کتاب طراحی ابزار سنجش برای یادگیری؛ راهنمای معلم فارسی
معرفی کتاب طراحی ابزار سنجش برای یادگیری؛ راهنمای معلم فارسی
کتاب طراحی ابزار سنجش برای یادگیری؛ راهنمای معلم فارسی نوشتهٔ فریبا رئیسی و مریم روزبهانی و شهلا رئیسی است. این کتاب را نشر دکتر آباد منتشر کرده است. اثر حاضر بهصورت یک راهنمای عملی برای اجرای برنامهٔ ارزشیابی کیفی - توصیفی تدوین شده است. عملیاتیکردن این هدف مستلزم انتخاب نمونهای از محتوای دروس پایهٔ تحصیلی است. به این منظور محتوای کتابهای ریاضی، فارسی و علوم پایهٔ سوم دبستان انتخاب شده است.
درباره کتاب طراحی ابزار سنجش برای یادگیری؛ راهنمای معلم فارسی
در نظام آموزشوپرورش رسمی، یادگیری را میتوان تغییرات نسبتاً پایدار در رفتار بالقوهٔ آموزشگاهی دانشآموز تعریف کرد. آموزش را میتوان هرگونه تدابیر و فعالیتهایی تعریف کرد که باهدف آسانکردن یادگیری یا ایجاد تغییرات نسبتاً پایدار در کلاس طراحی و اجرا میشود. در ایجاد یادگیری بین آموزش و ارزشیابی یک رابطهٔ درهمتنیده وجود دارد. وقتی معلم در کلاس درس درمورد نحوه یا تحقق اهداف یادگیری دانشآموزان به قضاوت ارزشی اقدام میکند، ارزشیابی یا به عبارت فنیتر سنجش رخ میدهد.
سنجش اصطلاحی است یادگیرندهمحور که برای قضاوت ارزشی در خصوص یادگیریهای کلاس به کار میرود و از اصطلاح ارزشیابی که برای داوری در خصوص برنامهها و طرحهای کلان استفاده میشود، از لحاظ علمی مناسبتر است. برای اجرای سنجش نظامدار لازم است ابتدا بر اساس شاخصهای تعیینشده برای اهداف یادگیری مناسبترین روشهای جمعآوری دادهها انتخاب و تولید شود؛ سپس با استفاده از آنها دادههای معتبر که وضعیت موجود یادگیری را نشان میدهد، جمعآوری گردد.
خواندن کتاب طراحی ابزار سنجش برای یادگیری؛ راهنمای معلم فارسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب طراحی ابزار سنجش برای یادگیری؛ راهنمای معلم فارسی برای افرادی که با دانشآموزان سروکار دارند و یا معلم هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب طراحی ابزار سنجش برای یادگیری؛ راهنمای معلم فارسی
«. درباره چیستی و چگونگی یادگیری دانشآموزان اطلاعاتی را جمعآوری و ثبت میکند.
. ارزششناسیها و راهبردهای سازمانی کلاسی مناسب استفاده میکند.
. آنچه در محدوده یادگیری جدید دانشآموزان قرار میگیرد، با آنها در میان میگذارد. با استفاده از اطلاعات ارزشیابی و اهداف برنامه درسی یادگیری جدیدی را طراحی میکند.
دیدگاه نتیجه مدار
برخاسته از دیدگاه روانشناسان رفتارگرا است. همه رفتارها در اثر شرایط محرک - پاسخی آموخته میشود.
با کنترل محیط میتوان رفتار انسان را کنترل کرد.
با تقویت رفتار مطلوب یادگیری و پیشرفت یادگیرنده افزایش مییابد.
برخاسته از دیدگاه شناختگرایان است.
دیدگاه فرایند مدار
به چگونگی و نقش فرایندهای ذهنی در یادگیری اهمیت میدهد.
یادگیری: ایجاد تغییر در ساخت شناختی و فرایندهای ذهنی است. مانند: تعبیر و تفسیر کردن کشف کردن و ... که سطوح بالای تفکر را شامل میشود.»
حجم
۵۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۵۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه