بریدههایی از کتاب مهارتهای جدید برای تربیت فرزندان (مهارتهای فرزندپروری مثبت برای تربیت بچههایی فوق العاده)
۳٫۷
(۱۹)
اگر والدین احساس کنند فیلمی برای نوجوانشان مناسب است؛ اما هنوز شک و تردید داشته باشند، پس بهتر است نوجوانشان را ترغیب کنند فیلم را در خانه تماشا کند. تماشای فیلم ویدیویی در خانه با چراغهای روشن، از سینمای تاریک با صحنهی نمایش بزرگ تأثیر خیلی کمتری دارد. سالن سینما توانایی بزرگسال را برای نادیده گرفتن صحنههای دروغین و تجربهی فرازونشیبهای احساسی فیلم افزایش میدهد. سالنهای سینما برای بزرگسالان طراحی شدهاند تا واقعیت را فراموش کنند و بهطور موقت بهگونهای احساس کنند که انگار فیلم واقعی است. در مورد بچهها، ما میخواهیم آنها بهیاد داشته باشند که آنچه تماشا میکنند واقعی نیست.
Sahar Naseri
ما نمیتوانیم همیشه هرآنچه بچهها میخواهند یا نیاز دارند به آنها بدهیم؛ اما میتوانیم به آنها کمک کنیم به روشهایی سالم در برابر ناامیدیهایشان واکنش نشان دهند تا آنها را قویتر و مطمئنتر کند. شما هنوز هم نمیتوانید هروقت بچهها به شما نیاز دارند در کنارشان باشید؛ اما خواهید دانست که چطور به احساسات و نیازهای برطرفنشدهشان واکنش نشان دهید تا آسیبهای هیجانیشان را التیام بخشید و کاری کنید که دوباره احساس عشق و حمایت کنند.
کاربر ۱۶۵۱۶۱۵
بچهها قبل از چهاردهسالگی یا نوجوانی، رشد شناختی کاملی ندارند تا بتوانند موقعیتهای فرضی را درک کنند. حتی اگر به بچه یا نوجوانی یادآوری شود که فیلمهای تلویزیونی واقعی نیستند، او نمیتواند بهمدت طولانی این موضوع را بهیاد داشته باشد و اگر هم بهخاطر بسپارد، بعد از پنج یا ده دقیقه هنوز هم از نظر احساسی بهگونهای واکنش نشان میدهد انگار واقعی بودهاند. بدون رشد شناختی کافی، آنچه بچه احساس میکند واقعی است، برایش واقعی میشود. وقتی بچهها شاهد خشونت باشند یا در تلویزیون فیلمهای خشن تماشا کنند، تا حدودی فرصت رشد احساس سالم معصومیت، آرامش و حساسیت را از دست میدهند.
Sahar Naseri
وقتی صحبت از یادگیری موضوعی است، سه نوع بچه وجود دارد: دونده، راه رونده، جهنده. دوندهها خیلی سریع میآموزند. راهروندهها بهشیوهای باثبات میآموزند و بازخوردهای روشنی میدهند که نشان میدهد در حال پیشرفت هستند. و سرانجام، جهندهها هستند که تربیت آنها دشوارتر است. بهنظر نمیرسد چیزی را یاد میگیرند یا پیشرفت میکنند، و سپس یک روز جهش میکنند و آنچه را باید، میآموزند. جهندهها دیر شکوفه میدهند. یادگیری آنها زمان بیشتری میطلبد.
علاقه بند
گاهی حتی پرسش مستقیم از بچهها که چه احساسی دارند یا چه چیزی میخواهند، ممکن است قدرت بسیاری به آنها بدهد. برای بیرون کشیدن احساسات و درک خواستهها و نیازهای بچهها باید از مهارتهای جدید گوش کردن استفاده کنیم.
علاقه بند
اگر بچهای گلدانی را شکست، هیچ خوب نیست که بر اشتباه تمرکز کنید. در عوض، فقط کلامی محبتآمیز بگویید: «اوه، این گلدان زیبا شکست. ما باید مراقب گلدانهای زیبا باشیم؛ آنها ظریف هستند و بهراحتی میشکنند. حالا بیا با هم تکههای گلدان را که همهجا پخش شده، جمع کنیم.»
