بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب مربی و تربیت | طاقچه
تصویر جلد کتاب مربی و تربیت

بریده‌هایی از کتاب مربی و تربیت

انتشارات:نشر معارف
امتیاز:
۴.۲از ۳۵ رأی
۴٫۲
(۳۵)
در حین شکست، دست از دنیا کشیدن سهل است؛ در حال پیروزی، دست از دنیا کشیدن مشکل است.
محمدرضا میرباقری
اگر انسان بخواهد خودش را بشناسد، بهترین راه این است که آرزوهایش را بررسی کند.
محمدرضا میرباقری
انسان سالم فهمیدن را بر نفهمیدن ترجیح می‌دهد؛
محمدرضا میرباقری
وقتی می‌گوییم «انسان»، فرد و شخص به ذهن ما می‌آید، هیکل یک آدمیزاد به ذهن می‌آید و این از نقاط کور فهم انسان و از موانع رشد فهم و توسعهٔ ذهنی است. سعی کنید هر وقت می‌شنوید «انسان»، «فرد» به‌تنهایی به ذهنتان نیاید. جامعه هم انسان است. چطور وقتی‌که می‌گوییم آب، خاصیتش این است که قطره به ذهن شما نمی‌آید؟ آب را اعم از قطره و دریا حکم می‌کنید و بدون ملاحظهٔ کمّیتش، خواص آن را بیان می‌کنید. باید ذهن ما جوری باشد که وقتی می‌گوییم انسان، انسانی در ذهن بیاید که کمیت را در او حذف کرده‌ایم و او را اعم از فرد و جامعه داریم مطرح می‌کنیم؛ به‌طوری‌که آنچه دربارهٔ انسان گفته می‌شود، دربارهٔ جامعه‌اش هم صادق باشد؛
محمدرضا میرباقری
بدانید اگر عظیم‌ترین موقعیت‌ها را در جامعه پیدا کنید، تازه اول کار است، نه آخر کار. رسیدن به مقام کار نیست؛ از مقام چه استفاده‌ای کردن و از آن در چه راهی بهره‌بردن و آن را برای چه چیز گرفتن مهم است.
محمدرضا میرباقری
اگر فقط برای به‌دست‌آوردن بهشت کار کنی، به‌طور مطلق از بهشت بیرونت می‌کنند؛ یعنی بهشتی، بهشت‌پرست نیست، بلکه خداپرست است؛ یعنی هرچه غیر خدا بود، حتی بهشت، اگر انسان برای او بخواهد کار کند و به آن دل ببندد، موجب لغزشش می‌شود
para32oo
تربیت به‌معنی به‌فعلیت‌رساندن استعداد و به‌کمال‌رساندن مستعد کمال است.
محمدرضا میرباقری
دوستی استراتژیک و پایدار فقط بین انسان‌هایی وجود دارد که انسانیت در آن‌ها به‌طور مستقر بر نفسانیت حاکم شده باشد.
محمدرضا میرباقری
هرگاه موج فتنه‌ای برخیزد، انسان اگر شک کند، غرق می‌شود.
محمدرضا میرباقری
این همان جمله‌ای است که عیسی‌بن‌مریم در انجیل دارد. به علمای سوء زمان خود می‌گوید: شما کاهی را در چشم دیگران می‌بینید، بدون اینکه شاخه‌ای را که در چشم خودتان فرورفته است دیده باشید. اگر تو اول آن چوب درشت را از چشم خودت بیرون بیاوری، بعد بهتر می‌توانی آن خار کوچک یا کاه کوچک را از چشم دیگری خارج کنی.
محمدرضا میرباقری
آدمیزاد چون بمیرد، مردم بپرسند که چه به‌جا گذاشت: «مَا تَرَکَ؟» چندمیلیون یا چند خانه گذاشته است؟ چند تا بچه دارد؟ زن دارد یا ندارد؟ پدر دارد؟ این مسائل ازنظر انسان‌ها مهم است؛ اما آن‌ها که این را تحویل می‌گیرند، یعنی فرشته‌ها، نوع دیگری سؤال می‌کنند و از هم می‌پرسند: «مَا قَدَّمَ؟» چه چیزهایی تقدیم کرده و مقدم بر خودش فرستاده است؟
محمدرضا میرباقری
تکبر انحراف است و تواضع افتادن انسان در جا و خط و توان خودش.
محمدرضا میرباقری
سوءاستفادهٔ شیطان از تمایلات فطری انسان
کرم کتاب
ما باید مرز بین این دو مطلب را بشناسیم: کجا باید چوب خورد و صدا نداد تا فطرتی بیدار بشود و کجا به انسانی باید چوب زد تا فطرت او بیدار بشود؛ یعنی گاه باید از انسان کتک بخوری تا او را بیدار کنی و گاه باید او را بزنی تا بیدار بشود.
محمدرضا میرباقری
خودت سبقت نگیر؛ اگر تو را ندیدند، خودت را نشان نده؛ اگر صحبت می‌کنند و با تو مشورت نمی‌کنند غصه نخور؛ نگو ما را آدم ندانستند؛
Mahdi Askarian
مسلم یعنی متوجه الی‌الله؛ مسلم یعنی کسی که مواظب است روی از خدا برنگرداند.
محمدرضا میرباقری
«مَنْ سَنَّ سُنَّةً حَسَنَةً فَلَهُ أَجْرُهَا وَ أَجْرُ مَنْ عَمِلَ بِهَا.»
محمدرضا میرباقری
«فرد» و «اجتماع» هیچ‌یک اصالت ندارد. اصالت با «انسان» است. مافی‌الانسان اصیل است. مافی‌الانسان است که جامعه را و همچنین فرد را شکل می‌دهد.
محمدرضا میرباقری
