بریدههایی از کتاب فلسفهای برای زندگی
۴٫۲
(۱۳۷)
اگر هدفمان این باشد که حتما مسابقه تنیس را ببریم، با این کار بخت برندهشدنمان را بیشتر نمیکنیم. در واقع، ممکن است بالعکس بختمان کمتر هم شود: اگر در همان آغاز مسابقه حس کنیم داریم بازی را میبازیم، ممکن است مضطرب و عصبی شویم و این اضطراب بر ادامه بازیمان تأثیر منفی بگذارد و احتمال برندهشدنمان را کمتر کند. بهعلاوه، اگر هدفمان صرفا برندهشدن در مسابقه باشد، احتمال اینکه نتیجه بازی ناراحتمان کند بیشتر میشود. اما اگر هدفمان این باشد که بهترین بازی ممکنمان را انجام دهیم، شانس برندهشدنمان را کمتر نمیکنیم، بلکه با این کار احتمال ناراحت شدن از نتیجه مسابقه را کم کردهایم.
ابوذر
در حقیقت، وقتی صبحها از خواب بیدار میشویم، به جای تنبلانه غلتزدن در رختخواب، باید به خودمان بگوییم: بلند شو و به وظیفهات در مقام یک انسان عمل کن؛ به دنبال انجام کاری برو که برایش خلق شدهای.
مهدی
«در آغاز هر روز با خودت بگو: امروز با مزاحمت، بیاحترامی، قدرنشناسی، خیانت، کینهتوزی و خودخواهی دیگران روبرو میشوم و همه اینها ریشه در جهل آدمها نسبت به خوب و بد دارد.»
صدرا
این گفته اپیکتتوس که: «بعضی چیزها در حوزه اختیار ما هستند و برخی چیزها از این قلمرو خارجند. و اگر اندکی ذکاوت داشته باشیم انرژیمان را صرف اموری میکنیم که در اختیار ما هستند.»
mandana sadeghi
دیگران حتی وقتی که کاری به کارمان ندارند هم میتوانند آرامشمان را به هم بزنند.
مهدی
«هیچکس نمیتواند به تو آسیبی برساند مگر اینکه خودت بخواهی؛ فقط زمانی آزرده میشوی که به خودت اجازه آزرده شدن بدهی.»
Sepideh
اگر زمانی در دلت نسبت به کسی احساس عصبانیت و نفرت کردی و خواستی تلافی کنی، یکی از بهترین راههای تلافیکردن این است که سعی کنی مثل او نباشی.
Mr.Cat
به گفته سنکا «آب، خورش و تکهنانی از جو»، برنامه غذایی چندان دلپذیری نیست، اما بالاترین لذّت این است که کسی بتواند از یک چنین غذایی لذّت ببرد.
Elahe
دو پدر را در نظر بگیرید. یکی توصیه اپیکتتوس را جدی میگیرد و مرتبا به میرا بودن فرزندش فکر میکند و دیگری از فکر کردن به چنین تصورات غمانگیزی پرهیز میکند. در عوض خیال میکند که فرزندش بیش از خود او عمر خواهد کرد و همیشه برای لذت بردن از حضورش فرصت باقیست. پدر اولی یقینا از پدر دومی مهربانتر و دلسوزتر خواهد بود. وقتی سر صبح دخترش را میبیند خوشحال میشود که او هنوز هم در زندگیاش هست. در طول روز هم از هر فرصتی استفاده میکند تا با دخترش ارتباط برقرار کند. بالعکس، بعید است پدر دومی وقتی سر صبح فرزندش را میبیند چندان به وجد بیاید.
ابوذر
«باید به خاطر داشته باشیم که هیچ چیز در هیچ کجا برای همیشه نمیپاید. اگر متوجه این نکته نباشیم و بیخیال با این فکر زندگی کنیم که همیشه از همه چیزهای خوبی که داریم برخوردار خواهیم بود، وقتی که آن چیزهایی را که دوست داریم از دست میدهیم، گرفتار رنج و محنت عظیمی میشویم
مهدی
توصیه به اینکه برای همدردی با دوستی که غصهدار است خودمان هم واقعا غصه بخوریم، همانقدر احمقانه است که برای کمککردن به کسی که مسموم شده، خودمان هم سم بخوریم یا برای کمک به کسی که سرما خورده، عمدا کاری کنیم که از او سرماخوردگی بگیریم. اندوه یک حس منفی است که باید تا جایی که میتوانیم از آن بپرهیزیم.
Elahe
جالب است که پرهیز از واکنش نشان دادن به توهین و تحقیر یکی از مؤثرترین واکنشهای ممکن است. یکی به این دلیل که توهینکننده را گیج میکند که آیا ما اصلاً متوجه توهینش شدهایم یا نه، و دیگر آنکه با این کار حسرت ناراحتکردنمان را به دلش میگذاریم و به احتمال زیاد نهایتا خود اوست که ناراحت میشود.
Anahid
«در آغاز هر روز با خودت بگو: امروز با مزاحمت، بیاحترامی، قدرنشناسی، خیانت، کینهتوزی و خودخواهی دیگران روبرو میشوم و همه اینها ریشه در جهل آدمها نسبت به خوب و بد دارد.»
sobhanesi
چیزی که رواقیون متوجهش شدهاند این است که قدرت اراده هم مثل قدرت ماهیچههای انسان است: هرچه بیشتر از عضلاتتان استفاده کنید، قویتر میشوند، و به همین ترتیب هرچه بیشتر ارادهتان را به کار ببندید، ارادهتان نیرومندتر میشود.
Elahe
به عقیده رواقیون، انسان باید از هر چیز خوبی که زندگی پیش پایش میگذارد مانند دوستی و ثروت بهره ببرد ولی به این شرط که دلبسته آنها نشود. در واقع، رواقیون معتقد بودند ما انسانها باید هر چند وقت یکبار از لذتهای زندگی دست بکشیم، لختی درنگ کنیم و زمانی را صرف تأمل درباره فقدان همه این چیزهای لذتبخش کنیم.
Elahe
زمانی که از او پرسیدند از فلسفه چه آموختی؟ پاسخ داد: یاد گرفتم برای هر سرنوشتی آماده باشم.
صبا بانو:)
اپیکور عقیده داشت «فیلسوفی که رنجی از انسانی نمیزداید، هرچه میگوید مهمل است. دارویی که درمان نکند به هیچ دردی نمیخورد، به همین قیاس فلسفهای هم که رنجی از روان آدمی نکاهد به هیچ کاری نمیآید.»
مهدی
«رستگار کسی است که خوب میمیرد نه آنکه زیاد عمر میکند
Ahmad
آدمهای امروزی باور دارند که زندگی معنادار و رضایتبخش تنها در صورتی به دست میآید که به قدر کافی خرید کرده باشند. برای همین به جای داشتن فلسفهای برای زندگی، تمام اوقاتشان را صرف کار میکنند تا بتوانند آخرین کالاهای مد روز را بخرند.
مهدی
ما آدمیان اسیر خاکیم و در طول عمر میزانی از اندوه و ترس، اضطراب، خشم، کینه و احساسات حقارت و حسد را ناگزیر تجربه میکنیم. در نتیجه رواقیون به دنبال حذف کامل اندوه از زندگی نبودند، بلکه تلاش میکردند تا آن را به کمترین مقدار ممکن برسانند.
serenay3-3
حجم
۳۳۰٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۳۸۷ صفحه
حجم
۳۳۰٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۳۸۷ صفحه
قیمت:
۱۳۰,۰۰۰
تومان