بریدههایی از کتاب بهار رویش
۳٫۹
(۲۹)
«وَ لاَنُسْرِعَ بِأَبْصَارِنَا إِلَی لَهْوٍ»، با چشممان نه تنها به حرام، که حتی به بیفایدهها هم نگاه نکنیم. این نگاه و این سرمایههای ما در جایی باید به جریان بیفتند که سود بدهند و زیاد بشوند، نه اینکه راکد بمانند.
mohaddese
کاسههای ما واژگون است
نون صات
خیلی خدا خداست. همیشه او خدایی کرده و جداً بهتر از او، ما هیچ خدایی پیدا نمیکنیم؛
mohaddese
در روایت آمده است که اگر به مقدار کمی کینه مؤمنی در دل تو باشد، به اندازه سالهای نوری، بوی بهشت را نخواهی شنید و نخواهی یافت.
یارئوف
آنچه جز او در ما موج ایجاد کند ذنب ماست
رضا نون
در این ماه رمضان باید دلهایمان را مطالعهای بکنیم
نون صات
مذهب در جایی ضرورت پیدا میکند که راه انسان طولانی باشد، نه فقط تا توالت و آشپزخانه؛ که برای اینها به این همه استعداد نیازی نیست. با غریزه زنبور و بزغاله هم میشود این مسیر را طی کرد. با غرایز فردی و یا اوج آن، غرایز اجتماعی هم میشود این راه را پیمود که در این صورت دیگر انسان نه به فکر احتیاج دارد و نه به مذهب. ولی اگر راه طولانی شد، نه تنها فکر به جایی نمیرسد که نوبت مذهب و کمک ربّ است.
mohaddese
کاری کن همان گونه که روزها و لباس روز از تن ما جدا و کنده میشود، گناهان ما هم از ما جدا بشود. و این پوستهایی که سخت کلفت و غلیظ و خشن شده است را از ما بکن؛
mohaddese
کسانی که میدانند ذنوب چقدر دقیق است ـ که حتی عبادات ما جزء ذنوب ماست ـ آنها هستند که باید حتی از عبادتهایشان هم استغفار کنند.
راستی که چارهای نیست جز اینکه بگوییم: تو از اطاعتهای ما بگذر، خودت میدانی با عصیانهای ما...
farkhonde
طلب دیگر انسان این است که مفت زنده نباشد و مفت نمیرد. انسان بعد از اینکه محاسبه کرد و فهمید که یک عمر باخت داده، خواستهاش این است که از این به بعد فقط برای او باشد و حتی از مرگش هم بهره بگیرد.
ما که آخر در این عالم میمیریم؛ حالا یا در قبرستانها یا در بیمارستانها یا زیر ماشینها و یا زیر آوارها و زیر سُم اسبها، پس بگذار برای او بمیریم و زندگی و مرگ ما برای او باشد.
mohaddese
واقعش این است که ما هیچ چیز نداریم جز اینکه بگوییم: خدایا! تو به خودت نگاه کردی و به ما دادی، حالا هم به خودت نگاه کن و ادامه بده.
فانوس
در رمضان اگر کسی دعایی میکند، طلب عافیت بکند. عافیت یعنی بهره برداری از نعمتها؛ یعنی به گونهای از نعمتها بهرهبرداری کنی که رنج و شقاوت و حرمان تو را به دنبال نداشته باشد.
mohaddese
ببینیم چه چیزهایی در دل ما بزرگ شده و چه چیزهایی باید بزرگ میشدند؟
نون صات
«حَتَّی لاَنُصْغِی بِأَسْمَاعِنَا إِلَی لَغْوٍ»، تا با گوشمان نه تنها گناه، که درنگ هم نکنیم
نون صات
بیایید تا همگی فخر خدا باشیم و خدا در برابر ملائکهاش به ما افتخار کند
لیلا زمانی
«خدایا! تو کینهها را ببر، مگر آن کینه و غِلّی که به خاطر تو باشد».
reza.nedari
ماه رمضان؛ شهر انابه، شهر توبه، شهر مغفرت و رحمت، شهر آزادی از آتش و شهر دستیابی به بهشت است.
mohaddese
تو همان گونه هستی که ما میخواهیم، ما را هم همان گونه قرار بده که خودت دوست داری: «اَنْتَ کما اُحِبّْ فَجَعَلْنا کما تُحِّبَ وَ تَرْضی
نون صات
از همه ما عمری رفته است. من گاهی به خودم نگاه میکنم، میبینم فاصله زیاد گرفتهایم...
