بریدههایی از کتاب چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟
نویسنده:دنیل ویلینگهم
مترجم:سیدامیرحسین میرابوطالبی
انتشارات:انتشارات ترجمان علوم انسانی
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۹از ۴۵ رأی
۳٫۹
(۴۵)
ما چیزی را به خاطر میسپاریم که دربارهاش فکر میکنیم.
allesan
برعکسِ باور رایج، مغز برای فکرکردن طراحی نشده است. درواقع مغز طراحی شده تا کمک کند از زیر بار فکرکردن در برویم،
ghomes
ما فکرکردن را دوست داریم؛ یا، به عبارت دقیقتر، زمانی فکرکردن را دوست داریم که احساس کنیم فعالیت فکریمان با احساس خوشایند حل مسئله همراه خواهد شد.
ghomes
درمجموع تفکرِ موفق به چهار عامل وابسته است: اطلاعات برآمده از محیط، فکتهای موجود در حافظهٔ بلندمدت، رویههای موجود در حافظهٔ بلندمدت و فضای موجود در حافظهٔ فعال. اگر هرکدام از این عوامل به اندازهٔ کافی در دسترس نباشد، تفکر به احتمال زیاد به شکست میانجامد.
elisa313
«تخیل از دانش مهمتر است»
پارسا
سپردن فعالیت مشابه به تمام دانشآموزان یعنی رفتن به استقبال شکست.
NegaraMehr
ما ذاتاً کنجکاویم، اما ذاتاً متفکران خوبی نیستیم؛ ما از فکرکردن طفره میرویم، مگر اینکه شرایط شناختی روبهراه باشد.
NegaraMehr
فکرکردن مستلزم ترکیب اطلاعات در حافظهٔ فعال است
ghomes
همهٔ ما مطالب روزنامهها دربارهٔ پیشرفتهای پژوهشی در یادگیری و حل مسئله را میخوانیم، اما مشخص نیست هرکدام از این پیشرفتها چطور میخواهد کار روزمرهٔ معلمان را بهبود بخشد.
شکاف میان پژوهش و کاربرد علت روشنی دارد.
حمید جعفری
افراد از تفکر دوری میکنند و درعینحال ذاتاً کنجکاوند؛ کنجکاوی ما را بر آن میدارد که به کنکاش ایدهها و مسائل جدید بپردازیم، اما درعینحال بهسرعت بررسی میکنیم که حل آن مسئله نیازمند چه مقدار فعالیت فکری است. اگر آن مقدار بیشازاندازه زیاد یا بیشازاندازه کم باشد، در صورت امکان دیگر به آن مسئله نمیپردازیم.
ایران آزاد
تفکر فرایندی آهسته، نیازمند تلاش و نامطمئن است.
کاربر ۱۹۹۶۵۱۶
دانشآموزان ایدههای جدید (چیزهایی که نمیدانند) را در سایهٔ ایدههای قدیمی (چیزهایی که میدانند) درک میکنند.
SaNaZ
«اکثر اوقات کاری که میکنیم همان کاری است که اکثر اوقات میکنیم»
shahrzad
این فصل را با نقلقولی از اینشتین آغاز کردم: «تخیل از دانش مهمتر است». امیدوارم اکنون دیگر متقاعد شده باشید که اینشتین اشتباه میکرده است. دانش به این خاطر مهمتر است که پیشنیاز تخیل است یا حداقل پیشنیاز آن نوع تخیلی است که به حل مسئله، تصمیمگیری و خلاقیت ختم میشود.
ایران آزاد
شیوهای که سیستم حافظه استفاده میکند به این صورت است: اگر دربارهٔ چیزی بهدقت فکر میکنید، احتمالاً بعداً هم باید دوباره دربارهاش فکر کنید، پس باید ذخیره شود. پس آنچه در حافظهٔ شما میماند چیزی نیست که دوست دارید یا تلاش میکنید به خاطر بسپارید، بلکه چیزی است که دربارهاش فکر میکنید.
SaNaZ
انتقال دانش زمانی اتفاق میافتد که افراد دانش پیشین خود را به شکلی درست برای مسئلهای جدید به کار بگیرند.
SaNaZ
چهار دلیل برای اهمیت دانش پسزمینه در درک مطلب ذکر کردم: ۱) واژگان مرتبط را در اختیار میگذارد؛ ۲) به شما اجازه میدهد شکافهای منطقیای را که نویسنده به جا گذاشته است پر کنید؛ ۳) قطعهبندی را ممکن میکند، که این خود باعث افزایش فضا در حافظهٔ فعال و تسهیل ارتباط انگارهها میشود؛ و ۴) به تفسیر جملههای مبهم کمک میکند.
