علم و فکر و خلاقیت از یادشان رفته است. علمی که برایشان حجاب اکبر است و طوفانی که در ظاهر زیبا اما در باطن ویرانگر است. علم بدون عمل، علم بدون تهذیب، گاهی علم دین و گاهی علم دنیا. موج‌های تیز دریاهای روح هست صد چندان که بد طوفان نوح ای بسا علم و ذکاوات و فطن گشته رهرو را چو غول و راهزن علمی که تنها برای انسان غرور می‌آفریند و بندی بر بندهای او می‌افزاید و غول راهزنش شده است.
احمد زرگانی
طوفان نوح تنها یک طوفان نبود. نوح و کنعان و آن مردم برای ما نشانه‌ای از طوفان‌های فراوانی است که در هر لحظه و هر روز در درون و بیرون برایمان اتفاق خواهد افتاد. طوفان زندگی راحت‌تر با امکاناتی بهتر، طوفان مد، طوفان تجمل، طوفان مدرک و مقام، طوفان شهرت و طوفان هوی و هوس و... و انسان‌ها هم همان انسان‌هایند: هر دمت طوفان و کشتی ای مقل با غم و شادیت کرد او متصل‌ جاهَدُوا فِینا بگفت آن شهریار جاهدوا عنا نگفت ای بیقرار تا به حال چشم ظاهرت می‌دید و گوش ظاهرت می‌شنید و از اینجا به بعد گوش باطنت باید بشنود