کتاب آنچه باید از مسائل حقوقی و قضایی بدانیم
معرفی کتاب آنچه باید از مسائل حقوقی و قضایی بدانیم
کتاب آنچه باید از مسائل حقوقی و قضایی بدانیم نوشته محمدرضا صالحزاده زارع، مجموعهای از نکات و مسائل حقوقی است که برای عموم مردم نوشته است و به توضیح اصطلاحاتی میپردازد که در زندگی روزمره همه ما استفاده میشود.
مسائل حقوقی از جمله مسائلی هستند که همه افراد در زندگی خود، در حین عقد یک قرارداد و مواردی دیگر از جمله ازدواج، تصادفات، مشکلات مالی، کلاهبرداری و ... ممکن است با آن روبهرو شوند. محمدرضا صالحزاده زارع در کتاب آنچه باید از مسائل حقوقی و قضایی بدانیم تمام این مسائل را به زبان ساده توضیح داده است. در واقع این اثر دایرهالمعارف کاملی است که به ما کمک میکند با مسائل حقوقی و حق قانونی خود آشنا شویم.
کتاب آنچه باید از مسائل حقوقی و قضایی بدانیم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
تمام افرادی که دوست دارند درباره مسائل حقوقی بدانند و از حق و حقوق قانونی خود اطلاع داشته باشند، مخاطب کتاب آنچه باید از مسائل حقوقی و قضایی بدانیم هستند.
بخشی از کتاب آنچه باید از مسائل حقوقی و قضایی بدانیم
یکی از مسائل حقوقی مهم در امر خرید خانه تنظیم قولنامه است. افرادی که قصد خرید خانه در تهران یا شهرستانها را دارند، پس از دیدن و پسندیدن خانه مورد نظر، موافقت خود را به مشاور املاک مربوطه اعلام میکنند و مشاور املاک نیز اقدام به نوشتن قراردادی بین خریدار و فروشنده میکند که به آن قولنامه میگویند. اما این که قولنامه دقیقاً چیست و برای نوشتن آن به چه نکاتی توجه کرد، موضوعی است که در این جا به آن خواهیم پرداخت:
قولنامه چیست؟
قولنامه نوعی قرارداد اولیه فیمابین طرف خریدار و طرف فروشنده است. فروشنده قرار است ملکی را به خریدار واگذار کند و شرایط این واگذاری طی قراردادی به نام قولنامه مشخص میشود. واگذاری ممکن است در ازای وجه کاملاً نقد مشتری و یا در قالب چند قسط با فاصلههای زمانی مشخص انجام گیرد. در قولنامه تمام این جزئیات ذکر میگردند و اطلاعات مربوط به سند نیز به یادداشت میرسد. سپس طرفین معامله آن را امضا کرده و تا وقتی که معامله و انتقال سند و انتقال وجه به صورت کامل انجام نشده، از اعتبار برخوردار است. مسئله تنظیم قولنامه یکی از اصلیترین مسائل حقوقی است که باید دربارهی آن اطلاعات کافی داشته باشید.
قولنامه تا زمانی که معامله، انتقال سند و انتقال وجه به صورت کامل انجام نشده باشد، معتبر است.
جزئیات قولنامه چه مواردی است؟
اولین و مهمترین بخش در قولنامه مشخصات خریدار، فروشنده و ملک مورد نظری است که قرار است معامله بر سر آن صورت بگیرد. در این سند همچنین زمان آغاز و پایان معامله ذکر میگردد و همچنین طرفین بنا به توافقی که بین خودشان میکنند، حقی را برای فسخ معامله در صورت به وجود آمدن شرایط خاص در نظر میگیرند. منظور از شرایط خاص شرایطی است که خریدار یا فروشنده بر طبق آن حق دارند از نظر حقوقی و قانونی معامله را بر هم بزنند.
یکی از این شرایط عدم مطابقت اصل ملک ادعایی از سوی فروشنده با جزئیات ثبت شده در سند آن است که در این صورت خریدار حق دارد معامله را فسخ کند. همچنین اگر خریدار مبلغ مربوط به قرارداد را در موعدی که از قبل مقرر شده نپردازد، فروشنده حق اعتراض و فسخ معامله را دارد. معمولاً در قولنامهها هزینهای را به عنوان ضمانت اجرایی و یا خسارت در نظر میگیرند که در مواقع لازم از سوی هر کدام از طرفین معامله، به دیگری پرداخت میگردد. به این هزینه اصطلاحاً وجه التزام میگویند که پایبندی هر دو طرف به معامله را تضمین میکند.
هنگام تنظیم قولنامه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
مهمترین نکتهای که در امر خرید خانه به هنگام نوشتن قولنامه هم خریدار و هم فروشنده باید به آن توجه کنند، اعتبار داشتن بنگاه و یا مشاور املاکی است که قولنامه قرار است در آنجا بسته شود. یکی از مسائل حقوقی مهم آن است که بنگاه املاک باید از اتحادیه مشاورین املاک مجوز رسمی داشته باشد تا صلاحیت تنظیم قولنامه را داشته باشد. این امر به خصوص برای خرید خانه در تهران به عنوان یک شهر بزرگ اهمیت دارد. اگر این مجوز قانونی وجود نداشته باشد، قولنامه فاقد اعتبار حقوقی خواهد بود و در صورت مشکلات احتمالی بعدی نمیتوان به آن استناد کرد.
مشاور املاک در واقع نقش واسطه بین خریدار و فروشنده را دارد و در صورت وجود هرگونه مشکل در ملک یا در پرداخت هزینهها یا هر مشکل دیگری در زمینه مسائل حقوقی، طرفین به او مراجعه میکنند. یکی دیگر از نکاتی که هم خریدار و هم فروشنده باید به آن توجه کنند، همزمانی معامله است. منظور از همزمانی معامله آن است که طرفین قرارداد قدم به قدم و به صورت همزمان تعهدات خود را اجرایی کنند. طبعاً تا زمانی که کار انتقال سند به صورت کامل انجام نگرفته، خریدار نباید تمام مبلغ معامله را بپردازد؛ همچنین تا زمانی که فروشنده پول خود را به صورت کامل دریافت نکرده، نباید سند را به نام خریدار انتقال دهد.
حجم
۴۸۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۴۸۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
نظرات کاربران
صفحه ۱۵ نوشته است ادامه داد:.... ؟؟؟