کتاب هتل مارکوپولو
معرفی کتاب هتل مارکوپولو
چاپ دوم کتاب هتل مارکوپولو نوشتهٔ خسرو دوامی است. انتشارات نیلوفر این مجموعه داستان کوتاه ایرانی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب هتل مارکوپولو
چاپ دوم کتاب هتل مارکوپولو بخشهایی از رؤیاهای شرمگینانهٔ آدمهایی است که دیگر نیستند؛ آدمهای مهاجر، غریب، شکستخورده یا عاشق و آدمهایی که همواره سنگینی چیزی متعلق به گذشته را بر دوش خود احساس میکنند. این چیز میتواند سنگینی خاطرههایی باشد که سالها است به هر جا که میروند، میبرند. در داستانهای این کتاب عموماً مرد و زنی محور داستان هستند که میتوان به احساس میانشان پی برد و گاه این احساسها ردی از گذشته دارند؛ همان گذشتهٔ سنگین. «هتل مارکوپولو» قسمتهایی از زندگی ۳ مهاجر ایرانی است که از طریق رانندگی در شهر امرارمعاش میکنند. در داستان به واسطهٔ این شخصیتها ملال و تنهایی را میتوان لمس کرد و حتی غربتی را که در دوری از وطن گلوی آدمی را میفشارد.
«آقای مشکاتی»، «سیاوش»، «رودخانهٔ تمبی»، «مهتاب» و «هتل مارکوپولو» عنوان برخی از داستانهای کوتاه این مجموعه هستند.
داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب هتل مارکوپولو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
درباره خسرو دوامی
خسرو دوامی، نویسندهٔ ایرانی ساکن آمریکا است. از خسرو دوامی داستانها، ترجمهها و مقالههای چندی در داخل و خارج از کشور به چاپ رسیده است. یکی از آثار این نویسندهٔ ایرانی «نوزده داستان از نويسندگان ايرانی جنوب كاليفرنيا» است كه از ۱۰ نويسنده تقريباً ۲ داستان در کتاب خود آورده است. داستانهای «پرسه»، «پنجره» و «زنان فرشته» نیز در آمریکا از او به چاپ رسیدهاند؛ همچنین او در کارنامهٔ خود برای مدتی انتشار جنگ ادبی کتاب نیما را داشته است. خسرو دوامی که خود سالها است دور از ایران زندگی میکند، در داستانها و آثارش نیز به ادبیات مهاجرت روی آورده است. او در مصاحبهای دربارهٔ شخصیتهای مهاجر داستانهایش اظهار داشته که اگر خودش در برههای از زمان مهاجرت را تجربه نکرده بود، هرگز نمیتوانست در پروراندن شخصیتهای داستانیاش موفق و باورپذیر عمل کند. مجموعه داستان کوتاه «هتل مارکوپولو» یکی دیگر از آثار خسرو دوامی است.
بخشی از کتاب هتل مارکوپولو
مدتها بود که دست و دلم به کار نمیرفت. شبها با خودم خلوت میکردم، ساعتها قلم را در دست میگرفتم، جلو بوم میایستادم، با رنگها بازی میکردم. همینطور طرح میزدم، شاید یک جرقه، یک لحظهی کاری، کار خودش را بکند و در من حسی را برانگیزد. اما همان خطوط محو و بیشکل بود که میآمد و رنگهایی بیروح که از پی قلم روی بوم پاشیده میشد. حضور مهتاب همه چیز را تغییر داد. مدتها بود که در جمع ما ظاهر میشد ولی بودنش هیچ حسی را در من نمیانگیخت. نه که او، بلکه حضور هیچکس دیگری را حس نمیکردم. آدمها و مکانها وقتی به آنها خو گرفتی، مثل تابلوها و اشیاء قدیمی خانه میشوند که فقط حضور دارند و تو دیگر آن ها را نمیبینی.
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۳
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۳
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه