کتاب بحرانهای اقتصادی اخیر جهان (ریشهها و پیامدها)
معرفی کتاب بحرانهای اقتصادی اخیر جهان (ریشهها و پیامدها)
بحرانهای اقتصادی جهان بحث خیلی مهمیاست. خیلی از ما فکر میکنیم این اولین بار است که بحران رخ داده در حالیکه وقتی به تاریخ اقتصاد دنیا نگاه میکنیم این بحرانها متعدد بوده و همچنین خاص یک نقطه از دنیا نبوده است.
بحرانها ناشی از یک نابسامانی اقتصادی بین عملکرد بخش پولی و بخش واقعی است و اینکه چگونه این نابسامانیهای اقتصادی به وجود میآید و چگونه میتوان جلوی آنها را گرفت و اینکه ما در کجای این بحران هستیم، بحثی جدی است. آیا ما از این بحران تأثیر میپذیریم یا خیر؟ این بحرانها چگونه به وجود میآیند؟
وقتی بحران به وجود میآید موارد خطرناکی مانند: تهاجم سفتهبازها، خطر بیاخلاقی، سقوط حباب داراییها و وحشت به وجود میآید. در جریان بحران عوامل جمعی و فردی هم اضافه میشود. دولتها در تمام موارد بحران وارد سیستم میشوند. ورود دولتها به سیستم با این نگاه صورت میگیرد که جلوی اشاعه بحران را بگیرند. برای این کار معمولاَ کاری که میکنند تزریق پول است، گاهی به صورت نقد گاهی به وامهای سوختشدنی تضمین داده میشود، به صورتی که مردم دچار شک نشوند. در مواردی دستور میدهند نهادهای مالی بسته شوند یا دستور میدهند مردم حق ندارند پولشان را از سیستم بیرون ببرند. سیستم سعی میکند خودش را از روشهای مختلف آرام کند.
علیرضا شکیبایی در این کتاب نگاهی بر بحرانهای اقتصادی امروز جهان و ریشهها و پیامدهای آن داشته است که مطالعه آن برای پژوهشگران حوزه اقتصاد و بهویژه اقتصاد بین الملل سودمند خواهدبود.
اقتصاد مالی ۱![]()
جستارهایی بنیادی در باب اقتصاد سیاسی نوینآنتونی پین
پرسشهای چند گزینهای و مسائل اقتصاد عمومیناصر شمس قارنه
اقتصاد کلان پیشرفتهعبدالناصر همتی
اقتصاد آزمایشگاهیسیدمهدی میرحسینی
انتخاب عمومی تحلیل اقتصادی قواعد بازی اجتماعی از دیکتاتوری تا دموکراسی (جلد اول)دنیس سی مولر
Beacons of guidance 1سیدمنذر حکیم
اقتصاد نرخ ارزاحمد یزدانپناه
طراحی و تبیین شاخصهای بهرهوری دانشگاههاناصر شمس قارنه
قدرت و بازار: دولت و اقتصادمورای ان. روتبارد
معراج کربلاعلی مرادی
تبدیل موجک در اقتصاد مالی![]()
معصومه والی
اصول تنظیم و کنترل بودجهسیدحبیب موسوی