دانلود و خرید کتاب انگیزه‌ی علم‌آموزی کاظم عدل ضرابی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب انگیزه‌ی علم‌آموزی

کتاب انگیزه‌ی علم‌آموزی

معرفی کتاب انگیزه‌ی علم‌آموزی

انگیزه علم‌آموزی کتابی از استاد کاظم ضرابی درباره علم آموزی در اسلام و هدف از زندگی و تکامل انسان از منظر اسلام است. 

علم در لغت به معنای دانش است و علم واقعی آن است که به صورت مستقیم در خدمت روح انسانی و سالم‌سازی آن است؛ چراکه هدف از خلقت جهان، انسان و تکامل روحی اوست.

درباره کتاب انگیزه علم‌آموزی

در این کتاب استاد کاظم ضرابی در باهر چند موضوع صحبت می کند، علوم حقیقی و ارزش انها در زندگی انسانی، آیات مربوط به علم در قرآن مجید، احادیث علم در کلام معصومان، استقامت در علم‌آموزی، شناخت عمیق اسلام، بیانات علما درباره علوم اسلامی و فقه و کلام، ارزش خدمات اجتماعی و مردمی اسلام و وقت‌شناسی و ارزش گذاشتن به عمر در علم آموزی.

خواندن کتاب انگیزه علم آموزی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

علاقه‌مندان به مطالعه آثاری درباره علوم از منظر اسلام و قرآن و احادیث را بخواندن این اثر دعوت می‌کنیم.

درباره کاظم ضرابی

استاد کاظم ضرابی در سال ۱۳۲۸ شمسی در تهران دیده به جهان گشود. پس از طی دوران طفولیت به دبستان رفته و سپس در دبیرستان تا کلاس نهم متوسطه ادامهٔ تحصیل داد. در نوجوانی به خاطر علاقه و انگیزه تحصیل علوم دیی وارد مدرسه مرحوم آیت الله مجتهدی (ره) شد. بعد از دو سال تحصیل شمسی راهی دیار مقدس قم شد و ۱۳۴۵ در آن مدرسه، در سال در جوار حرم نورانی حضرت معصومه؟ سها؟ در حوزهٔ علمیهٔ قم به ادامهٔ تحصیل پرداخت. بعد از گذراندن دروس مقدماتی، دروس سطح را نزدی اساتیدی چون آیت الله حاج شیخ ممد یزدی، آیت الله صلواتی اراکی و مرحوم آیت الله ستوده (ره) تحصیل نمود. هم چنین در مباحث دروس خارج و سطوح عالی فقه و اصول از مضـر اساتیـد بزرگواری همچـون مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی (ره) و آیت الله العظمی حاج آقا مرتضی حائری، فرزند حاج شیخ عبدالکریم حائری -مؤسس عظیم الشأن حوزهٔ مقدسهٔ قم-، استفاده کرد و به کسب علم پرداخت. معظم له ضمن تحصیل سطوح عالیه فقه و اصول، علوم عقلی و فلسفهٔ اسلامی را در محضر آیت الله جوادی آملی و مرحوم آیت الله سیدعباس ابوترابی (ره) آموخت. ابی حدود چهارده سال به خوشه چینی از محضر پر ّاستاد کاظم ضر فیض استاد گران قدر، سید الحکماء، حضرت علامه طباطبایی (ره) پرداخت و از مباحث اخلاقی، اعتقادی و فلسفی ایشان فیض بسیار برد. معظم له هم چنین ضمن شرکت در درس های فقهی و اصولی مرحوم آیت الله العظمی بهجت (ره) از هم نشینی، اخلاق، انی استفاده های فراوان برد. ّزهد، تقوی و عمل آن عالم رب در مباحث تفسیری و مشـاورات علمی و اخلاقی از آیت الله، استاد مصباح یزدی نیز بهره مند گردید. ابی، سالیان متمادی از زندگی پر برکت خود را ّاستاد کاظم ضر به تدریس در حوزهٔ علمیهٔ قم پرداخت و دوره های متعدد، فقه، اصول، حدیث، کلام، فلسفه و اخلاق را تدریس فرمودند

ایشان در سال ۱۳۸۱ بنا بر وظیفه به تهران رفتند و به دعوت مرحوم آیت الله مهدوی کنی (ره)، مدیر و تولیت مدرسهٔ مروی تهران، حدود شش سال در این مدرسه به تدریس فقه، اصول، تفسیر و اخلاق اشتغال داشتند.

جملاتی از کتاب انگیزه علم‌آموزی

انسان دارای دو جنبهٔ مادّی و معنوی (جسمی و روحی) است و در این میان آنچه اصالت دارد، جنب، روحی و ئمعنوی است و ارزش جسم نیز به آن است که در خدمت روح و مَرکب آن باشد.

از آنجا که کمال واقعی انسان همان کمال و فضیلت روح اوست، بعثت تمام پیامبران نیز با هدف پرورش روح آدمی صورت گرفته است.

در حدیثی حضرت رسول (ص) علوم حقیقی را در عقاید، اخلاق واحکام منحصر می‌نماید و علوم دیگر را فضل می‌شمارد.

"عن ابی الحسن موسی (ع)، قال: دخل رسول (ص) المسجد. فاذا جماعة قد اطافوا برجل. فقال: ما هذا؟ فقیل: علّامة؛ فقال: و ما العلّامة؟ فقالوا له: أعلمُ الناس بِأَنسابِ العرب و وقائعها وایام الجاهلیةِ والاشعار العربیة. قال: فقال النبی (ص): ذاک عِلمٌ لا یضُرُّ مَن جَهِلَهُ ولا ینْفَعُ مَن عَلِمه. ثم قال النبی (ص): إِنّما العلمُ ثلاثه: آیةٌ محکمة، او فریضةٌ عادلة، او سنّةٌ قائمة؛ وما خلاهنّ فَهُوَ فضلٌ".

ترجمه: موسی بن جعفر (ع) فرمود: رسول خدا (ص) داخل مسجد شد. ناگاه جماعتی را مشاهده کرد که اطراف مردی دور می‌زنند. فرمود: این چیست؟ گفته شد: علّامه است. فرمود: علّامه چیست؟ گفتند: داناترینِ مردم است به نَسَب‌های عرب و وقایع آن و روزگار جاهلیت واشعار عربی. پیامبر فرمود: این علمی است که از جهل آن ضرر و زیانی نرسد و از دانستن آن سودی حاصل نشود. همانا علم منحصر به سه چیز است: آیهٔ محکمه، یا فریضهٔ عادله، یا سنّت قائمه (نشانهٔ استوار یا واجب راست یا سنت پا برجا) وغیر از اینها زیادت است.

حجم

۰

سال انتشار

۱۳۸۰

تعداد صفحه‌ها

۱۸۰ صفحه

حجم

۰

سال انتشار

۱۳۸۰

تعداد صفحه‌ها

۱۸۰ صفحه