مهدی صفری
در درون هر بچه بذرهای بزرگی و عظمت وجود دارد. نقش ما این است که محیطی امن و حمایتی ایجاد کنیم تا فرزندانمان فرصت داشته باشند تواناییهایشان را پرورش دهند و ابراز کنند.
zahra...78😊
بیشتر مردهای بالغ در گوش کردن به حرفها و احساسات همسرشان مشکل دارند، چون در کودکی احساس میکردند مادرشان با استفاده از احساساتش از آنها سوءاستفاده میکند. یک نمونهی برجسته که میتواند این نکته را روشن کند این است که مادر یا پدر میگوید: «وقتی اینکار را میکنی خیلی احساس ناامیدی میکنم. من بهسختی تلاش میکنم تا زندگی خوبی داشته باشی؛ اما تو حتی سعی خودت را هم نمیکنی. از تو میخواهم طبق نظر من رفتار کنی.» این بچه تنها دو انتخاب دارد: یا احساس بدی پیدا کند یا اهمیتی به حرف والد خود ندهد. هیچیک از این انتخابها سالم نیست.
rose.n
احساس دریچهای است که از طریق آن روح یا روان ما با ما ارتباط برقرار میکند. وقتی آدمها «در ذهنشان گیر میکنند» تنها کاری که انجام میدهند این است که قوانین را دنبال کنند و کسانی را که از این اصول پیروی نمیکنند، مجازات کنند. آدمها با قلبی باز و پذیرا قادرند آنچه را برایشان خوب و درست است، درک کنند. همین آگاهی درونی زمانی که برای تعبیر و تفسیر جهان بهکار برده شود، شهود نام دارد. وقتی برای حل مسأله بهکار برده شود، خلاقیت نام دارد. وقتی برای رابطهها بهکار برده شود، ظرفیتی است که بیقیدوشرط عشق بورزیم و ببخشیم. بهیقین پرورش ذهن مهم است؛ اما پرورش آگاهی و وجدان ارزشمندترین هدیهای است که والدین میتوانند به بچههایشان بدهند.
گیسو
وجدان همچون قطبنمایی درونی است که همیشه جهت درست را به ما نشان میدهد. ما همیشه همهی جوابها را نداریم؛ اما قطبنمای درونیمان همیشه جهت درست را به ما نشان میدهد.
Sahar Naseri
وقتی بچهها مقاومت میکنند یا کاری را بد یا نادرست انجام میدهند، بیشتر والدین مدام حرف میزنند تا بچه را ترغیب کنند. انتخاب چنین زمانی برای صحبت کردن احساس بیکفایتی و گناه را در بچه تقویت میکند و سرانجام او را از تمایل طبیعیاش به همکاری بازمیدارد. شاید زمانی که بچهها کوچک هستند این روش کارایی داشته باشد؛ اما در دوران بلوغ دیگر مثل قبل با خوب و مطیع بودن به خواست و قدرت شما تسلیم نخواهند شد. او به سرکشی نیاز دارد.
کاربر ۱۶۵۱۶۱۵
فرزندتان مهارتهای ضروری برای زندگی موفقیتآمیز را در خود پرورش خواهد داد. برخی از این مهارتها از این قرارند: «بخشیدن دیگران و خودشان، مشارکت، کسب رضایت با تأخیر، عزتنفس، بردباری، پشتکار، احترام به دیگران و به خودشان، همکاری، دلسوزی، اعتمادبهنفس، و توانایی شاد بودن.» فرزندانتان با این نگرش جدید، همراه با عشق و حمایت شما، فرصت خواهند داشت تا هر مرحله از رشدشان را بهطور کامل سپری کنند.
مسعود رئوفی
بچهها برای کسب احساس امنیت باید احساس کنند حرفهایشان شنیده میشود؛ اما همیشه باید بدانند که رئیس نیستند
f as
اگر میخواهیم بچههایمان با اعتمادبهنفس باشند، نباید با ایجاد ترس در آنها کنترلشان کنیم. اگر میخواهیم بچههایمان به دیگران احترام بگذارند، باید بیاموزیم چطور به آنها احترامی را که سزاوارش هستند، بگذاریم. بچهها با دیدن الگو میآموزند و اگر ببینند که آنها را بهروشی خشونتبار کنترل میکنید، وقتی ندانند چه باید بکنند به خشونت یا دستکم گهگاهی به رفتارهای بیرحمانه یا بیاحساس متوسل میشوند.
f as
پنج پیام مهمی را که بچهها نیاز دارند بارها آن را بشنوند، به فرزندانتان انتقال دهید.
