دانلود و خرید کتاب گالش‌ها میثم نواییان

معرفی کتاب گالش‌ها

کتاب گالش‌ها، اثری از میثم نوائیان، نیما فریدمجتهدی و ابوطالب قاسمی وسمه‌جانی کتابی پژوهشی برای شناخت فرهنگ و تمدن خاص مردم گیلان و علی‌الخصوص گالش‌ها است؛ گروهی که در شرق استان گیلان زندگی می‌کنند.

درباره‌ی کتاب گالش‌ها

کشور ایران، دارای تاریخی چندهزارساله و تمدنی غنی و عظیم است. از آنجایی که این سرزمین به لحاظ آب و هوا بسیار مناسب زیستن بوده است، نژادهای بسیاری تصمیم گرفتند تا به این نقطه کوچ کنند و زندگی در ایران را برای خود انتخاب کردند. در هر گوشه‌ی ایران، نشانه‌هایی از زندگی و تمدن قدیمی به چشم می‌خورد که فرهنگ عالی را ساخته است. اما استان‌های مازندران و گیلان نیز از این قاعده مستثنی نبودند و فرهنگی عظیم را در دل خود جای دادند. قطعا آشنایی با این فرهنگ، شیوه‌ی زندگی مردمان و ... می‌تواند به درک ما از گستردگی و تنوع فرهنگ ایرانی و شناخت آن کمک کند. 

گالش‌ها کتابی است که درباره‌ی مردمانی به نام گالش‌ها نوشته شده است. مردمانی که در شرق استان گیلان زندگی می‌کنند و اسمی از آن‌ها به عنوان عشایر گیلان نیز نیامده است. گالش‌ها فرهنگی کهن دارند که شناخته نشده است. در این کتاب درباره‌ی زندگی گالش‌ها، نوع زندگی، کوچ و معیشتشان می‌خوانیم و بخشی دیگر از مردم ایران را می‌شناسیم.

کتاب گالش‌ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

کتاب گالش‌‌ها برای دوست‌داران آشنایی با فرهنگ‌های مختلف و علاقه‌مندان به تاریخ محلی ایران، کتابی جذاب و خواندنی است.

بخشی از کتاب گالش‌ها

از نظر جغرافی‌دانان کوچ‌نشینی و کوچ، نـوعی شـیوه‌ی معیشـت اسـت کـه بـا وضـعیت جغرافیایی رابطه‌ی مستقیم دارد؛ زیرا نشان‌دهنده‌ی حاکمیت جبـرِ جغرافیـایی و همـاهنگی انسان با آن است. با این توصیف کوچ‌نشـینی را مـی‌تـوان بـه صـورت زیـر تعریـف کـرد:

حرکت منظم سالیانه یا فصلی، برای ارتزاق قومی یا قبیلـه‌ای کـه ایـن حرکـت بـه عوامـل محیطی، اوضاع انسانی و اجتماعی بستگی دارد. گروه کوچ‌نشین، ویژگی‌هـای اجتمـاعی و فرهنگی مشترکی دارند و مطابق اوضـاع محـیط زنـدگی ، کـوچ‌نشـینی را بـرای ارتـزاق و ادامه‌ی حیات خود انتخاب کرده‌اند. از آنجا که کوچ جنبه‌ی معیشـتی دارد و بـا چگـونگی شکل‌گیری و رشد اقتصادی گروه‌های کـوچ نشـین از ابتـدای تولیـد تـاکنون ارتبـاط دارد ، بهطورِ مسلم نقش محیط در شکوفایی اقتصـادی و بهـره گیـری مکـان از عو امـل موجـود ، چشمگیر است. حرکت و جابه‌جایی بین مناطق و تسلط اقتصـاد دامـداری و فعالیـت‌هـای جنبی آن، زیربنای اصلی زندگی کوچ‌نشینی را تشکیل مـی‌دهـد و دام ، مرتـع و کـوچ سـه رکن اصلی تداوم معیشت انسان کوچ‌نشین را فراهم میکنند (مشیری، ۳۲:۱۳۸۰)

مهم‌ترین وجوه تمایز این نوع شیوه معیشت عبارت است از:

۱- وابستگی انسان به حیوان.

۲- کوچ به منظورِ استفاده از چراگاه‌های طبیعی؛ دوری از سرما و گرمای شدید.

۳- زندگی براساسِ نظام شناخته‌شده ایلی.

فهرست

  • پیشگفتار
  • مقدمه
  • محیط طبیعی
  • پیشینه‌ی تاریخی
  • گالش‌ها
  • کوچ
  • مرتع
  • کتابشناسی
  • نمایه
نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۵٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۸۸ صفحه

حجم

۵٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۸۸ صفحه

قیمت:
۹,۰۰۰
تومان