شاید ده یا بیست سال پیش بود که از همین زُشک شما ـ در مشهد ـ رد میشدم. بهاری بود و درختهای گیلاس دو طرفِ رودخانه، همه سفید شده و شکوفههای عجیبی داده بودند. من در یک لحظه با خودم فکر کردم که یک بهار بر این چوبها گذشته و این همه شکوفه گرفته و سفید شدهاند؛ اما بهارهایی بر ما گذشته است که برای یک بار، یک شکوفه هم ندادهایم! یک میوه هم نداشتهایم و دل صاحبمان را خوشحال نکردهایم.
رضا نون
خدایا! در این بهار رویش و عنایت، تو ما را بهرهمند کن و از بدیهای ما بگذر
نون صات
سپاس حق را گفتن تنها به این نیست که بگوییم «أَلْحَمْدُ لِلّهِ»، بل به این است آنچه که او داده در مسیر خود او به جریان بیندازیم و برای او از آن بهرهبرداری کنیم
نون صات
عباد او کسانی هستند که قضای محکم او را بر خودشان هموار کردهاند
نون صات
کسی که دوست دارد با بزرگان همدم باشد، کارهای کوچک نمیکند
نون صات
«أَنْ تَجْعَلَ أَوْقَاتَی مِنَ اللَّیلِ وَ النَّهارِ بِذِکرِک مَعْمُورَةً»؛ خدایا! لحظهها و وقتهای ما را در شب و روز، با یاد خودت آباد کن؛ چون کسی که به یاد او باشد بیکار نیست و تمام بار خلق و رزقهای مختلف خلق هم به عهده اوست. او مسئول است که:
شکمها را از غذا، بدنها را از لباس، فکرها را از تدبرها و توجهها، عقلها را از شناختها و یقینها، قلبها را از عشقها و محبتها و روحها را از قرب و نزدیکی حق، رزق بدهد.
نون صات
کسانی که ذنوب را تا این حد گسترده میدانند و میکوشند تا خودشان را از غیر او آزاد و پاک کنند، هر حرکتشان که برای غیر او باشد، حتی هر ترسی و هر عشقی که از غیر او در دلشان بیاید، برای آنها ذنب است و هر امیدی که از غیر او در دلشان بیاید برای آنها ذنب است. آنها هستند که این گونه مجبورند ناله کنند و به عجز برسند و به او تمسک پیدا کنند.
راستی! چه شده که غیر او، ما را میترساند؟
farkhonde
«حَتّی تَکونَ اَعْمَالِی وَ اَوْرَادِی کلُّها وِرْدآ وَاحِدآ وَ حَالِی فِی خِدْمَتِک سَرْمَدآ؛ از تو میخواهم که تمام کارهای من یک کار بشود، حتی تخلّی من با نماز خواندنم در یک سطح قرار بگیرد. مهمان آوردن و مهمان بردنم، ازدواج و طلاقم، زندگی و مرگم، همه عبادت و نُسک تو باشد؛
Razieh
سپاس حق را گفتن تنها به این نیست که بگوییم «أَلْحَمْدُ لِلّهِ»، بل به این است آنچه که او داده در مسیر خود او به جریان بیندازیم و برای او از آن بهرهبرداری کنیم.
Fatemeh Yaghoobian
و سپاس حق را گفتن تنها به این نیست که بگوییم «أَلْحَمْدُ لِلّهِ»، بل به این است آنچه که او داده در مسیر خود او به جریان بیندازیم و برای او از آن بهرهبرداری کنیم.
فانوس
او برای رشد ما زمینهها، فرصتها، حادثهها، برخوردها، زمانها و مکانهایی را تأمین کرده است که به وسیله آنها حرکتی بکنیم، گامی برداریم و پیشرفتی داشته باشیم. ولی اگر ما این همه محبت را جواب ندهیم و این همه مایه را در راه به جریان نیندازیم، همه آنها را از ما میگیرند. حکیم با دادههایش میخواهد ما را رشد بدهد، وقتی که ببیند دادهها باعث شکستن کمر من شده و این همه بار، من را خرد کرده است بار مرا سبک و انسان را محروم و رها میکند.
#دور_از_ذهن
باید به او معتصم بشویم که: خدایا! ما قلیل هستیم، ماء قلیل و آب کمایم. ما را هر چیزی آلوده و نجس میکند، مگر اینکه به تو متصل بشویم.
اعتصام و عصمتی که در آب است، منوط به این است که یا کر و یا متصل به کر باشد.
ما که اقلّ قلیلایم: «اَنَا الْقَلِیلُ الَّذِی کثَّرْتَهُ»؛ ما آن کمی هستیم که فضل و عنایت تو باید تکثیرمان کند.
Hossein Kashki
حجم
۱۲۱٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۸۲ صفحه
حجم
۱۲۱٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
تعداد صفحهها
۱۸۲ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان