کتاب الا در مسابقه اتومبیل رانی
معرفی کتاب الا در مسابقه اتومبیل رانی
کتاب الکترونیکی «الا در مسابقه اتومبیلرانی» نوشتهٔ تیمو پارولا و با تصویرگری زابینه ویلهارم، توسط پرویز خزائی ترجمه شده و نشر شهر قلم آن را منتشر کرده است. این کتاب در دستهٔ داستانهای کوتاه کودک و نوجوان قرار میگیرد و با نگاهی طنزآمیز و ماجراجویانه، ماجراهای گروهی از دانشآموزان کلاس دوم را روایت میکند. داستان حول محور شخصیت «الا» و دوستانش میچرخد که با اتفاقات غیرمنتظره و گاه عجیب در مدرسه و زندگی روزمرهشان روبهرو میشوند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب الا در مسابقه اتومبیل رانی
«الا در مسابقه اتومبیلرانی» اثری داستانی و طنزآمیز است که برای گروه سنی کودک و نوجوان نوشته شده است. تیمو پارولا، نویسندهٔ کتاب، با بهرهگیری از زبان کودکانه و روایت اولشخص، دنیای مدرسه و روابط میان دانشآموزان و معلمان را به تصویر کشیده است. ساختار کتاب به صورت مجموعهای از ماجراهای پیوسته و اپیزودیک است که هرکدام به یک اتفاق یا چالش جدید در مدرسه یا زندگی شخصیتها میپردازد. تصویرگری زابینه ویلهارم به جذابیت و فضای فانتزی داستان افزوده است. کتاب با نگاهی شوخطبع و گاهی انتقادی، دغدغهها و رویاهای کودکان را در قالب موقعیتهای طنز و گاه اغراقآمیز بازتاب میدهد. روایت داستان از زاویهٔ دید «الا» و دوستانش، خواننده را به دنیای پرهیجان و گاهی عجیب مدرسه میبرد؛ جایی که هر روز با یک ماجرای تازه و غیرمنتظره روبهرو میشوند. این کتاب با توجه به فضای مدرسه، روابط میان دانشآموزان، معلمان و حتی والدین، تصویری زنده و پرتحرک از زندگی روزمرهٔ کودکان ارائه میدهد و در عین حال، به موضوعاتی مانند دوستی، همکاری، مسئولیتپذیری و مواجهه با مشکلات میپردازد.
خلاصه کتاب الا در مسابقه اتومبیل رانی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «الا در مسابقه اتومبیلرانی» با روایت اولشخص «الا» آغاز میشود؛ دختری که در کلاس دوم درس میخواند و به همراه دوستانش، هر روز با ماجراهای تازهای در مدرسه روبهرو میشود. فضای مدرسه، معلمها و مدیر، و حتی والدین دانشآموزان، همه درگیر اتفاقات عجیب و گاه خندهدار هستند. یکی از محورهای اصلی داستان، تلاش معلم برای آمادهکردن گزارشهای اداری و دغدغههای او دربارهٔ آیندهٔ مدرسه است. در این میان، دانشآموزان با کنجکاوی و شیطنتهای کودکانه، وارد ماجراهایی میشوند که گاهی به سوءتفاهمها و دردسرهای بزرگترها دامن میزند. در بخشی از داستان، مدرسه با تهدید تعطیلی روبهرو میشود و دانشآموزان و معلمان باید برای حفظ آن تلاش کنند. ماجراهایی مانند قایمباشکبازی، گمشدن یکی از بچهها، ورود شخصیتهای جدید و حتی دستگیری معلم و مدیر توسط پلیس، فضای داستان را پرهیجان و غیرقابلپیشبینی میکند. شخصیتهای فرعی مانند پکا، هانا، تینا، تیمو و رامبو، هرکدام با ویژگیهای خاص خود، به رنگارنگی و پویایی داستان میافزایند. در کنار این اتفاقات، موضوعاتی مانند دوستی، همکاری، مسئولیتپذیری و حتی عشق کودکانه، بهصورت طنز و با نگاهی انتقادی به دنیای بزرگترها، در داستان مطرح میشود. روایت کتاب، با شوخی و اغراق، دنیای مدرسه را به یک میدان ماجراجویی تبدیل میکند که در آن، هر روز اتفاقی تازه در انتظار شخصیتهاست.
چرا باید کتاب الا در مسابقه اتومبیل رانی را بخوانیم؟
این کتاب با روایت طنزآمیز و ماجراجویانهاش، دنیای مدرسه و روابط میان دانشآموزان و معلمان را به شکلی متفاوت و سرگرمکننده به تصویر میکشد. پرداختن به دغدغهها و رویاهای کودکان، همراه با موقعیتهای غیرمنتظره و گاه اغراقآمیز، باعث میشود خواننده با شخصیتها همذاتپنداری کند و از زاویهای تازه به مسائل روزمره نگاه کند. تصویرگریهای جذاب و فضای پرتحرک داستان، تجربهای متفاوت از خواندن یک داستان مدرسهای را رقم میزند. علاوهبر این، کتاب به موضوعاتی مانند دوستی، همکاری، مسئولیتپذیری و مواجهه با مشکلات میپردازد و در عین حال، با نگاهی انتقادی و شوخطبع، رفتار بزرگترها را نیز به چالش میکشد.
این کتاب برای کودکان و نوجوانانی که به داستانهای مدرسهای، ماجراجویی و طنز علاقه دارند مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که به دنبال آثاری برای گفتوگو دربارهٔ دوستی، همکاری و حل مشکلات در جمعهای کودکانه هستند، گزینهٔ خوبی بهشمار میآید.
بخشی از کتاب الا در مسابقه اتومبیل رانی
«اسم من الا است. هنوز کلاس دوم هستم. هم کلاس ما خوب است و هم معلممان. یا در واقع بهتر است این طور بگویم که معلممان قبلا خوب بود. چون این اواخر، کمی عصبی به نظر میرسد. شاید به این علت که باید برای ادارهی آموزش، گزارشی از فعالیتش در مدرسه آماده میکند. آقا معلم فریاد زد: «یک پرسشنامه این جا. یک برگهی کاغذ آنجا. پیش خودشان فکر میکنند وقت اضافی دارم که بشینم و گزارش آماده کنم؟» بعد خودش جواب داد: «نه! من یک معلم زبده درجهی یک هستم که وقتم را برای کارهای واقعا مهمتری لازم دارم که لازم به ذکر نیست.» آقا معلم، بیرون توی راهرو با خانم مدیر صحبت میکرد و ما همهی حرفهایشان را میشنیدیم. اگرچه در کلاس بسته بود. همگی نشسته بودیم روی صندلیهایمان و داشتیم انشا مینوشتیم. موضوع انشاء این بود: «یک روز در باغوحش»؛ به تازگی از طرف مدرسه به باغوحش رفته بودیم و در آن لحظه مشغول نوشتن آن تجربه بودیم که آقا معلم رفت به اتاق معلمان تا روزنامه و فنجان بزرگ قهوهاش را بیاورد.»