دانلود و خرید کتاب رضا‌خان و توسعه ایران سیدحسین فلاح‌زاده
تصویر جلد کتاب رضا‌خان و توسعه ایران

کتاب رضا‌خان و توسعه ایران

معرفی کتاب رضا‌خان و توسعه ایران

«رضا‌خان و توسعۀ ایران» نوشته سید حسین فلاح‌زاده(-۱۳۴۲)، پژوهشگر تاریخ معاصر است و به بررسی توسعه در دوره رضاخان می‌پردازد. عصر پهلوی اول که به دنبال کودتای ۱۲۹۹ش آغاز و چند سال بعد با کنار زدن قاجاریه و تأسیس سلسله پهلوی تحقق یافت از جهات گوناگون قابل بررسی است. این کتاب کوشیده است تا ضمن معرفی اقدامات انجام گرفته در حوزه‌های گوناگون در دوره مذکور، نسبت آنها را با مقوله توسعه سنجیده و همچنین با معرفی انواع رویکردها به توسعه‌، نوع رویکرد اتخاذ شده در عصر پهلوی اول به توسعه را بررسی کند. درباره عصر پهلوی اول به نظر می‌رسد دو دیدگاه در بین نویسندگان وجود دارد. یک دیدگاه که متأثر از عصر پیشین بوده و به گونه‌ای دیدگاهی وابسته به رژیم گذشته است، از عصر رضاخان به عنوان دوره‌ای با شکوه و عظمت یاد می‌کند؛ دوره‌ای که گویا سراسر عصر ترقی و پیشرفت و نو شدن بوده است. دیدگاه دوم، درست صددرصد در نقطۀ مقابل دیدگاه اول است. بر اساس این دیدگاه، رژیم رضاخان رژیمی صددرصد وابسته، فاسد و غیرمشروع بوده است و در سراسر عمر خود هیچ‌گونه قدم مثبت و اقدام مفیدی در جهت پیشرفت و ترقی این سرزمین بر نداشته است. فصل اول این کتاب، به مباحث نظری و تعریف مفاهیم برجسته اختصاص دارد. در آن فصل ضمن تعریف توسعه و بیان تاریخچه آن، رویکردهای عمده توسعه مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در فصل دوم به پیشینۀ توسعه در ایران پیش از عصر پهلوی اول با تکیه بر عصر قاجاریه پرداخته شده است. فصل سوم کتاب، به معرفی اجمالی رضاخان و چگونگی روی کارآمدن او می‌پردازد. فصل چهارم به بعد، به بررسی محورهای توسعه در عصر رضاخان مربوط می‌شود. فصل چهارم درباره توسعۀ سیاسی است. پس از آن، فصول پنجم و ششم به ترتیب به بررسی توسعه فرهنگی اجتماعی و توسعه اقتصادی دردوره مذکور پرداخته‌اند.
davidmohammad98
۱۳۹۸/۰۳/۳۰

متاسفانه اینقدر آموزش و پرورش ما در زمینه تاریخ معاصر افتضاح عمل کرده خیلیا از ما نمیدونم زمانی که این رضا قلدر وزیر جنگ کشور بوده ۹ میلیون ایرانی (با حیله انگلیسی ها) دراثر اثرات جنگ جهانی اول در ایران

Hadi
۱۳۹۸/۰۴/۰۲

بعد از چهل سال، به دیدگاه من بهتر است از پهلوی ها خلاص شویم. همچنین شخصا عقیده دارم یک بنگاه مرتبط با جمهوری اسلامی و مسلمان در جایگاه نقد کردن حاکمیت پهلوی نیست و اینکار باید توسط منابع کاملا بی

ghrk
۱۳۹۸/۰۳/۲۸

یه داستان کوچک تا آخر بخونید خواهشا:محل زندگی تمساح های جنوب شرق آسیا، تا قرن ۱۹ میلادی، یکی از مخوفترین جنگلهای منطقه بود. روزی یک افسر بریتانیایی با پیگیری مکرر دولت خود را متقاعد کرد تا این جزیره را بخرند. این

مهدیه
۱۴۰۱/۰۴/۱۹

به پیشنهاد دکتر زادبر در اصفحه اینستاشون این کتاب رو مطالعه کردم توصیه میکنم از بیانات ایشون بهره ببرید.

صبح
۱۳۹۸/۰۴/۰۷

فکر کنید یک طرف دعوا، درباره طرف دیگر دعوا کتاب بنویسد و همه واقعیت را کامل و بی نقص بیان کند!!! اصلا چنین چیزی ممکن است با این سابقه سانسور؟ آن هم در زمانی که مردم دستاوردهای اقتصادی ۱۶ سال

parsa
۱۴۰۱/۰۷/۰۶

واقعا تصور مناسبی به خواننده از شرایط میده اونم در عین اختصار. ترتیب و چرایی حوادث و تصمیمات رو هم نشون میده. می‌ارزه وقت بذاریم بخونیم

۱۴۰۱/۱۰/۲۶

کتاب رضا شاه کبیر رو هم‌مطالعه کنید لطفا . عینا همین تاریخ و حال و روز کشوره. چرخه ی تاریخ فقط تکرار میشه

A
۱۴۰۱/۱۱/۲۷

جالب بود و خوب... و اینکه من درباره گوهر شاد نمیدونستم!!! ولی به نظرم کافی نبود و جا داشت که بهتر بشه

Siavash Partabi
۱۴۰۱/۰۹/۱۸

توی خواندن کتاب تاریخ باید وسواس زیادی خرج کرد، اینکه هر نویسنده ای با هر پشتوانه ای بیاد از تاریخ بنویسه ظلم در حق تاریخ ه، بخصوص در تاریخ، نمیشه کتاب شخص مخالف یک شخص دیگه رو معتبر دونست.

alirezahz
۱۳۹۶/۰۴/۲۳

واقعا از هیچ طریق نمیشه قضاوت کرد مگر خود انسان شاهد باشه و لاغیر . اما آنچه که من جوان امروزی برداشت میکنم اینه که این شخص در دوران سلطنت خود طوری عمل کرده که بعد از گذشت صد سال

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است