
کتاب جنگ ایران و عراق؛ ریشه ها و علل وقوع
معرفی کتاب جنگ ایران و عراق؛ ریشه ها و علل وقوع
کتاب جنگ ایران و عراق؛ ریشه ها و علل وقوع اثری است که به همت حسن دری در انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است. این مجموعه ده جلدی دربردارنده اسنادی است که سازمان ملل متحد درباره جنگ ایران و عراق منتشر کرده است.
این کتاب، سومین جلد از مجموعه جنگ ایران و عراق است که در آن هشت مقاله منتشر شده است. این مقاله ها را محققان داخلی و خارجی در موضوع ریشهها و علل وقوع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نوشتهاند. پیشینه تاریخی روابط و اختلافات ایران و عراق؛ وضعیت نظام بینالملل در آستانه جنگ؛ علل فلسفی وقوع جنگ و نقش بحرانهای داخلی در سیاستهای خارجی عراق از موضوع های این مقالهها هستند.
درباره مجموعه جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل
مجموعه کتابهای جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل مجموعه ده جلدی است که به همت و ترجمه محمدعلی خرمی منتشر شده است. این مجموعه اسنادی را دربر دارد که با عنوان سند مجمع عمومی یا سند شورای امنیت سازمان مللمتحد نامیده میشود. این اسناد از تاریخ ۲۹ آپریل ۱۹۸۰ مطابق با نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۹ یعنی آغاز جنگ تا هجدهم دسامبر ۱۹۹۰ مصادف با ۲۷ آذر ۱۳۶۹ منتشر شده است و در آن درباره جنگ ایران و عراق، عوامل زمینهساز آن و وقایعی نوشته شده است که پس از آتشبس رخ داده است. در این مجموعه بیش از ۱۶۰۰ سند از سازمان ملل متحد جمعآوری شده است.
در این کتابها هم میتوانید به مکاتبات و محتوای نامههای هر دو طرف درگیر جنگ دسترسی داشته باشید و هم نامههای دبیر کل به سران یا وزیران خارجه دو کشور ایران و عراق را بخوانید. علاوه بر این مواضع و تصمیمهای مجمع عمومی و شورای امنیت که در قالب بیانیه یا قطعنامه صادر میشد، بخش مهم دیگری از مجموعه است که در روند جنگ و مقاطع تعیینکننده درگیری صادر شده و بر ماهیت، گسترش، سمت و سو و طولانیتر شدن آن اثر گذاشته است.
خواندن مجموعه جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مجموعه جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل اثری است برای تمام پژوهشگران و علاقهمندان به مطالعات در حوزه دفاع مقدس.
بخشی از کتاب جنگ ایران و عراق؛ ریشه ها و علل وقوع
بیست و پنج جنگ كامل و تمام عیار در مدت چهار قرن گذشته در مرزهای غربی ایران روی داده كه آخرین آنها جنگ هشت ساله عراق با ایران است. بروز این جنگ ناشی از عوامل متعددی چون تعارضات سیاسی، اختلافات مرزی، قدرت طلبی، رقابتهای اقتصادی، مسائل ژئوپلیتیک، سابقه تاریخی و ... بوده است. منشأ اصلی آغاز جنگ ایران و عراق قدرت طلبی صدام حسین و حزب بعث عراق و منافع اقتصادی و سیاسی قدرتهای بزرگ بود كه به محض فراهم شدن شرایط سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و روانی آن، در پایان شهریور ۱۳۵۹ به وقوع پیوست. در این جنگ، هدفهای آغازگر جنگ تأمین نشد؛ اما خسارتهای فراوانی وارد آورد كه حركت جمهوری اسلامی ایران را در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی دچار مشكل كرد. نظر به ابعاد و پیامدهای متعدد و مختلف جنگ ایران و عراق در زمان وقوع و پس از آن، بررسی ریشهها و علل آغاز آن مورد اهتمام است، زیرا با پاسخ دقیق و علمی به پرسشهایی همچون: چرا و چگونه این جنگ به وقوع پیوست؟ در چه بستری رشد كرده و تحقق یافت؟ تصمیم گیرندگان در چه شرایطی و برای رسیدن به چه اهدافی، شیوه و ابزارهای نظامی را انتخاب كردند؟ و نیز ارزیابی از نتایج به دست آمده در موارد دیگر، میتوان به الگوهایی تعمیم پذیر رسید كه با استفاده از آن، سمت و سوی حوادث و وقایع را پیشبینی و با اتخاذ تصمیمات مناسب و به موقع تهدیدات را كاهش داد. ضمن آنكه تحلیلگران، محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی نیز به این مهم پرداختهاند.
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۲۳۴ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۲۳۴ صفحه