کتاب مشاوره با زوج ها
معرفی کتاب مشاوره با زوج ها
کتاب مشاوره با زوجها نوشتهٔ مارتین پاین یک راهنمای کاربردی روایتدرمانی است که با ترجمهٔ فاطمه نادری و آرمان سلیمی کوچی و مرتضی عباسی در انتشارات ارجمند چاپ شده است.
مشخصات کتاب مشاوره با زوجها:
ترجمه
فاطمه نادری
کارشناسارشد مشاورۀ توانبخشی، دانشگاه علامه طباطبائی
آرمان سلیمی کوچی
دانشجوی دکترای مشاوره دانشگاه خوارزمی
دکتر مرتضی عباسی
دکترای مشاوره خانواده، دانشگاه شهید چمران اهواز
ویراسته
فاطمه نادری
با پیشگفتار
مارتین پاین بر متن فارسی
Copyrigth @ Martin Payne 2010 SAGE Publication Inc.
مجوز رسمی ترجمه این کتاب از سوی انتشارات سیج به انتشارات کتاب ارجمند واگذار شده است.
چاپ سوم، شهریور ۱۴۰۱
درباره کتاب مشاوره با زوج ها
مارتین پاین در این کتاب خیلی «واضح، مختصر و مهمتر از همه عملی» کاربرد روایتدرمانی را در مشاوره زوجی نشان میدهد. این کتاب برای مشاورانی نوشته شده است که میخواهند پا در رکاب مشاوره زوجی بگذارند. این کتاب را میتوان بهعنوان ابزار آموزشی نیز استفاده کرد چراکه تمرینهای تجربی، بازی نقش، موضوعات مورد گفتوگو، و همچنین مثالهای بیشماری از کارهای مارتین پاین را در خود جای داده است.
این کتاب کمبود و خلأ بازار را در زمینه کتابی در دسترس، عملی و رضایتبخش درمورد زوجدرمانی پر میکند. مارتین پاین شکاف بین رویکردهای مختلف را با این کتاب پر کرده است. او توصیف روشن و دقیقی از ساختار جلسهها، فرآیند و محتوا، و همچنین جزئیات راهبردهای متفاوت برای کار اثربخشتر ارائه کرده است. این کتاب، جامع و مخاطبپسند بوده و مبتنی بر اصول روایتی است. مطالعهٔ این کتاب هم به تمام مشاوران فردی توصیه میشود که هم به کار اثربخش با زوجها علاقهمندند و هم به تمام مشاوران زوجی که در پیِ بهبود کارشان هستند.
کتاب مشاوره با زوج ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به زوجدرمانگرها پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب مشاوره با زوج ها
«افراد اغلب نسبت به آنچه دقیقاً از مشاوره میخواهند مطمئن نیستند، امّا معمولاً دلیل آمدنشان را خوب میدانند. با اینکه در مورد چگونگی حلّ مشکل سردرگماند، یا در مورد راهحلها و احتمالهای مختلف و یا ظاهراً ناسازگار با هم اختلافنظر دارند، ولی میدانند مشکل چیست. در مشاورهٔ خوبْ هدف کمک به زوج است تا از شرّ این سردرگمیها خلاص شده و تصمیمگیری کنند.
زوجهای متعارض هم شاید ندانند که دقیقاً از مشاوره چه میخواهند. بهعلاوه، ممکن است تعبیر و تفسیر متفاوت و فهم متضادی از اتفاقهای یکسان داشته باشند. حتی گیجکنندهتر اینکه شاید هر کدام ساز خودشان را بزنند، موقعیتی که در مشاورهٔ فردی اتفاق نمیافتد. یکی میخواهد به شهر دیگری نقل مکان کنند و دیگری ترجیح میدهد در محل خودشان بمانند؛ یکی میخواهد ارتباط با اقوام همسرش را کم کند ولی دیگری دوست دارد آنان را بیشتر ببیند؛ گاهی بهطور کلّی بر سر نحوهٔ مقابله با بدرفتاری فرزندانشان اختلافنظر دارند؛ یکی از همسرش میخواهد الکل و سیگار را ترک کند، درحالی که دیگری مصمّم به مصرف آنها است. در بدترین حالت، یکی میخواهد رابطهشان را نجات دهد ولی دیگری خواهان پایان آن است (مثال این مورد را در فصل ۱۲ آوردهام). هریک امیدوار است مشاورْ اهداف و نگرشهای او را تصدیق و حمایت کرده، و دیگری را متقاعد کند که نظر و خواستهاش اشتباه است. احتمال دارد مشاور زوجی کمتجربه در دام موقعیت مخرب «داوری» بیفتد و چون از هیچکدام از همسران جانبداری نمیکند ممکن است آنان را ناکام بگذارد. عملکردن طبق چارچوب پیشنهادی جلسهها که در این کتاب آمده است به زوج کمک میکند تا از دریچهٔ چشم یکدیگر نگاه کنند، امّا مذاکرهٔ مسالمتآمیز همیشه هم امکانپذیر نیست، و در مواردی که همسران نمیتوانند به توافق برسند، مشاور میماند و وظیفهٔ دشوار کمک به زوج در کاوش و مواجهه با نظرات اشتباه، و عواقب یکدنده بودنشان!»
حجم
۵۱۵٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
حجم
۵۱۵٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
نظرات کاربران
به صورت پی دی اف نیست و خوندنش سخته