دانلود رایگان کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا عباس خواجه‌پیری
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا

کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا

امتیاز:
۴.۶از ۱۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا

کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا نوشتهٔ عباس خواجه پیری است. انتشارات آثار سبز این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر دربارهٔ زیارت عاشورا است.

درباره کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا

کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا پس از یک دیباچه، سخن خود را با ذکر مستندات زیارت عاشورا آغاز کرده است. فضیلت و منزلت زیارت عاشورا، زیارت عاشورا درکلام بزرگان، اسرار و پیام های زیارت عاشورا، کرامات و معجزات توسّل به زیارت عاشورا و... از موضوعاتی هستند که عباس خواجه پیری در کتابش به آن‌ها پرداخته است. به‌طورکلی منابع اصلی زیارت عاشورا، ۲ کتاب معتبر و مورد وثوق علمای شیعه است که هر یک اسنادی را دال بر صحت نقل این زیارت ارائه کرده‌اند: قدیمی‌ترین نقل مربوط به «جعفر بن محمد بن قولویهٔ قمی» (صاحب کتاب کامل الزیارات) است و قول دیگر مربوط به «شیخ طوسی» (صاحب کتاب مصباح المتهجّد) که در این کتاب به آن‌ها اشاره شده است.

زیارت عاشورا یادآور واقعهٔ عاشورا و نیایشی است که از دور و نزدیک برای زیارت امام حسین (ع) خوانده می‌شود. زیارت عاشورا را یک دعای سلام اسلامی برای خدا می‌دانند. این دعا بخشی از مراسم عبادی است که در زیارت حرم امام حسین (ع) در کربلا استفاده می‌شود

در اسلام، زیارت یعنی دیدار از قبر یک قدیس یا شخص مقدس دیگر و «عاشورا» نیز به‌معنای واقعی کلمه مترادف با واژهٔ «دهم» است که به‌خاطر واقعه‌ای که در دهم محرم در کربلا رخ داد، یک روز تعطیل و روز غم و اندوه برای شیعیان است که در ۱۰ محرم تقویم اسلامی و ایرانی قرار دارد. در این روز از کشته‌شدن حسین بن علی و اعضای خانواده و ۷۲ همراهش در نبرد کربلا یاد می‌شود.

گفته می‌شود که زیارت عاشورا منسوب به امام محمد باقر (ع)، پنجمین امام شیعه، است که آن را به پیروان خود منتقل کرد. این دعا در حدیث قدسی وجود دارد که به‌ویژه «شیخ طوسی» در «مصباح المتهجید» و «ابن قولویه» در کامل «الزیارات» روایت شده است. این دعا نیز در «بحار الانوار» توسط «علامه مجلسی» و در «مفاتیح الجنان» توسط «شیخ عباس قومی» یافته شده است

زیارت عاشورا شامل مفاهیمی مانند «تبری» (جداشدن از کسانی که با خدا و پیامبر اسلام مخالف‌اند)، «تولی» (محبت به اهل‌بیت پیامبر اسلام)، ایثار برای جامعه است. یکی دیگر از مفاهیم و درون‌مایه‌های این زیارت مشهور تسلیم ظلم و ستم نشدن است. تفسیرهای گوناگونی بر این زیارت نوشته شده است که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

«جنت السارور فی کیفیث تحقیق زیارت عاشورا» به قلم «شیخ علی استرآبادی تهرانی» (به زبان عربی)،

«تذکرات الزعرین» (تذکرة الزائرین) به قلم «سید ابوحسن بن محمد طباطبایی سراوی» (به زبان عربی)،

«شفاء الصدور» اثر «میرزا ابوالفضل تهرانی» (فارسی) و نسخه‌های خطی تفسیر زیارت عاشورا توسط «محمدباقر مجلسی» (به زبان فارسی).

برخی می‌گویند که امام محمد باقر (ع)، پنجمین امام شیعیان، خواندن زیارت عاشورا در روز عاشورا را توصیه کرده است.

