
کتاب اصول شیمی درمانی در شرایط بالینی خاص
معرفی کتاب اصول شیمی درمانی در شرایط بالینی خاص
کتاب اصول شیمی درمانی در شرایط بالینی خاص با عنوان اصلی ESMO handbook of cancer treatments in special clinical situations نوشتهٔ ورونیکا بالووا و ماریانو پروونسیو پولا و ترجمهٔ علی تقی زاده و فرزاد بیدویی و ساره حسینی و مهدیه دیانی و احمد رضازاده مافی و علی قنبری مطلق و مونا ملک زاده مغانی و علی یعقوبی جویباری و ویراستهٔ سودابه شهید ثالث توسط انتشارات ارجمند منتشر شده است. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اصول شیمی درمانی در شرایط بالینی خاص
بسیاری از بیماران دچار سرطان در سیر درمان خود نیاز به شیمیدرمانی خواهند داشت که در این میان، بیماران دچار بیماریهای همراه میتوانند به چالشی جدی برای تیم درمانی تبدیل شوند. انجام شیمیدرمانی بهطور کلی و بهخصوص در شرایط بالینی خاص که در کتاب اصول شیمیدرمانی در شرایط بالینی خاص بیان شدهاند، ملاحظات ویژهای را در تجویز و مراقبتهای لازم میطلبد و در صورت عدم رعایت مسائل علمی و حرفهای ممکن است خطرات عمدهای را برای بیماران به وجود آورد. با توجه به اهمیت انجام صحیح شیمیدرمانی، مترجمان کتاب حاضر بر آن شدند که با کمک انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران، اعضاب هیئت علمی دانشگاههای کشور و متخصصان محترم کلینیکال انکولوژی (رادیوتراپی و انکولوژی) این مجموعه را گردآوری نمایند. این کتاب راهنمای کاربردی خوبی برای متخصصان حوزهٔ درمان سرطان است.
دکتر علی تقیزاده، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سرپرست گروه مترجمان است. مترجمان دیگر به ترتیب حروف الفبا عبارتاند از دکتر فرزاد بیدویی، متخصص کلینیکال انکولوژی (رادیوتراپی انکولوژی)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر ساره حسینی، متخصص کلینیکال انکولوژی (رادیوتراپی انکولوژی) و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مهدیه دیانی، متخصص کلینیکال انکولوژی (رادیوتراپی انکولوژی) در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر احمد رضازاده مافی، متخصص کلینیکال انکولوژی (رادیوتراپی انکولوژی) در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علی قنبری مطلق، متخصص کلینیکال انکولوژی (رادیوتراپی انکولوژی) و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مونا ملک زاده مغانی، متخصص کلینیکال انکولوژی (رادیوتراپی انکولوژی) و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکترعلی یعقوبی جویباری، متخصص کلینیکال انکولوژی (رادیوتراپی انکولوژی) و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. دکتر احمد رضازاده مافی و دکتر سودابه شهید ثالث ویراستاری این اثر را عهدهدار بودهاند.
خواندن کتاب اصول شیمی درمانی در شرایط بالینی خاص را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
انکولوژیستها و متخصصان خون و سرطان، رزیدنتهای انکولوژی، خون و سایر رشتههای مرتبط، داروسازان بالینی، پرستاران متخصص انکولوژی، محققین در حوزهٔ سرطان و سایر پزشکان مرتبط مخاطبان این کتاب هستند.
بخشی از کتاب اصول شیمی درمانی در شرایط بالینی خاص
«مبنای درمان بیماری ایسکمیک قلب، داروهای مهارکننده پلاکت و روشهای باز کردن رگ است. جاگذاری استنت نیازمند درمانهای دارویی طولانی با عوامل ضد پلاکت است که استفاده از استنت های آزاد کننده دارو (DESs) یا استنت های بدون پوشش (BMSs) را در بیماران مبتلا به سرطان با مشکل مواجه میکند. به علاوه بیماران مبتلا به سرطانی که احتمال ترومبوز در آنها متوسط تا بالاست در مطالعات ارزیابی خطر این روشهای باز کردن رگ وارد نشدهاند.
در بیماران مبتلا به سرطان چند موضوع مطرح است. شیمی درمانی ممکن است موجب ترومبوسیتوپنی شود در نتیجه استفاده از درمانهای نگهدارنده با داروهای ضد پلاکت را با مشکل مواجه میکند. عارضه داروهایی که از تنگی استنت جلوگیری میکنند، تأخیر در تکثیر سلولهای اندوتلیال رگهاست. داروهای ضد سرطان و ضد التهاب نیز این اثر مهاری بر تکثیر سلولهای اندوتلیالی را دارند. در بیماران مبتلا به سرطان، ترومبوز استنت پس از قطع داروهای ضد پلاکت، علیرغم ادامه مصرف آسپرین گزارش شده است. مدیریت استنت عروق کرونر در بیماران مبتلا به سرطانی که در حال شیمی درمانی هستند، تاکنون مورد ارزیابی قرار نگرفته است و باید توسط متخصصان هنگام طراحی درمان مورد توجه قرار گیرد.
بیماران با بیماری عروق کرونر ممکن است نیاز به جراحی سرطان داشته باشند. اگر بیماری عروق کرونر شدید باشد، جراحی سرطان ممکن است تا زمان رفع انسداد عروقی به تعویق بیفتد البته به شرطی که نیاز به جراحی اورژانس برای پیشگیری از بروز متاستاز بعدی نباشد. در بیمار مبتلا به سرطان و بیماری عروق کرونری که نیاز به جراحی قلب ندارد، نیاز به بازگشایی رگ باید به دقت مورد توجه قرار گیرد چرا که در صورت جراحی سرطان، خطر عوارض کرونری به میزان کم تا متوسط وجود خواهد داشت.»
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه