کتاب نگارستان
معرفی کتاب نگارستان
کتاب نگارستان نوشتهٔ سیدکمال علوی است. انتشارات فرنام این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی مطالب، شعرها و متون ادبی ویژهٔ مناسبتهاست.
درباره کتاب نگارستان
در کتاب نگارستان سعی شده به همهٔ موضوعات و مناسبتهای مختلف شمسی و قمری، بر اساس تقویم، پرداخته شود. در مقدمهٔ این اثر راهنما و کاربردی آمده است که کتاب نگارستان آلبوم کوچکی از صداهاست؛ برای یادآوری اصحاب صدا و کسانی که با کلمه و صدا به اجرای همایشها، کنگرهها و مناسبتهای گوناگون میپردازند و نیز برای مجریانی که دوست دارند اندکی متفاوتتر ظاهر شوند؛ در واقع نگارستان فرصت مغتنمی است برای مجریان جوانی که به اجرا دعوت میشوند و مایلند فاصلههای میان برنامهها را بهنحوی مطلوب و بهشکلی راحت و روان پر کنند یا سکوت و همهمهٔ سالن را بشکنند.
این کتاب شامل ۵ فصل است:
فصل اول: آغاز کلام
فصل دوم: مناسبتهای مذهبی
فصل سوم: مناسبتهای ملی و اجتماعی
فصل چهارم: موضوعات تکمیلی
فصل پنجم: پیوست
خواندن کتاب نگارستان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به مجریان، گویندگان و برنامهسازان پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب نگارستان
«روز بزرگداشت فردوسی
۲۵ اردیبهشتماه، سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی حماسهسرا و شاعر بلندآوازه ایرانی نامگذاری شده است تا فرصتی فراهم آید که علاوه بر شناساندن این شخصیت بزرگ ادبی به اقشار مختلف مردم، زمینه حفظ این گنجینه و میراث غنی در همگان افزون گردد.
فردوسی در سال ۳۲۹ ه ق به دنیا آمد و در سال ۴۱۶ ه ق در طوس خراسان از دنیا رفت. او با اثر شکوهمند خود، شاهنامه، نقش جوانمردی، اخلاق و ایمان را در بلندای زمانبر تاریخ نشاند و با حکمت و بینش گسترده، فرهنگ غنی ایران را تا فراسوی مرزهای خاکی به دل عاشقان باقی گذارد. فردوسی را حکیم سخن مینامند.
در کلام رهبری:
فردوسی خدای سخن است؛ او زبان مستحکم و استواری دارد و واقعاً پدر زبان فارسی امروز است؛ او دلباخته و مجذوب مفاهیم حکمت اسلامی بود.
فریدون مشیری:
فردوسی استخوان بازوی ایرانیان را قوی ساخت و قلب مردم پارسیزبان را فراخ و سینههای آنان را پهن و در ره مردی و مردانگی و رشادت و غیرت استوار و ثابت ساخت.
محمدعلی فروغی:
شاهنامه فردوسی یکی از شاهکارهای ادبی جهان است. کلام فردوسی مثل آهن محکم و مانند آب روان است و همچون روی زیبا که به آب و رنگ و خال و خط حاجت ندارد و در نهایت سادگی و بیپیرایگی است.
ادوارد براون:
نیرومندترین عاملی که همواره به شاهنامه ارج و مقام خاصی بخشیده است غرور ملّی ایرانیان است نسبت به این کتاب که نماینده مجد و عظمت قومی آنان است.
نمونه اشعار فردوسی:
ازآنبه، که کشور به دشمن دهیم
دریغ است ایران که ویران شود
کُنامِ پلنگان و شیران شود
اعلان:
سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، حماسهسرای نامی ایران را به دوستداران فرهنگ و ادب تبریک میگوییم.
سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر بلندآوازه و خالق شاهنامهٔ شکوهمند، گرامی باد»