
کتاب جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل (جلد سوم)
معرفی کتاب جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل (جلد سوم)
کتاب جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل (جلد سوم) اثری است که به همت محمدعلی خرمی در انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است. این مجموعه ده جلدی دربردارنده اسنادی است که سازمان ملل متحد درباره جنگ ایران و عراق منتشر کرده است.
درباره مجموعه جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل
مجموعه کتابهای جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل مجموعه ده جلدی است که به همت و ترجمه محمدعلی خرمی منتشر شده است. این مجموعه اسنادی را دربر دارد که با عنوان سند مجمع عمومی یا سند شورای امنیت سازمان مللمتحد نامیده میشود. این اسناد از تاریخ ۲۹ آپریل ۱۹۸۰ مطابق با نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۹ یعنی آغاز جنگ تا هجدهم دسامبر ۱۹۹۰ مصادف با ۲۷ آذر ۱۳۶۹ منتشر شده است و در آن درباره جنگ ایران و عراق، عوامل زمینهساز آن و وقایعی نوشته شده است که پس از آتشبس رخ داده است. در این مجموعه بیش از ۱۶۰۰ سند از سازمان ملل متحد جمعآوری شده است.
در این کتابها هم میتوانید به مکاتبات و محتوای نامههای هر دو طرف درگیر جنگ دسترسی داشته باشید و هم نامههای دبیر کل به سران یا وزیران خارجه دو کشور ایران و عراق را بخوانید. علاوه بر این مواضع و تصمیمهای مجمع عمومی و شورای امنیت که در قالب بیانیه یا قطعنامه صادر میشد، بخش مهم دیگری از مجموعه است که در روند جنگ و مقاطع تعیینکننده درگیری صادر شده و بر ماهیت، گسترش، سمت و سو و طولانیتر شدن آن اثر گذاشته است.
خواندن مجموعه جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مجموعه جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل اثری است برای تمام پژوهشگران و علاقهمندان به مطالعات در حوزه دفاع مقدس.
بخشی از کتاب جنگ ایران و عراق در اسناد سازمان ملل (جلد سوم)
صدام حسین رئیس جمهور عراق نیز در (سند شماره ۱۵ (نامه مورخ ۲۶ سپتامبر ۱۹۸۰) ۴ مهر ۱۳۵۹، (یعنی روز پنجم حمله نظامی به ایران و در حالی که ارتش او در پنج استان ایران تا عمق و پهنه زیاد پیشروی کرده بود، خطاب به دبیرکل نوشت:
«... عراق شدیداً به دنبال صلح و امنیت بینالمللی است که نبایستی مورد تهدید واقع شود ... آنچه تاکنون انجام دادهایم متأثر از حقوق قانونی خود و اعاده آن میباشد، و علیرغم اینکه به طور منطقی جهت دستیابی به حقوق خود عمل کردهایم، دولت ایران با حملات ناجوانمردانه علیه منافع حیاتی ما و منطقه و نیز کل جهان، در جهت تشدید وضعیت اقدام کرده است، به طوری که راهی برای ما باقی نگذاشته و مجبوریم برای حفظ منافع خویش از خود دفاع نماییم!»
جالبتر از نامه صدام حسین، نامه وزیر امورخارجه عراق به دبیرکل سازمان ملل در ۱۵ آگوست ۱۹۸۱ (۲۴ مرداد ۱۳۶۰) است که در مورخ ۴ سپتامبر ۱۹۸۱ (۱۳ شهریور ۱۳۶۰) به عنوان سند شورای امنیت منتشر شد (سند شماره ۴۰.) در این نامه قویترین دلیل برای متجاوز بودن ایران اظهارات مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق (منافقین) اعلام شده است. این اظهارات که در روزنامه لوماتن فرانسه در مورخ ۳ آگوست ۱۹۸۱ (۱۳۶۰/۵/۲) چاپ شده، چنین است:
«به عنوان یک گروه اعلام میداریم که رهبران مذهبی مسئول جنگ علیه عراق میباشند. ما نوارهای کاست مستندی را از اقدامات تحریکآمیزی که آنها علیه عراقیها دستور دادهاند در اختیار داریم.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۵۲۶ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۵۲۶ صفحه