کتاب هر چه می خواهد دل تنگت بگو
معرفی کتاب هر چه می خواهد دل تنگت بگو
کتاب هر چه می خواهد دل تنگت بگو نوشتهٔ نیک سالوپو و ترجمهٔ رقیه وجیهه جمال است. نشر برگ و باد این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر به افراد متأهل در راستای کسب مهارت گفتوگوکردن بهشکلی مؤثر کمک میکند.
درباره کتاب هر چه می خواهد دل تنگت بگو
مترجم کتاب هر چه می خواهد دل تنگت بگو یادآوری کرده است که از طریق گفتوگو و بحث که در صحیحترین قالب و چارچوب جان و معنایش دادهایم، میتوانیم مرز قطعیت را درنوردیده و رابطهٔ زناشویی را که ماهیتی سیال و تغییرپذیر دارد از میان تلاطم امواج به کرانهٔ دلپذیر صلح و آرامش روانه سازیم. «رقیه وجیهه جمال» میگوید که توانایی گفتن و شنیدن شاید از ابتداییترین قابلیتهای انسانی بهشمار آید، اما گفتوگو برابر با گفتوشنود صرف نیست؛ دانشی است که ریشه در تفکری زاینده و پایا دارد و برای ذهنی که بتواند خاستگاه چنین تفکری باشد، ابزارهایی نظیر این کتاب میتواند ارمغانآور و چراغ راهی برای حصول هنر گفتگوی مؤثر میان همسران باشد.
کتاب هر چه می خواهد دل تنگت بگو نوشتهٔ نیک سالوپو فقط درمورد نحوهٔ ابراز احساسات نیست؛ بلکه به بهبود روابط مؤثر نیز کمک میکند. در واقع خوانندهٔ این کتاب با یک تیر ۲ نشان را هدف قرار میدهد: اول اینکه احساسات بد و ناخوشایند نسبت به همسرش را از وجودش دور میکند و دوم اینکه رابطهای رضایتبخش، شاد و صمیمی برقرار میکند. درهرصورت برقراری ارتباط مؤثر بسیار چالشبرانگیز است و طبیعی است که فرازونشیبهایی در این زمینه تجربه کنیم.
این کتاب در ۳ بخش نوشته شده است.
خواندن کتاب هر چه می خواهد دل تنگت بگو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به همهٔ افراد متأهل پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب هر چه می خواهد دل تنگت بگو
«خودتان را تصور کنید که بالای سر یک بیمار بیهوش در اتاق جراحی هستید و لباس و دستکش جراحی پوشیدهاید و دستیارتان ابزار جراحی به دستتان میدهد تا جراحی را شروع کنید در حالی که اصلاً آموزشی در این زمینه ندیدهاید و هیچ مهارتی ندارید. در واقع بهبود بخشیدن روابط و ترمیم آنها نیز به همین صورت است و اگر آموزشی در این زمینه ندیدهاید و مهارتهای لازم را کسب نکردهاید در این کار موفق نخواهید شد.
گفتگو در مورد احساسات خود با همسرتان بسیار شبیه به عمل جراحی است که اگر مهارت کافی نداشته باشید به نتیجهٔ مطلوبی منجر نخواهد شد فقط در صورتی موفق خواهید شد که این کار را به درستی انجام دهید و بتوانید به شکل مطلوبی احساسات خود را بیان کنید. در این کتاب به شکل سادهای این مهارتها را خواهید آموخت و به آسانی میتوانید در زندگی خود به کار گیرید.
بسیاری از ما در زندگی خود فردی را نداشتهایم که از روابط خوب و موثر او با دیگران الگوبرداری کنیم و مطالب مفیدی بیاموزیم در عوض اکثر ما شاهد روابطی بودهایم که از هم پاشیده بودهاند یا همسران از هم فاصله گرفته و در واقع نوعی طلاق عاطفی رخ داده است.
من از افراد مشهور شنیدهام که نحوهٔ برقراری ارتباط با دیگران در بهبود روابط بسیار موثر است اما هیچگاه برای به دست آوردن این مهارت تلاشی انجام نداده بودم. برای اولین بار یکی از دوستان دبیرستانم به من گفت: «شما اصلاً در مورد احساسات خود حرفی نمیزنید» و بعدها نیز افرادی در دانشگاه نیز این مورد را به من گوشزد کردند. در سال آخر دانشگاه در ذهن خود شروع به بررسی این مساله کردم و تلاش نمودم تغییری در خود ایجاد کنم. فقط کافی بود در مورد احساساتم با دیگران صحبت کنم و یا از آنها در مورد احساساتشان سوال بپرسم و این اصلاً کار دشواری نبود اما من تا به حال چنین کاری انجام نداده بودم.
اگر بخواهیم بدون توجه به احساسات خود با دیگران ارتباط برقرار کنیم مثل این است که بخواهیم از یک وسیلهٔ برقی استفاده کنیم اما آن را به کلید برق وصل نکنیم. اگر احساسات خود نسبت به همسرتان را پنهان کنید این احساسات سرکوب شده مانند آتش زیر خاکستر عمل میکنند که با کوچکترین جرقه میتوانند شعلهور شوند و رابطه شما را نابود کنند. حتی شاید در ظاهر رابطهٔ خوبی داشته باشید اما در واقع آتشفشانی در حال بیدار شدن است که از آن اطلاع نداشتهاید. در همین ابتدا به شما میگویم برای بسیاری از افراد صحبت در مورد احساساتشان کار بسیار دشواری است اما اگر بخواهید به نادیده گرفتن و پنهان کردن آن ادامه دهید باید منتظر مشکلات زیاد و اساسی در روابط خود باشید.»