کتاب سالمندی پویا
معرفی کتاب سالمندی پویا
کتاب سالمندی پویا اثری از کتی باومن، جوآن آلن، لورا وود، شیلا ویلگوس و جویس فیبر است که با ترجمه طاهره سکوت، دکتر عبدالرحیم اسداللهی و نسیم پیرزاده میخوانید. این کتاب به ما کمک میکند تا دوران سالمندی خود را به دورانی پویا و طلایی تبدیل کنیم.
درباره کتاب سالمندی پویا
سالمندی یکی از دورههای زندگی است که همه ما با آن روبهرو میشویم. دورانی که میتواند با درد و یا بیماری همراه باشد و یا میتواند به یکی از بهترین دوران عمر آدمی تبدیل شود. شاید اگر از بسیاری افراد بپرسیم از این دوران به عنوان دوران طلایی عمر خود یاد کنند. اما آیا راهی برای اینکه دوره سالمندی پویا داشته باشیم وجود دارد؟
نویسندگان این کتاب در تلاشند تا به ما راهکارهایی بدهند تا سالمندی خود را به سالمندی پویایی تبدیل کنیم که عاری از مشکلات معمول و بیماریهای همیشگی باشد. اهمیت این موضوع، جدا از جنبه حفظ سلامتی خودمان، توجه به سالمندان است که در سراسر دنیا حضور دارند و در بسیاری از کشورها به آنها توجهی نمیشود.
این کتاب مجموعهای از تمرینات هدفمند ورزشی در جهت بهبود ظرفیت حرکتی اندامهای مختلف بدن برای تمام گروههای سنی به ویژه سالمندان است.
کتاب سالمندی پویا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب سالمندی پویا را به تمام سالمندان و تمام افرادی که با سالمندان سروکار دارند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سالمندی پویا
جویس میگوید:
از زمانی که به طور متفاوت حرکت کردم، متوجه تغییر بزرگ در پاها و زانوهایم شدم. پس از یک عمر گرفتگی و انقباض، پاهایم منبسط شدند و انگشتان پاهایم راحتتر از هم جدا شدند. روی سطح پاهایم مسطح و منبسط شدند و پینه موجود در هر دو پایم به تدریج کاهش یافته است. من میتوانم هر کدام از انگشتان پاهایم را به طور جداگانه بلند کنم و پایین بیاورم.
زانوهایم بیشتر مایع موجود اولیه در کاسه زانو را در اثر صدمات بیست سال پیش از دست داده است، زمانی به سختی میتوانستم بیش از یک یا نهایتاً دو بلوک و گاهی از روزها اصلاً نمی توانستم پیادهروی کنم. در نه سال گذشته قدرت و تحرک کافی در پاهایم، زانوها و رانهایم را به دست آوردهام و اکنون میتوانم یک تا سه مایل به صورت روزانه پیادهروی کنم. من تحرک کافی برای آزادانه و با لذت بالا و پایین رفتن از پلههای آپارتمانم، کوهنوردی با دوستانم در تپهها وکوهها و پیادهروی در ساحل دو تا سه بار در هفته را دارم. این پیادهروی در هشت سال اخیر در واقع یک برکت برای زنده بودن و خوب بودن است.
کشش کف پا:
قطعاً اکثر ما از پیادهروی بر روی سطوح ناهموار پرهیز کردهایم. به این دلیل که نگران زمین خوردن و یا خراب کردن کفشهایمان هستیم، تمایل داریم برای اکثر پیادهرویهایی که انجام میدهیم مسیرهای صاف و مسطح را انتخاب کنیم. واقعیت این است که ما در هرکدام از پاهایمان سی و سه مفصل داریم و بین بسیاری از اینها عضلات زیادی وجود دارند که فقط در هنگامی که این مفاصل تغییر موقعیت میدهند مورد استفاده قرار میگیرند.
استفاده از عضلات بازو با بالا بردن و پایین آوردن اجسام که به نوبهی خود باعث خم شدن و باز شدن مفصل آرنج میشود کار آسانی است، اما چگونه میتوانیم مفاصل موجود در پاهایمان را خم کنیم؟ به نظر میرسد که در پستی و بلندی و دستاندازهای روی زمین نسبت به مسیر مسطح بیشتر از این مفاصل استفاده میشود. اما پستی و بلندی و دستاندازهای روی زمین چگونه عضلات کوچک موجود در پاهایمان را ورزش میدهند؟!
در این مرحله، لازم نیست که کفشهای خود را در بیاورید و در میان این علفزارهای پر از دستانداز پیادهروی کنید. در عوض میتوانید با خیال راحت یک وزن کم و کنترل شده را روی پای خود با یک توپ تنیس یا یک توپ با اندازه مشابه بیاندازید. در حالت نشسته یا ایستاده روی یک سطح ایمن شروع کنید (شما انتخاب کنید که کدام برایتان مناسب است) یک توپ تنیس را زیر پای خود قرار دهید، به آرامی وزنتان را روی توپ بیاندازید، پایتان را به جلو و عقب و راست و چپ تکان دهید تا به آرامی مفاصل اختصاصی درون پایتان را حرکت دهید.