کتاب پژوهشی بر سکه های اشکانی
معرفی کتاب پژوهشی بر سکه های اشکانی
اشکان گرشاسبی با هدف پیشبرد مطالعات تاریخی دوره اشکانی، پژوهشی را روی سکههای این دوران، عنوانهای سلطلنتی، ضرابخانهها و شمایلشناسی این دوران انجام داده است که در کتابی با عنوان پژوهشی بر سکههای اشکانی منتشر شده است.
درباره کتاب پژوهشی بر سکههای اشکانی
اشکانیان حدود ۵ قرن بر ایران و بخشهای وسیعی از جهان آن دوران، حکمرانی کردند. با این وجود، هنوز اطلاعات منسجمی از این دوره جمعآوری نشده است. مجموعه سکه شاهان اشکانی، اطلاعات بسیاری درخصوص سیر تاریخی شاهان این دوره، مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این دوره، در اختیار ما قرار میدهد. بر همین اساس نیز اشکان گرشاسبی پژوهشی را درخصوص سکههای این دوره انجام داده است که نتایج آن در کتاب پژوهشی بر سکههای اشکانی، منتشر شده است. بررسی پیکرنگاری این سکهها و تغییراتی که در دورههای گوناگون بر جزییات آنها ایجاد شده، به شناخت سبکهای هنری و پوشش این دوران کمک میکند. چراکه انواع پوششها، تاج، پیرایشهای مختلف مو و چهره در آنها قابل مشاهده است. باید خاطرنشان ساخت در این دوران برای نخستین بار، نام یا نشان ضرابخانهها بر سکهها ضرب شد که بسیاری از مسائل اقتصادی، سیاسی و جغرافیایی آن دوران را روشن میکند.
خواندن کتاب پژوهشی بر سکههای اشکانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعه کتاب پژوهشی بر سکههای اشکانی را به علاقمندان و پژوهشگران رشتههای تاریخ و ایرانشناسی و تاریخ ایران باستان پیشنهاد میکنیم. امید میرود این کتاب بتواند نقش مفیدی در پیشبرد مطالعات تاریخی دوره اشکانی داشته باشد.
جملاتی از کتاب پژوهشی بر سکههای اشکانی
آغاز پژوهشهای بنیادین درمورد تاریخ و تمدن پارتیان به چند سده پیشتر و قرن ۱۷ میلادی باز میگردد. یکی از نخستین پزوهشها در این زمینه که مطالعه تاریخ پادشاهان اشکانی براساس سکههایشان بود توسط ژ. فوی ویان (۱۶۳۲ تا ۱۷۰۶ م) انجام شد که پس از درگذشت او و در سال ۱۷۲۵ به زبان لاتین منتشر شد. کتابی که سپس پژوهش پ. لونگرو را به دنبال داشت. ویان سکهشناسی اشکانی را با دادههای تاریخی بسیاری مطرح کرد، اما اشتباهش درباره ترتیب دورههای مختلف، تصوری غلط درمورد ترتیب سکههای اشکنی ایجاد کرد. سالها بعد محقق اتریشی جوزف هیلاریوس اخل، در جلد سوم کتاب خود در سال ۱۷۹۴ میلادی، انتسابهای انجام شده توسط ویان را تا حد زیادی بهبود بخشید و راه را برای پژوهشهای بعدی هموار کرد.
برای مطالعهی جملههای بیشتری از کتاب پژوهشی بر سکههای اشکانی، بخش نمونه کتاب را رایگان دانلود کنید.
فهرست مطالب کتاب پژوهشی بر سکههای اشکانی
• فهرست تصویری سکههای اشکانی
• کتابنامه
• نمایه
درود بر نژاد پاک آریایی
من نسخه چاپی این کتابو گرفتم گلاسه نیست که احتمالا به خاطر پایین آوردن قیمت باشه. اما مطالب جامع و تصاویر خوبی داره و نسبت به بعضی از کتابهای مشابه علمی تره.