کتاب اعتیاد
معرفی کتاب اعتیاد
کتاب اعتیاد؛ نزول هستی به نیستی نوشتهٔ حسین بهلولی و نامیه گلستانه است و انتشارات کنکاش آن را منتشر کرده است. این کتاب شما را با پدیدهٔ شوم اعتیاد بیشتر آگاه میکند.
درباره کتاب اعتیاد؛ نزول هستی به نیستی
همه ما نسبت به سلامتی جامعه مان مسئولیم و باید با خود بیندیشیم تا به حال چه گامی دراین راه برداشتهایم. یکی از روشهایی که میتواند مثمر ثمر واقع شود، روشنگری و آگاهیبخشی به جوانان و خانوادهها از پیامدهای ناگوار مواد مخدر و مشروبات الکلی است و این در حالی است که بیشترین سود را سوداگران مرگ میبرند و مضرات و پیامدهایش دامنگیر افراد، خانوادهها و اجتماع و کشورها میشود.
در جوامع امروزی استفاده از مواد مخدر باعث آسیب به بافتهای مختلف جامعه است و این آسیبها به صورت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به وضوح قابل مشاهده هستند که میتوان گفت یکی از خطرسازترین آسیبها به طور کلی همان معضل اعتیاد است. برای جلوگیری از خطر اعتیاد برنامههای زیادی طراحی شده و به صورت اجرایی درامده است که برای کاربردیترشدن آن نیاز به ارگانهای مختلفی است، مانند مرکز مطالعات ملی اعتیاد، دفتر مبارزه با مواد مخدر و غیره که هدف اصلی آنها مبارزه و پیشگیری از آسیب اعتیاد است. ما اکنون شاهد آن هستیم که مواد مخدر نه فقط به صورت سنتی بلکه به صورت صنعتی نیز به وجود آمده و آسیب این مخدرات صنعتی به مراتب با تاثیرگذاری بیشتر و با هدف تخریب رساندن به قشر نوجوان و جوان میهن عزیزمان، طراحی شده است و لایه اصلی جامعه را به لرزه درآورده و به عنوان یک سد دفاعی قوی در برابر پیشرفت جوانان و نوجوانان ما عمل میکند. از مخدرات صنعتی استفادههای متفاوتی صورت گرفته است. مثلا در جنگ جهانی به عنوان مواد نیروزا و شادیآور یا مثلا در مواردی برای کاهش اشتها مورد استفاده قرار میگرفته که در هر صورت این مواد مخدر وارد بازارهای سیاه شده و مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند که شاهد هستیم امروزه با نامهای مختلف و اثرات شدیدتر و تخریب بیشتر در بافتهای مختلف جامعه نفوذ و آسیب جدی وارد میکنند. مخدرات سنتی نیز امروزه با صنعتیشدن دستخوش تغییرات قرار گرفتهاند که از آن جمله افزودنیهای سرب در تریاک است که متاسفانه باعث مسمومیتهای مختلفی بین افراد شده و هم قشر جوان و هم افراد مسن را تحت تاثیر قرارداده است و باعث ورود آسیبهای شدید به بافتهای مختلف بدن و حتی در مواردی منجر به مرگ میشود. امروزه مراکز درمان سوءمصرف مواد با درمانهای جایگزین، دفتر مبارزه با مواد مخدر، انجمنهای NA، مرکز مطالعات ملی اعتیاد و نهادهای مختلف سعی در پیشگیری و درمان اعتیاد نموده و هر کدام به سهم خود قدمی در این راه بزرگ نهادهاند؛ زیرا آنچه ضروری است به خاطر سپردن این مسئله است که بیماران اعتیادی، افرادی سستعنصر و بیاراده یا از لحاظ اخلاقی فاسد نیستند و در صورت برداشت نادرست سبب میشود تا بسیاری از معتادان نتوانند درخواست کمک کنند. معتادان به علت احساس شرمندگی، ترس و خشم و عذابی که میکشند به حمایت نیاز دارند، نه چیز دیگری که حالشان را نسبت به خودشان خرابتر کند. از آنجا که اعتیاد، با فریبدادن آنها شروع شده و از بیصداقتی و بیاعتمادی تغذیه میکند، اولین قدم برای رهایی، آن است که صداقت داشته باشند. لذا برای موفقیت در ترک اعتیاد لازم است که به جای انکار، از اطرافیان دلسوز کمک خواسته و با آنها با صداقت رفتار شود، زیرا غرور بیجا باعث میشود فقط بخشی از اطلاعات منتقل شده و اطلاعات کلیدی منتقل نشود. درحالی که پنهانکاری و عدم صداقت، رهایی از چنگ اعتیاد را بسیار دشوار میسازد. در این کتاب نیز سعی شده است که آشنایی کلی با مواد و تاثیرات روانی آنها صورت گیرد و برای درمان آن، راهنماییهای مختصری ارائه شود تا بتوانیم در این راه بزرگ، ما نیز قدمی هر چند کوچک برداشته باشیم.
خواندن کتاب اعتیاد؛ نزول هستی به نیستی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام والدین، معلمان، مسئولان، درمانگران و کسانی که در زمینهٔ ترک مواد مخدر فعالیت میکنند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اعتیاد؛ نزول هستی به نیستی
اعتیاد یکی از چالشهای بسیار مهم در جوامع مختلف می باشد که هر روزه با آمدن موادهای صنعتی جدید جان بسیاری از جوانان را به خطر میاندازد، برنامههای درمانی مختلفی برای ریشهکن کردن آن به وجود آمده و روند درمان اعتیاد به شیوههای مختلفی انجام می پذیرد. موضوعات مختلفی در درمان این بیماران دخیل می باشد که بسیار مهم و ضروری می باشد زیرا روند روان درمانی اعتیاد با موضوعات افسردگی یا وسواس بسیار متفاوت است. در اعتیاد یکی از محوره های اصلی درمان، خانواده فرد بیمار میباشد، زیرا نحوه برخورد خانواده با آنها با فراز و نشیبهای بسیاری همراه خواهد بود این را به وضوح میتوان مشاهده کرد، مثلا در ابتدای وقتی متوجه این موضوع میشوند که فرزندشان یا همسرشان به دام اعتیاد دچار شده است ابتدا به دلیل شوک این موضوع عملکرد خوبی نمیتوانند داشته باشند. امکان درگیری با فرد بیمار بسیار بالا میرود و بعد از آن به مرور زمان به دنبال درمان فرد بیمار میپردازند. خانواده مهمترین و قویترین عنصر کمک به بیمار معتاد است چرا که خانواده هم میتواند حامی فرد معتاد باشد و به رهایی آنها از این بحران کمک کند و هم امکان دارد که عامل گرفتار شدن فرد در بحران اعتیاد باشد.
به همه مطالعه این کتاب را توصیه میکنم
بی نهایت عالی بود