کاربر ۱۹۹۶۵۱۶
تلاش برای همسطحکردن فضای یادگیری بچهها بزرگترین چالش یک معلم است. تنها راه این است برای افزایش دانشی تلاش کنیم که کودک در خانه از کسبش محروم بوده است.
NegaraMehr
برعکسِ باور رایج، مغز برای فکرکردن طراحی نشده است. درواقع مغز طراحی شده تا کمک کند از زیر بار فکرکردن در برویم، چراکه تفکر نقطه قوت مغز نیست. تفکر آهسته و غیرقابلِاعتماد است.
احسان رضاپور
فکرکردن زمانی اتفاق میافتد که شما اطلاعات را (از محیط اطراف و حافظهٔ بلندمدت) به اَشکالی جدید ترکیب میکنید. این ترکیب در حافظهٔ فعال اتفاق میافتد.
کاربر ۱۹۹۶۵۱۶
انسانها به این دلیل خیلی فکر نمیکنند که مغز ما نه برای تفکر که برای اجتناب از تفکر ساخته شده است. تفکر همانطور که فورد میگوید نیازمند تلاش است، اما علاوهبرآن آهسته و غیرقابلِاعتماد نیز هست.
SaNaZ
زمانی فکرکردن را دوست داریم که احساس کنیم فعالیت فکریمان با احساس خوشایند حل مسئله همراه خواهد شد.
SaNaZ
«اکثر اوقات کاری که میکنیم همان کاری است که اکثر اوقات میکنیم».
Molagholamali
اکثر مواقع بهدنبالِ این هستیم که دانشآموزان به معنا فکر کنند. ۹۵ درصدِ آنچه دانشآموزان در مدرسه میآموزند به معنا مربوط است، نه به ظاهر یا صدای چیزها. بنابراین، هدف یک معلم تقریباً همیشه باید وادارکردن دانشآموزان به تفکر دربارهٔ معنا باشد.
Jomezade
نمیدانم چرا برخی اندیشمندان بزرگ (که بیشک فکتهای زیادی میدانستهاند) از زیر سؤال بردن مدارس لذت میبرند و معمولاً از آن بهعنوان کارخانههایی برای بهخاطرسپاریِ بیفایدهٔ مقداری اطلاعات نام میبرند.
کاربر ۵۰۱۸۲۸۷
به نظر میرسد ذهن انسان به شکلی فوقالعاده برای درک و یادسپاری داستانها تنظیم شده است، آنقدر که گاهی روانشناسان داستانها را «ازنظرِ روانشناختی ارجح» میدانند؛ به این معنی که حافظه داستان را به شکلی متمایز از مطالب دیگر پردازش میکند.
smoothybook
انتزاع هدف تحصیل است. معلم بهدنبال این است که دانشآموزان آنچه را که در کلاس درس آموختهاند در قالبهای جدید، از جمله خارج از مدرسه، به کار بگیرند. چالش پیشِ رو این است که ذهن اهمیتی به انتزاع نمیدهد و مسائل عینی و ملموس را ترجیح میدهد. به همین دلیل هم هست که وقتی با اصلی انتزاعی، مثل این قانون در فیزیک که نیرو = جرم × شتاب، روبهرو میشویم، دنبال مثالهایی ملموس هستیم تا بتوانیم آن را بهتر درک کنیم.
کاربر ۳۹۸۹۷۸۰
تا اینجا فرضمان این بود که دانشآموزان آنچه را که تدریس میکنیم درک میکنند. شما بهتر از من میدانید که چنین چیزی صحیح نیست. دانشآموزان معمولاً سخت میتوانند انگارههای جدید را درک کنند، بهخصوص ایدههایی که واقعاً تازه باشند یا بهعبارتی با آنچه پیشازاین میدانستهاند مرتبط نباشند.
کاربر ۳۹۸۹۷۸۰
پاسخ این است که دانشآموزان ایدههای جدید (چیزهایی که نمیدانند) را در سایهٔ ایدههای قدیمی (چیزهایی که میدانند) درک میکنند.
کاربر ۳۹۸۹۷۸۰
پس آنچه در حافظهٔ شما میماند چیزی نیست که دوست دارید یا تلاش میکنید به خاطر بسپارید، بلکه چیزی است که دربارهاش فکر میکنید.
NegaraMehr
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
قیمت:
۶۷,۰۰۰
۲۰,۱۰۰۷۰%
تومان