کتاب الا و شاگرد جدید کلاس
معرفی کتاب الا و شاگرد جدید کلاس
کتاب «الا و شاگرد جدید کلاس» نوشتهٔ تیمو پارولا با تصویرگری زابینه ویلهارم و ترجمهٔ زهرا معینالدینی، توسط نشر شهرقلم منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه و طنزآمیز دربارهٔ ماجراهای گروهی از دانشآموزان کلاس دوم و ورود یک شاگرد جدید به جمع آنهاست. روایت کتاب از زبان «الا» بیان میشود و با نگاهی شوخطبع و سرشار از اتفاقات غیرمنتظره، به دوستی، رقابت و چالشهای کودکان در مدرسه میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب الا و شاگرد جدید کلاس
«الا و شاگرد جدید کلاس» اثری داستانی در قالب رمان کودک و نوجوان است که فضای مدرسه و روابط میان دانشآموزان را با زبانی سرشار از شوخی و موقعیتهای کمیک به تصویر کشیده است. تیمو پارولا، نویسندهٔ کتاب، با خلق شخصیتهایی متنوع و ماجراهایی پرهیجان، دنیای کودکان را از زاویهای نزدیک و ملموس روایت کرده است. داستان حول محور ورود شاگردی جدید به کلاس دوم و تأثیر حضور او بر گروه دوستان قدیمی میچرخد. ساختار کتاب بهصورت روایتی پیوسته و ماجراجویانه است و هر فصل با اتفاقی تازه و گرهافکنی جدید همراه میشود. تصویرگریهای زابینه ویلهارم نیز به جذابیت و فضای شاد کتاب افزودهاند. این کتاب در دستهٔ داستانهای کوتاه آلمانی برای گروه سنی کودک و نوجوان قرار میگیرد و با نگاهی طنزآمیز، دغدغهها و رویاهای بچهها را بازتاب میدهد.
خلاصه کتاب الا و شاگرد جدید کلاس
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی «الا»، دختری که در کلاس دوم درس میخواند، آغاز میشود. او و دوستانش از فضای صمیمی کلاس و معلمشان لذت میبرند تا اینکه «پافو»، شاگرد جدید، وارد جمع آنها میشود. پافو پسری است که همیشه میخواهد در همه چیز اول باشد و با رفتارهای متفاوتش، نظم گروه را به هم میزند. او در انجام تکالیف، بازیها و حتی کارهای روزمره همیشه یک قدم جلوتر از بقیه است و همین موضوع باعث میشود دوستان الا احساس کنند جایگاهشان در گروه به خطر افتاده است. با ورود پافو، رقابت و حسادت میان بچهها شدت میگیرد. آنها برای برنامهریزی آخر هفته و ماجراجوییهای جدید دچار اختلاف میشوند و حتی بر سر نشستن روی تختهسنگ محبوبشان در حیاط خانهٔ معلم، با مشکل مواجه میشوند. پافو ادعا میکند پدرش کارگردان معروفی است و بچهها تصمیم میگیرند برای اثبات این ادعا، به شهر بروند و با پدر او ملاقات کنند. این سفر پر از اتفاقات عجیب و خندهدار است؛ از ماجرای بلیت قطار و نمایش لباس گرفته تا گمشدن پافو و تلاش گروه برای پیدا کردن او. در طول داستان، هر یک از بچهها با چالشهایی روبهرو میشوند که آنها را به فکر دوستی، صداقت و پذیرش تفاوتها میاندازد. روایت کتاب با طنز و شوخیهای کودکانه، به دغدغههای بچهها دربارهٔ تعلق داشتن به گروه، رقابت و دوستی میپردازد و در نهایت، اهمیت همکاری و همدلی را برجسته میکند. پایان داستان باز است و سرنوشت برخی شخصیتها و ماجراها به تخیل خواننده سپرده میشود.
چرا باید کتاب الا و شاگرد جدید کلاس را بخوانیم؟
این کتاب با روایت ماجراهای روزمره و غیرمنتظرهٔ گروهی از بچهها، تصویری زنده و واقعی از دنیای کودکان ارائه میدهد. طنز و شوخطبعی در سراسر داستان جریان دارد و موقعیتهای کمیک، خواننده را با خود همراه میکند. «الا و شاگرد جدید کلاس» به موضوعاتی مانند دوستی، رقابت، پذیرش تفاوتها و اهمیت همکاری میپردازد و از خلال ماجراهای ساده و روزمره، پیامهایی دربارهٔ همدلی و رشد فردی منتقل میکند. تصویرگریهای کتاب نیز به جذابیت آن افزوده و فضای شاد و پرتحرک داستان را تقویت کردهاند. این اثر میتواند برای کسانی که به دنبال داستانی سرگرمکننده و آموزنده برای کودکان هستند، انتخاب مناسبی باشد.
این کتاب برای کودکان دبستانی، بهویژه دانشآموزان پایههای اول تا سوم، مناسب است. همچنین والدین و مربیانی که به دنبال داستانهایی با محوریت دوستی، رقابت و حل تعارضهای کودکانه هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند. «الا و شاگرد جدید کلاس» برای کودکانی که با ورود افراد جدید به جمعشان یا تغییرات در گروه دوستان مواجهاند، راهکارهایی غیرمستقیم و آموزنده ارائه میدهد.
بخشی از کتاب الا و شاگرد جدید کلاس
«نام من الا است و کلاس دوم هستم. کلاس ما بسیار خوب است. همین طور معلممان. البته بهتر است بگویم قبلا خوب بود. پیش از آمدن پافو به کلاسمان. پافو شاگرد جدید کلاس است. به کلاس ما آمده. چون مادرش فکر میکند معلم ما نابغه است. پافو قبلا همیشه کسل بود. برای همین آقامعلم به مادرش توصیه کرد پسر را زودتر روانهی تختش کند. پافو از آن موقع تا به حال بسیار سرحال است و میخواهد در همه چیز آولین و بهترین باشد. در همه چیز تازه وقتی ما میخواهیم برویم برای خودمان سوپ بگيريم. پافو توی صف دسر ایستاده است. وقتی ما داریم ژاکتهایمان را میپوشيم. او حاضر آماده در حیاط مدرسه روی تاب نشسته است. موقع انجام تکلیف ریاضی که ما تازه داریم اولین مسئله را حل میکنیم او به تمرینهای تکمیلی رسیده. بعد که زنگ مدرسه را میزنند و ما در حال جمع و جور کردن کولهپشتیهایمان هستیم او دم در مدرسه منتظر ما ایستاده. همین که خسته و کوفته به او رسیدیم. او باز هم با شادی فریاد کشید: «برنده شدم!»»