اساس، درخشیدن انسانیت است. زندگی یعنی فرصتی که به انسان داده شده تا با استفاده از آن بتواند ظهور و طلوع کند و به‌عنوان یک حقیقت اعلی تجلّی کند. «تجلّی»، حقیقت انسان است؛
محمدرضا میرباقری
انقلاب فرهنگی این است که از دیدگاهی دیگر به زندگی نگاه کند.
کرم کتاب
این حرفی که تو می‌زنی دانه است و فکر او زمین است. ببین در این زمین چقدر بذر می‌توان پاشید؟ اگر تو در یک متر زمین یک کیلو گندم پاشیدی، هیچ‌کدامش سبز نمی‌شود. اگر هم سبز شوند، همدیگر را خفه می‌کنند. موعظه و اندرز و حرف زیاد در یک فضای کم باعث می‌شود که حرف‌ها همدیگر را له کنند
smoothybook
صبر به‌معنای «ایستادن از تلاش» نیست. صبر به‌معنی «مأیوس‌نشدن و به مقاومت ادامه‌دادن» است.
حسین....
خیانت به یک انسان گاهی نیز به این صورت است که شرایط را چنان از دسترس او خارج کنی که یأس بر او غالب شود و هرگونه فعالیت تعطیل گردد؛ پس مرز بین خیانت و خدمت و ظلم و احسان، فعال‌کردن انسانیت و به‌تعطیل‌کشیدن آن است.
جوان انقلابی
مَرکب هرچه کامل‌تر و سریع‌السیرتر و مطمئن‌تر باشد، وقتی راکب راه خطا رفت، دامنهٔ خسارات و تلفاتش وسیع‌تر می‌شود و میزان صدمات آن افزوده می‌گردد، وقتی علوم انسانی معلوماتی برخلاف واقع و اطلاعاتی غلط بود، هدف به غلط انتخاب می‌شود و طبعاً جهت منحرف می‌شود؛ پس زیربنای اصلاح در تعلیم و تربیت، اصلاح تعلیمات در علوم انسانی است.
smoothybook
خیانت به یک انسان هم یعنی فراهم کردن همه شرایط و مهیاکردن آن برای تعطیل‌ماندن فعالیت و درنتیجه عدم تبدیل استعداد به فعلیت.
smoothybook
اصل مهم در رهبری این است که وقتی مردم کاری می‌کنند، رهبر آن‌ها را زیاد تشویق کند تا آن‌ها در کارشان رغبت پیدا کنند، نه اینکه اگر خلافی کردند چنان خلاف را بزرگ کند که شخصیتشان کوبیده شود.
کاربر ۳۰۶۹۱۸۹
تربیت، تنظیم لحظه‌به‌لحظهٔ شرایط است برای حاکمیت مستمر انسانیت بر هوای نفس، به‌گونه‌ای که تکیه‌گاه این حاکمیت در نور «آگاهی» انسان و «تعهد» او به آگاهی‌اش باشد. تربیت انسانی به‌معنی تثبیت یا هماهنگ‌کردن شرایط بیرونی است، برای حاکمیت انسانیت بر درون و بیرون.
para32oo
اگر جامعه‌ای با تمام ابعادش چیزی را پسندید، اما آن چیز خلاف مافی‌الانسان بود، چون‌که جامعه پسندیده آن چیز محترم نمی‌شود و اگر جامعه با تمام ابعادش خط و جهتی را رد کرد، اما آن جهت موافق مافی‌الانسان بود، محکوم نیست. اگر شما یک سلسلهٔ باطل را به هم ببندید و از مجموعهٔ این اباطیل یک جامعه به‌وجود بیاورید، آیا مجموعهٔ چند باطل یک حق را به‌وجود می‌آورد؟
fariba.
قرآن دارد به انسان درس می‌دهد. می‌گوید: ای انسان، «شعار» تو را گمراه می‌کند. دقیق باش. شعار تو را همیشه به ضد نتیجهٔ اولش می‌رساند، درست زیر چتر همان شعار؛ شعار آزادی، دقیقاً برای سلب آزادی و شعار استقلال، دقیقاً برای سلب استقلال و شعار تساوی و تعادل، دقیقاً برای سلب تساوی و تعادل.
fariba.
بنای تدبیر و تخصص و سیاست فرعونی، حکومت و استیلا بر مردم بود. برای همین اهل زمین و مردمش را دسته دسته و گروه گروه کرد. شِیَع جمع شیعه است؛ یعنی گروه‌های مختلف ایجاد کرد و هر دسته‌ای را در مقابل دسته‌ای دیگر قرار داد. آیه دارد خط استعمار را نشان می‌دهد. فرعون به‌عنوان نمونهٔ استعمار، هدفش استیلا و سلطه بود. برنامه و سیاست کار او در شروع اقداماتش این بود که جَعَلَ أَهْلَهَا شِیَعًا...؛ مردم را لقمه‌لقمه و دسته‌دسته و گروه‌گروه و تکه‌تکه کرد. می‌گوید این خواسته در هر انسانی که بخواهد استیلا پیدا کند وجود دارد؛ راه موفقیت‌آمیز برای رسیدن به تسلط، ایجاد تفرقه و گروه‌گروه‌کردن یک جامعه است. در ازل و ابد تاریخ، شیوه و هستهٔ مرکزی نیروی جباران و مستکبران، کسانی که خط آن‌ها استثمار و استعمار دیگران است، شیعه‌شیعه‌کردن جامعه است.
fariba.

حجم

۳۱۴٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۷۶ صفحه

حجم

۳۱۴٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۷۶ صفحه

قیمت:
۷۰,۰۰۰
۳۵,۰۰۰
۵۰%
تومان