«زیارت عاشورا» مهم‌ترین متن در بین متون مشابه خود در زیارت ساحت مقدس سیدالشهدا است. مبادرت علما برای شرح متون ادعیه و زیارات به همین دلیل بوده است.

متن زیارت عاشورا نیز در انتهای کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا قرار گرفته است.

خواندن کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه پیرامون زیارت عاشورا پیشنهاد می‌کنیم.

بخش‌هایی از کتاب تمنای نثار در بیان فضایل زیارت عاشورا

«گرچه سیره تمامی علمای شیعه درطول تاریخ و تأکید ایشان بر قرائت و مداومت بر زیارت عاشورا، تردیدی در صحّت و مستندات آن باقی نمی گذارد و ما را از هرگونه بررسی در اسناد آن بی نیاز می سازد، لیکن توجّه به مستندات این زیارت شریف، مبیّن اهمیّت و جایگاه ویژه و بی بدیل آن در بین زیارات مأثوره می باشد.

در باب بررسی اسناد زیارت عاشورا، پژوهشهای گسترده و فراوانی صورت پذیرفته است که علاوه بر تحقیق در نسخه های موجود، سلسله راویان آن مورد بررسی و دقّت قرار گرفته اند و با مراجعه به کتب رجال شیعه، شخصیّت هر یک مورد مدّاقه و توجّه قرار گرفته است، که ما به اختصاربه اسناد مهّم این زیارت تنها اشارتی خواهیم داشت.

منابع اصلی زیارت عاشورا، دو کتاب معتبر ومورد وثوق علمای شیعه است که هر یک اسنادی را دال بر صحّت نقل این زیارت ارائه نموده اند: قدیمی ترین نقل مربوط به جعفر بن محمّد بن قولویه قمی (صاحب کتاب کامل الزیارات) است و قول دیگر مربوط به شیخ طوسی (ُصاحب کتاب مصباح المتهجّد)، که بر هریک از دو قول توضیح اجمالی خواهیم کرد:

الف – مرحوم محمدبن قولویه قمی در کتاب خویش اینگونه بیان کرده است:

(علقمة بن محمّد حضرمی می گوید: محضر مبارک ابیجعفر – امام باقر علیه السلام – عرض کردم: دعایی به من تعلیم فرمایید که وقتی از نزدیک به زیارت سید الشهداء (ع) رفتم آن را بخوانم، و دعایی به من یاد دهید که هرگاه از شهرهای دور و پشت بام به آن حضرت اشاره سلام دادم،‌ آن را بخوانم.

حضرت (ع) فرمودند: ای علقمه، بعد از آنکه با اشاره به آن حضرت سلام دادی، و پس از آن دو رکعت نماز گزاردی، اگر این دعا و زیارت را – که شرحش را برایت می گویم، زیارت عاشورا – بخوانی، پس به آنچه فرشتگان زائر آن حضرت دعا کرده اند، تو نیز دعا نموده ای و خداوند متعال برای تو هزار هزار حسنه نوشته، و هزار هزار گناه را از تو محو می فرماید، و صد هزار هزار درجه و مقام و مرتبه تو را بالا برده، و تو را از کسانی قرار می دهد که با حضرت حسین بن علی (علیهماالسلام) شهید شده اند و بدین ترتیب در درجه ایشان قرارت می دهد، و شناخته نمی شوی مگر در زمره شهدایی که با آن حضرت شهید شده اند، و ثواب تمام انبیاء و رسولان الهی و کسانی که حضرت امام حسین (ع) را از زمان شهادتش تا به الآن زیارت نموده اند برایت می نویسد.»