این پنج پیام مثبت عبارتند از:
۱ ایرادی ندارد اگر متفاوت باشی.
۲ ایرادی ندارد اگر اشتباه کنی.
۳ ایرادی ندارد اگر احساساتت را ابراز کنی.
۴ ایرادی ندارد اگر بیشتر بخواهی.
۵ ایرادی ندارد اگر نه بگویی؛ اما بهیاد داشته باش که مامان و بابا رئیس هستند.
علاقه بند
بچهها نهتنها به محبت و دلسوزی و کمک ما نیاز دارند، بلکه به چالشهای خاص خودشان نیز برای رشد نیاز دارند
علاقه بند
غیرعادی نیست که مادری در حین کتک زدن فرزندش بگوید: «برادرت را نزن. حالا بگو ببخشید.»
بچهها با تقلید میآموزند. اگر والدین بر سر بچهها فریاد بکشند یا آنها را کتک بزنند، بچهها نیز یکدیگر را میزنند یا بر سر هم فریاد میکشند.
مهدی صفری
زمان ناکافی برای فرزندپروری
امروزه والدین در مقایسه با هر زمانی، زمان کمتری برای فرزندپروری دارند. بههمین دلیل، ضروری است که آنها بیاموزند چه چیزی برای بچههایشان مهمترین است. چنین بینشی نهتنها به آنها کمک میکند بهگونهای مؤثرتر از وقت خود استفاده کنند، بلکه به آنها برای خلق زمان بیشتر نیز انگیزه میدهد. آگاهی بیشتر از نیازهای بچهها بهطور طبیعی به والدین انگیزه میدهد که زمان بیشتری را با فرزندانشان سپری کنند.
بیشتر بزرگسالان در ارتباط با استرس و فشارها، اغلب تمرکزشان را بر کاری که احساس میکنند باید انجام دهند و میتوانند انجام دهند، معطوف میکنند. زنها
کاربر ۹۲۴۱۳۴
بهعنوان پدر یا مادر میتوانیم به فرزندانمان کمک کنیم؛ اما نمیتوانیم مشکلات و چالشهای خاص خودشان را از آنها دور کنیم. با چنین بینشی، بهجای تمرکز بر تغییر آنها یا حل مشکلاتشان، میتوانیم کمتر نگران باشیم. اعتماد بیشتر، هم به والدین کمک میکند و هم به بچهها. ما میتوانیم به فرزندانمان اجازه دهیم
کاربر ۱۶۵۱۶۱۵
والدینی که خیلی سهلگیر هستند یا وقفهی کافی به فرزندانشان نمیدهند، ندانسته به بچههایشان احساس ناامنی میدهند. کودک احساس میکند که قدرت کنترل دارد و چون برای پذیرش مسؤولیت آمادگی ندارد، اگرچه قدرت را دوست دارد، احساس ناامنی میکند. تصور کنید که به شما مسؤولیت داده شود برای ساختن یک ساختمان در مدت ششماه دویست کارگر استخدام کنید،
کاربر ۱۶۵۱۶۱۵
وقتی پروانهای میخواهد از پیلهی خود بیرون بیاید، تقلای زیادی میکند. اگر پیله را پاره کنید تا پروانه را از این تقلا نجات دهید، پروانه خیلی زود خواهد مرد. این تقلا برای بیرون آمدن از پیله ضروری است تا پروانه بتواند ماهیچههای بالهایش را تقویت کند. بدون این تقلا و تلاش، پروانه هرگز پرواز نخواهد کرد، بلکه در عوض خواهد مرد. همچنین، برای اینکه فرزندانمان توانمند شوند و در این جهان آزادانه پرواز کنند، به انواع تقلا و تلاشی خاص و نوع خاصی از حمایت نیاز دارند.
فاطمه
بسیاری از مردهایی که در فرایند تربیت فرزند مشارکت نمیکنند، نمیدانند که چه لذتی را از دست میدهند
مسعود رئوفی
برای اینکه روشهای قدیمی فرزندپروری را رها کنیم، باید روشهایی جدید را جایگزین کنیم
مسعود رئوفی
بزرگترین بخش مشکل در خانه شروع میشود و در خانه نیز میتواند برطرف شود.
