آن کسی که در راه اداره عائله خودش زحمت میکشد مثل کسی است که در راه خدا شمشیر میزند.
مهدی
راجع به احساس نیازی که در دنیای اروپا و آمریکا به ایمان معنوی، آن ایمانی که پیغمبران عرضه میدارند، پیدا شده است من بحثی نمیکنم، فقط شما را ارجاع میکنم به اولین مقاله کتاب محمد (ص) خاتم پیامبران که اولین نشریه حسینیه ارشاد است؛ ببینید دین در جهان معاصر چه وضعی دارد، این عطش و تشنگی در دنیای اروپا چه حالی دارد! احتیاج ندارد که ما برویم آنجا را ببینیم. ما خودمان دنیا را میبینیم.
نازبانو
رساله حاضر شامل متن دو سخنرانی از استاد شهید آیتالله مطهری درباره موضوع مهم چگونگی تطبیق قوانین اسلام با نیازها و تحولات متغیر زمان و مسئله اسلام و تجدد است. گفتار اول تحت عنوان «اسلام و نیازهای جهان امروز» در حدود سال ۱۳۴۷ شمسی در حسینیه ارشاد تهران و گفتار دوم تحت عنوان «قوانین اسلام در مقایسه با توسعه و تحول دنیای جدید» در حدود سال ۱۳۵۰ شمسی در دانشکده الهیات دانشگاه مشهد ایراد شده است. این دو گفتار قبلا در کتاب پانزده گفتار منتشر شده است ولی نظر به این که در میان سایر گفتارهای این کتاب نمود لازم را نداشت و عدهای از علاقهمندان آثار آن اسلامشناس فرزانه نیز خواهان چاپ مجزای آن بودند، اقدام به انتشار این دو گفتار به شکل حاضر شد.
نازبانو
آیا بشر در این عصر که عصر علم و فکر و روشنایی و عقل است، عصر قانون است، عصر ایدئولوژیها و فلسفههاست، به دین و ایمان، آن ایمان معنوی، نیاز دارد یا نیاز ندارد؟ این خودش یک بحث است. مبرمترین نیاز بشرِ امروز به یک ایمانِ صحیح است. اشتباه کرد قرن نوزدهم که خیال میکرد علم و عقل و صنعت و فن و تکنیک میتواند جای دین و ایمان را بگیرد. اشتباه کرد که خیال کرد ایدئولوژیهایی که بشر از مغز خودش بیرون میدهد میتواند بشر را رهبری و هدایت کند. امروز این مطلب کاملا روشن شده است.
نازبانو