کتاب چهل سال نشر کتاب در ایران (نگاه آماری)
معرفی کتاب چهل سال نشر کتاب در ایران (نگاه آماری)
کتاب «چهل سال نشر کتاب در ایران» با هدف ارائه نگاه توصیفی، تطبیقی و تحلیلی به چهار دهه تولید و نشر کتاب در کشور منتشر شده است.
«چهل سال نشر کتاب در ایران» از «درآمد» و دو «بخش» تشکیل شده است. بخش مقدماتی با عنوان «درآمد» نگاهی است به آمار کتاب قبل از انقلاب اسلامی در دوره اول پهلوی دوم (از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۶) که به صورت سالانه و در قالب نمودار ارائه شده است و بخش اول با عنوان «کتاب» در سه فصل به آمار کتاب در چهل سال پس از انقلاب اسلامی (۱۳۹۶-۱۳۵۷)، بررسی آماری کتابهای برتر در سالهای پس از انقلاب اسلامی (۱۳۸۳-۱۳۹۵) و آمار پدیدآورندگان در چهل سال پس از انقلاب اسلامی (۱۳۹۶-۱۳۵۷) میپردازد و در بخش دوم با عنوان «ناشران» به آمار و اطلاعات مربوط به ناشران حقوقی، ناشران حقوقی عضو شابک، ناشران حقیقی و کاغذ میپردازد.
مهمترین ویژگی این کتاب نگاه چهل ساله به موضوع است. این ویژگی هم در شیوه تنظیم کتاب، هم در نحوه ترسیم نمودارها وهم در مقایسه چهار دههای روندها نشان داده شد که حاصل آن، یافتههای جدید در برخی حوزهها است. برای نخستین بار روند چهل ساله وضعیت نشر کتاب در موضوعات ده گانه رده دیویی به انضمام دو حوزه «کودک و نوجوان» و «کمک آموزشی» در مجموع دوازده حوزه موضوعی هر کدام در یک نمودار مستقل بررسی شده اند که آگاهیهای بسیار مهمی از جمله فزونی قابل ملاحظه حوزه کمک آموزشی، رشد قابل توجه کتابهای فلسفه، روان شناسی، علوم اجتماعی و ادبیات و کاهش نسبی کتابهای دینی در سالهای اخیر به دست میدهند.
در این کتاب برای نخستین بار آمار تعداد پروانه نشرهای صادر شده پس از انقلاب بر اساس استعلام از «اداره کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی» به صورت سالانه ارائه شده که بررسی و مقایسه آن ابهامات رایج در مورد تعداد ناشران کشور را تا حدود زیادی برطرف کرده است.
مرجع شناسی اسلامی
افشین موسوی چلک
خدمات مرجع و اطلاعرسانی؛ مجموعه مقالات اولین همایش سراسری اتحادیهی انجمنهای علمی - دانشجویی کتابداری و اطلاعرسانی ایران (ادکا)عباس حری
منابع اطلاعاتی در حوزهی علم پزشکی و سلامتمحمد حسن زاده
خلاصه مباحث کتابداری و اطلاعرسانیحمید محسنی
ماخذشناسی توصیفی مهندسی مواد (جلد اول؛ عملیات حرارتی)علی حسین چاهخویی
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۷۲ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۷۲ صفحه