مسعود رئوفی
چطور پنج پیام مهمی را که بچهها نیاز دارند بارها آن را بشنوند، به فرزندانتان انتقال دهید.
این پنج پیام مثبت عبارتند از:
۱ ایرادی ندارد اگر متفاوت باشی.
۲ ایرادی ندارد اگر اشتباه کنی.
۳ ایرادی ندارد اگر احساساتت را ابراز کنی.
۴ ایرادی ندارد اگر بیشتر بخواهی.
۵ ایرادی ندارد اگر نه بگویی؛ اما بهیاد داشته باش که مامان و بابا رئیس هستند.
مسعود رئوفی
فرزندپروری بر مبنای عشق در مقابل فرزندپروری بر مبنای ترس
در گذشته بچهها از طریق سلطهجویی و ایجاد احساس ترس و گناه در آنان کنترل میشدند. اگر بچهها اطاعت نمیکردند، برای برانگیختن رفتار خوب، به آنها گفته میشد که بد و بیلیاقت هستند. ترس و نگرانی بابت از دست دادن عشق و محبت و بعضی امتیازها، بازدارندهای قدرتمند بود. وقتی این روش کارایی نداشت، از تنبیههای شدیدتر استفاده میشد تا ترس بیشتری در بچهها بهوجود بیاورند و ارادهی آنها را در هم بشکنند. بچهی سرکش و شیطان را اغلب بچهای با ارادهی قوی مینامیدند. جالب اینکه از دیدگاه فرزندپروری مثبت، حمایت از ارادهی قوی پایهی ایجاد اعتمادبهنفس، روحیهی همکاری، محبت و دلسوزی در بچهها است.
حمایت از ارادهی
کاربر ۸۵۱۷۱۱
پنج پیام فرزندپروری مثبت
پنج پیام مثبت مهم وجود دارد که میتواند به فرزندانتان کمک کند در درون خودشان قدرتی بیابند تا بر چالشهای زندگیشان چیره شوند و توانایی درونیشان را بهطور کامل پرورش دهند. در سراسر این کتاب مهارتهای فرزندپروری جدید متنوعی را کشف خواهید کرد که مبتنی بر انتقال همهی این پنج پیام است. این پنج پیام از این قرارند:
۱- ایرادی ندارد اگر متفاوت باشی.
۲- ایرادی ندارد اگر اشتباه کنی.
۳ -ایرادی ندارد اگر احساساتت را ابراز کنی.
۴- ایرادی ندارد اگر بیشتر بخواهی.
۵- ایرادی ندارد اگر نه بگویی؛ اما بهیاد داشته باش که پدر و مادر رئیس هستند.
کاربر ۲۹۰۹۵۷۶
بسیاری از مردهایی که در فرایند تربیت فرزند مشارکت نمیکنند، نمیدانند که چه لذتی را از دست میدهند
safaeinejad
مشکلات بچههای ما در خانه شروع میشود و در خانه نیز قابل حل است
safaeinejad
بچهها تا نهسالگی نیازی به انتخاب ندارند. انتخابهای زیاد باعث رشد و بلوغ زودرس میشود. یکی از بزرگترین منابع استرس بزرگسالان امروزی، حق انتخاب زیاد است. وقتی از بچه بهطور مستقیم بپرسیم خواهان چه چیزی است، فشار خیلی زیادی بر او وارد میآید. اینکه همیشه از بچهها بپرسید چه میخواهند یا چه احساسی دارند، توانایی والدین را در حفظ کنترل و تسلطشان ضعیف میکند.
آزادی و مسؤولیت بیشتر موجب اضطراب بیشتر میشود مگر اینکه برای آن آماده باشیم. بچههای کوچکتر از نه سال برای چنین امری آماده نیستند. آنها به پدرومادری قدرتمند نیاز دارند که بدانند چه چیزی برای فرزندشان بهترین است؛ اما در عین حال به مقاومت او گوش میدهند و خواستهها و نیازهایش را کشف میکنند. والدین بعد از کشف و درک خواستهها و نیازهای فرزندشان میتوانند تصمیم بگیرند مسیرشان را تغییر دهند یا مقتدرانه آن را حفظ کنند. با وجود این، والدین هنوز مسؤول هستند.
گیسو
حجم
۷۹۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۴۴۷ صفحه
حجم
۷۹۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۴۴۷ صفحه
قیمت:
۹۹,۹۰۰
تومان