کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه
معرفی کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه
کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه، نتیجه تلاشهای سید رضی مظفری برای حفظ فرهنگ گیلکی رانکوه است که با تلاشهای دکتر جهاندوست سبزعلیپور منتشر شده است.
دربارهی کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه
برای آشنایی با فرهنگ یک ملت، باید با زبان آنها آشنا شد. زبانی که شامل واژگان، عبارات عامیانه، مثلها، کنایهها و ... است. البته این زبان چیزی بسیار فراتر از صرفا عبارات و واژگان است. زبان نمایانگر یک نوع طرز تفکر است. تفکری که از سالهای دور به ما رسیده و حال وظیفهی مراقب و حفظ آن بر دوش ما است. با رسمی شدن زبان معیار، بسیاری به سمت آن گرایش پیدا کردند و کمکم زبانها و گویشهای خاص به سمت فراموشی میروند.
کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه کتابی است که برای حفظ واژهها عبارات، باورهای عامیانه، مثال و حکم و ... فرهنگ گیلان نوشته شده است. کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه علاوه بر ضبط تلفظ صحیح عبارات و واژهها، معانی آنها را نیز آورده است تا گنجینهای غنی فراهم آورد.
کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه برای دوستداران مباحث زبانشناسی و کسانی که دوست دارند با فرهنگ گیلکی و گویشهای عامیانه و ... آشنا شوند، کتابی خواندنی و منبعی عالی است.
بخشی از کتاب فرهنگ گیلکی رانکوه
حضور پررنگ و فراگیر زبان معیار، در پایگاههای اداری، رسـانهای و سیاسـی، چـهبسا نظر کاربران و سخنگویان بخش بومی را ناخواسته به خود معطـوف کـرده، سـبب شود این بخش از جامعه به طور ناخودآگاه برتری زبان معیار را پذیرفته و دسـت کـم در حد حفظ «پرستیژ» یا «کلاس» اجتماعی از گویش محلی فاصله بگیرند و به زبان معیـار گرایش پیدا کنند.
با این توضیح، گویشهای بومی که بسیاری از سنتها و عـرف و عـادات معقـول منطقهای از طریق آن محفوظ میماند، به طریق اولی، باید حفظ و نگهداری شوند. حفظ زبانها و گویشهای بومی اولاً میتوانند باعث تداوم آیینها، سنّتها و رسوم معقـول و صحیح بومی منطقهای بشوند و ثانیاً منبع عظیمی از واژگان، اصطلاحات، تعابیر و مثَلها را در اختیار نسلهای بعدی قرار دهند. یکی از راههای ثبت علمی زبانها و گویشهای بومی، جمعآوری و تدوین واژگان آن است.
فرهنگ گیلکی رانکوه مجموعهای از واژگان گیلکی به گویش شرق گیلان اسـت که برخی از آن اکنون از چرخۀ کاربرد خارج شده، و برخی دیگر به طور قطع در آینـده به دست فراموشی سپرده خواهد شد. این فرهنگ شامل واژگانی است که بـا تک یـه بـر گویش شرق گیلان، (زبانِ مـادر ی گردآورنـده )، نگاشـته شـده اسـت . بخشـی از ایـن مجموعه، امثال و حکمی است که در گیلان رایج اسـت و بخشـی هـم بـه موسـیقی، خوراکیها و دیگر واژگان کاربردی فرهنگ عامۀ مردم در منطقۀ مذکور اختصاص دارد که سیدرضی مظفّری قبل از فوت، به گردآوری آن همت گماشته بود.
فهرست
- یادداشت حوزه هنری گیلان
- مقدمه
- واژههای گیلکی
- عبارات، باورهای عامیانه، امثال و حکم و...
- مقدمه
- عبارات عامیانه
- سوگندها
- نفرینها
- دعاها
- امثال و حکم
- موسیقی
- هنر، صنایع دستی، شغل و پیشه
- باورهای عامه
- خوراکیها
- منابع
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۳۶ صفحه
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۳۶ صفحه