نظرات کاربران درباره کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان
۴٫۲
(۲۶)
پوریای معاصر
کتاب واقعا شاهکاره و اسمش اشاره به افسانه ای مایایی داره که مردگان توی گور در انتظار احقاق حق و به آرامش رسیدن هستن.
خود داستان هم روایتی سورئال اما بسیار ملموس از مبارزه است. مبارزه ای که میتونه حق مظلوم رو از ظالم بگیره
امیررضا
H.O.P
نه
H.O.P
نسخه چاپیش مصوره ؟
VAFA.m.R
چه خوب
ડꫀꪶꫀꪀꪮρꫝⅈꪶꫀ
داستان کتاب به طور کلی پیرامون مبارزه با دیکتاتوری گواتمالا و شرکت آمریکایی «موز» میچرخد. این شرکت به حدی در سراسر کشور گسترده شده که به راحتی نمیتوان علیه آن کاری انجام داد. میزان اشتغال و درآمد این شرکت باعث شده که هم مردم و هم حاکمیت به آن چشم داشته باشند. مشخص است که در این بین وضعیت کارگران شرکت بسیار تاسفبار و وضعیت دلالها و مهرههای خودی بسیار خوب است.
حال و روز کشور به حدی وخیم است که مردم ترجیح میدهند به حمالی برای شرکت موز ادامه دهند اما زن و بچههایشان چیزی – هرچند بسیار کم – برای خوردن داشته باشند. در گوشه دیگر کشور نیز کامیونها و مزدوران مشغول خالی کردن معادن و ذخایر کشور هستند. اگر هم کسی فکر اعتراض به سرش بزند، جواب اعتراض مشخص است.در صحنه اول کتاب، با آناستازیا آشنا میشویم. زن فقیری که همراه پسرش به کافههای اطراف پناه آورده تا از آمریکاییهایی که در کافهها فقط مینوشند و لودگی میکنند از طریق گدایی بتواند کمی پول جمع و شکمشان را سیر کنند. اما رفتار آمریکاییها فقط تحقیر است و دست انداختن آنها. در نتیجه ما خشم فروخورده آناستازیا را میبینیم. خشمی که نمیدانیم به کار میآید یا نه، اما وجود دارد.
در ادامه شرح وضعیت مرد دیگری به نام خوان روخاس را میخوانیم که شبها مشغول به کار است و وقتی اول صبح به خانه برمیگردد برای چند لحظه نوهاش را میبیند که در حال آماده شدن برای رفتن سر کار است. وقتی نوهاش بازمیگردد او مشغول آماده شدن برای رفتن است و این دو عملا زندگی نمیکنند، و یا حتی فرصت این را ندارند با خیال راحت کمی با هم صحبت کنند.
سپس با معلمی به نام مالنا تابای آشنا میشویم که تازهکار است و با وجود اینکه همهجا تاریک است، دل روشنی دارد. او تصمیم میگیرد در محل خدمتش که جای بسیار عجیب و دورافتادهای است یک تغییر مثبت ایجاد کند.
هر کدام از این شخصیتها و شرح وضعیت آنها به یک داستان کوتاه شبیه است. اما نقطه مشترک همه آنها در شخصیت اصلی کتاب – تابیوسان – است. تابیوسان اساسا یک فرد انقلابی است و اندیشههای منحصر به فردی دارد. کشتار مردم محلی در ساحل را دیده و کارهای زیادی برای متحد کردن مردم انجام داده که همگی شکست خورده و در حال حاضر تحت تعقیب است. با این حال دست از افکار انقلابی خود برنمیدارد و ایده یک اعتصاب عمومی بزرگ را در سر میپروراند. تابیوسان همه عمر خود را صرف این موضوع میکند که به مردم یاد دهد معنای اتحاد چیست و آنها چطور میتوانند با هم همکاری کنند.با این حال، یکی شدن همه مردم کار سادهای نیست. اوضاع جنبههای دیگری دارد و همهچیز در هم تنیده و بسیار پیچیده است. در قسمتی از متن پشت جلد کتاب داستان رمان به شکل خلاصهتر چنین آمده است: «چشمِ انتظارِ در خاک رفتگان داستان اعتصاب عمومی عظیمی است علیه دیکتاتور گواتمالا و شرکت امریکایی موز. شخصیت مرکزی رمان مبارزی انقلابی است که میکوشد مردم را به قیام و اعتصاب فرا خواند. اگر این اعتصاب پیروز شود، سرخپوستان مظلوم و درخاکرفته تسلی مییابند و میتوانند چشمان بازماندهشان را ببندند، زیرا بنا بر افسانهای مایایی، چشمان آنها در گور به انتظار تحقق عدالت بازمانده است.»وضعیت مردم که به شکل مفصل در رمان روایت شده به معنای واقعی کلمه «وخیم» است. فضای تاریک و خفقان روی دوش خواننده هم سنگینی میکند اما در عین حال نور اندکی هم به چشم میآید. با وجود همه سختیها کمی امید وجود دارد که در رمان چشم انتظار در خاک رفتگان این امید به عهده خانم معلم و مرد انقلابی است. وظیفه سنگین آنها گسترش دادن این امید کوچک و جلوگیری از ناپدید شدن آن است.