F313
۱۳۹۷/۰۶/۲۲

میشد در این ساعتها جایِ بهتری بود مثلِ حرمت ... صلی الله علیک یا اباعبدالله...💚💔

سیّد جواد
۱۳۹۷/۰۶/۱۵

کتاب صد و‌ پنجاهم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی ، مختصر و‌ مفید

کاربر ۵۲۸۰۱۶۷ محمد جواد خالویی
۱۴۰۱/۰۸/۰۷

تفسیر زیارت عاشورا و فضلیت های خواندن این زیارت را به طور جامع در این کتاب توضیح داده نویسنده عالیه واقعا

کاربر ۲۲۱۲۶۷۷
۱۳۹۹/۰۶/۲۹

عالی . روان . زیبا

delfan
۱۳۹۹/۰۶/۰۸

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین. بسیار کتاب خوب و حاوی مطالب ارزشمندی است .

مانا
۱۴۰۲/۰۲/۳۰

من متن زیارت میخواستم که متاسفانه با فونتی گذاشتن که راحت قابل دیدن و خواندن نیست

اللّهم ارزقنی شفاعة الحسین (ع) یوم الورود
F313
بی تردید دلهای اولیای الهی و تمامی شیعیان و موالیان خاندان پیامبر (ص) آکنده از محبّت حضرت ابا عبدالله (ع) است، و همواره دل و دیده آنان بر مصیبتی که با کشتن آنان به آسمانها و زمین وارد شده است، گریان است، و این مصیبت چنانست که گذشت زمان از شعله آن نمی کاهد، چنانکه پیامبر اکرم (ص) فرمود: انّ لقتل الحسین (ع) حرارة فی قلوب المؤمنین لاتبرد ابداً. (کتاب مستدرک الوسایل – جلد دهم – صفحه ۳۱۸)
سیّد جواد
زیارت عاشورا از احادیث قدسیّه است: مرحوم محدث نوری (ره) استاد مرحوم حاج شیخ عباس قمی (صاحب مفاتیح الجنان) در خصوص فضیلت و اهمیّت زیارت عاشورا فرموده است: (در فضل و مقام زیارت عاشورا همین بس که از سنخ دیگرزیارت ها نیست، که به ظاهر از انشاء و املای معصومی باشد، هرچند که از قلوب پاک ایشان جز آنچه از عالم بالا به آنها برسد بیرون نمی آید، ولی این زیارت ولعن و سلام و دعا از خداوند متعال به جبرئیل امین و از او به خاتم النبیین رسیده است). (رجوع شود به کتاب تحیّة الزائر – محدث نوری) علاوه بر مرحوم میرزا حسین نوری، بزرگان دیگری از علمای شیعه، من جمله مرحوم علاّمه مجلسی (ره) به قدسی بودن زیارت عاشورا تأکید ورزیده اند. (بحارالانوار – جلد ۱۰۱ – صفحه ۲۹۶)
سیّد جواد
یکی از معجزات عظیم زیارت عاشورای امام حسین (ع)، رفع مشکلات و برآوردن حوائجی است که دوستداران آن حضرت به محضر ایشان عرضه میدارند
F313
السلام علی الحسین (ع) و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین (ع)
F313
ای کاش من با شما بودم و با نثار جان خویش به رستگاری عظیم می رسیدم
F313
تا زنده اید زیارت عاشورا را از دست ندهید، زیرا در عالم معنا به من توصیه کرده اندکه این زیارت را بخوان.
F313
و این مصیبت چنانست که گذشت زمان از شعله آن نمی کاهد
F313
می توان حضرت سید الشهداء (ع) را آن یگانه ای دانست که خودش و نزدیکانش مورد جنایت قرار گرفتند، لیکن انتقام خون آنان هنوز گرفته نشده است و مقرّر گردیده تا حضرت امام عصر (عج) منقتم خون آن حضرت و یاران با وفایش باشد
F313
السّلام علی الحسین الذّی سمحت نفسه بمحجته، سلام برحسین (ع) که جانش را نثار کرد.
سپیده دم اندیشه

حجم

۶۸۴٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۸۷ صفحه

حجم

۶۸۴٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۸۷ صفحه

قیمت:
رایگان