وقتی مردم گواتمالا با ظلم حاکمیت و غارت از سوی شرکت موز روبهرو میشوند دست به اعتصابهای کوچک میزنند که نتیجهای ندارد. بنابراین سوالی مطرح میشود: پس باید چه کار انجام داد؟ پاسخ مرد انقلابی روشن است: اعتصاب عمومی گسترده. نه اینکه عدهای در یک جای کشور اعتصاب کنند و عدهای در گوشه دیگر. اعتصاب به این شکل فقط باعث کشته شدن آنها میشود.
بنابراین یک اعتصاب عمومی گسترده چاره کار است. یک اعتصاب از شرق کشور تا غرب کشور. اما متحد شدن مردم کار سادهای نیست. همیشه عدهای هستند که ساز مخالف میزنند و یا درکی از وضعیت ندارندشیوه روایت میگل آنخل آستوریاس در کتاب چشم انتظار در خاک رفتگان کمی پیچیده است. گاه راوی داستان عوض میشود و گاه با جلو رفتن ناگهانی زمان روبهرو میشویم اما فضای داستان به خوبی پرداخته شده و خواننده میتواند با کنار هم قرار دادن نشانهها موقعیت را به راحتی درک کند. در سراسر کتاب نیز همان فضای رئالیسم جادویی که مخصوص ادبیات لاتین است دیده میشود. در واقع میتوان گفت که این رمان با وجود سیاسی بودن و پیروی کردن از نظریههای سیاسی، ویژگیهای منحصر به فرد ادبیات لاتین را دارد.مفاهیم بسیار زیادی در این کتاب گنجانده شده است که میتوان درباره هر کدام از آنها به شکل مفصل نوشت اما هیچچیز جای خواندن خود کتاب را نمیگیرد بنابراین پیشنهاد میکنیم اگر به رمانهای سیاسی و سبک رئالیسم جادویی علاقه دارید، حتما این کتاب را که بدون تردید یک شاهکار است بخوانید.🌼🍂
minaviva
سپاس از توضیح جامعتون🙏
ابراهیم سعیدی نژاد
این کتاب سالها پیش از این با همین ترجمه و عنوان «چشمان بازمانده در گور» منتشر شده که نام دقیقتری هست. کتاب بینهایت گیرا و درجه یک هست.
arastou1981@
از درخشان ترین کتب میگل آنجل آستوریاس ازدست ندهید من بدون تخفیف خریدم
Toobakiani
چشم انتظار در خاک رفتگان
روایتی شاعرانه از خیزشی سراسری.
مردمی که خسته و درمانده از هیولای بی شاخودم کاپیتالیسم، در نهایت کلید نجات را درون خودشان یافتند، آنگاه که پی بردند؛ « مشکلات فقط با اراده یگانه و هماهنگ خودمون حل میشه. نمیتونیم منتظر بشینیم تا یه قدرت فوق طبیعی پیدا شه و مسائلمون رو واسمون حل کنه. نه، حلال مشکلات ما اراده استوار همه مونه...» توصیفات و ترکیبات هنرمندانه، شگرد نویسنده است تا از ملالت گاهوبیگاه کتابش کم کند و البته که خوب و تاثیر گذار بود.
آنخل استوریاس آنگونه که سروش حبیبیِ مترجم میگوید: «شاعری خوش ذوق و داستان سرایی تواناست که شکوفایی ادبیات آمریکای لاتین با او آغاز می شود، ادبیاتی که آینه تمام نمای فرهنگ آمریکای لاتین به شمار میرود و چنان گرانمایه است که با آثار بزرگ ادبیات گذشته و حال و جهان برابری میکند». اولین کتابی بود که از این نویسنده خواندم.
برای درک بهتر کتاب، خوب است درباره «انقلاب موز» جستوجویی داشته باشید.
Aydin
یکی از بهترین کتابهایی که تا به حال خوندم. چقدر متن گیرا و شاعرانهای داره. چقدر توصیفات زیبا و شعرگونه بیان میشن. داستانی از فقر و رنج. عشق و زندگی. مبارزه و طغیان علیه بالادستی های ظالم. از خود گذشتگی برای رسیدن به اهدافی که منافع جمع رو در پیش داره. قدرتی که مردم برای تغییر دارن غیر قابل باوره ولی به شرط باهم بودن و متحد شدن. به شرط آگاهی و روشن بینی. به شرط آینده نگری و از خودگذشتگی برای فردایی بهتر. نه اینکه فقط جلوی دماغ خودمون رو ببینیم. به امید آگاهی بیشتر...
سروش
رمانی لذت بخش که هم سرگرم کننده است، هم آموزنده و هم ویرانگر. بسیار لذت بردم. ترجمه هم عالیست
Parham79
اگر نسخه چاپی این کتاب رو با این قیمت ۱۳۰ تومن در کتابفروشی ها پیدا کردید شکارش کنید صددرصد انتظار نداشته باشید روی صفحاتش پیاده روی کنید و سریع و راحت تمامش کنید برای خواندنش وقت بگذارید و غرقش شوید دلیل توصیه اولم هم بدین خاطر بود که ماهی جدیدا با قیمتی دو برابر تجدید چاپش کرده .
emroz
کتاب خوبی بود ولی واقعیتش خیلی جذاب نبود. نیمه های کتاب رها کردم (حدود ص ۷۰۰) و ترجیح دادم که بقیه اثار تولستوی یا داستایوفسکی و یا اثار معروف این شکلی رو بخونم.
حجم
۷۶۳٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۷۶۸ صفحه
حجم
۷۶۳٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۷۶۸ صفحه
قیمت:
۲۰۰,۰۰۰
تومان