معرفی و دانلود کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه + خلاصه رایگان

زهره آقایی خوسفی
انتشارات:
سنجاق

معرفی کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه

کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه، نوشته زهره آقایی خوسفی، بازنویسی بخش‌هایی از شاهنامه به نثر است و نشر سنجاق آن را منتشر کرده است. این کتاب با پادشاهی کیومرث آغاز می‌شود و با ماجراهای فریدون، ایرج و منوچهر ادامه می‌یابد. نویسنده داستان‌های شناخته‌شده‌ی شاهنامه را به‌طور پیوسته در کنار هم قرار می‌دهد و کشمکش بر سر قدرت، داد و بیداد، وفاداری، انتقام و سرنوشت خاندان‌ها را دنبال می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه اثر زهره آقایی خوسفی

کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه، نوشته‌ی زهره آقایی خوسفی، بازگویی داستان‌های آغازین شاهنامه در قالب نثر است. کتاب با مقدمه‌ای درباره‌ی شکل‌گیری شاهنامه و جایگاه فردوسی آغاز می‌شود و سپس به دوره‌ی پادشاهان اسطوره‌ای می‌رسد؛ از کیومرث و هوشنگ و طهمورث گرفته تا جمشید و ضحاک. در این داستان، شاهنامه فقط مجموعه‌ای از جنگ‌ها و پهلوانی‌ها نیست، بلکه سرگذشت سرزمینی است که تاریخ، اسطوره، آیین و فرهنگ آن در زندگی پادشاهان و مردمش بازتاب یافته است.

یکی از محورهای اصلی کتاب پیامدهای قدرت و چگونگی تبدیل‌شدن داد به بیداد است. شخصیت‌ها در کنار دشمنان بیرونی با غرور، حسادت، طمع و ترس نیز روبه‌رو می‌شوند و بسیاری از حوادث مهم داستان از همین کشمکش‌های درونی و خانوادگی شکل می‌گیرد. مرگ سیامک و انتقام هوشنگ، شکوه و سقوط جمشید، ظهور ضحاک و قیام کاوه و فریدون و سپس دشمنی سلم و تور با ایرج زنجیره‌ای از حوادث را می‌سازند که سرنوشت نسل‌های بعدی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

در بخش‌هایی از کتاب، رویدادهای مربوط به شکل‌گیری زندگی اجتماعی و آیین‌های ایرانی نیز در کنار داستان پادشاهان روایت می‌شود. کشف آتش، شکل‌گیری کشاورزی، ساخت ابزار و پیدایش جشن‌هایی مانند سده و نوروز بخشی از کتاب را تشکیل می‌دهند. زهره آقایی خوسفی با نثری ساده و قصه‌گو، رخدادها را با ترتیبی پیوسته پیش می‌برد و به خواننده کمک می‌کند تا ارتباط میان شخصیت‌ها، نسل‌ها و حوادث را دنبال کند.

خلاصه داستان بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان با کیومرث، نخستین پادشاه اسطوره‌ای ایران، آغاز می‌شود و با روایت زندگی هوشنگ، طهمورث و جمشید ادامه می‌یابد. جمشید که در آغاز پادشاهی قدرتمند و آبادگر است، به‌تدریج گرفتار غرور می‌شود و با ازدست‌دادن فرّه ایزدی جایگاهش متزلزل می‌شود. پس از او ضحاک به قدرت می‌رسد و دوران بیداد آغاز می‌شود.

در ادامه، کاوه‌ی آهنگر در برابر او می‌ایستد و فریدون را در قیام علیه ضحاک یاری می‌کند. فریدون پس از پیروزی بر ضحاک، جهان را میان سه پسرش، سلم، تور و ایرج، تقسیم می‌کند، اما حسادت دو برادر به ایرج به قتل او می‌انجامد. در ادامه، منوچهر برای خون‌خواهی ایرج وارد میدان می‌شود و داستان به نسل‌های بعدی و ماجرای زال می‌رسد.

چرا باید کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب داستان‌های آغازین شاهنامه را به‌طور منسجم و پیوسته دنبال می‌کند و ارتباط میان شخصیت‌ها و نسل‌ها را روشن می‌سازد.
  • در این اثر، با شخصیت‌های مهمی مانند کیومرث، جمشید، ضحاک، کاوه، فریدون، ایرج و منوچهر آشنا می‌شویم و نقش آن‌ها را در روند داستان درک می‌کنیم.
  • این کتاب در کنار نبردها و اتفاقات سیاسی، به موضوعاتی مانند قدرت، بیداد، حسادت، انتقام و مسئولیت اخلاقی می‌پردازد.
  • نویسنده بخشی از آیین‌ها و دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی ایران اسطوره‌ای را در بستر داستان معرفی می‌کند.
  • این اثر برای کسانی که می‌خواهند پیش از خواندن شاهنامه‌ی فردوسی با خط اصلی داستان‌ها و شخصیت‌های آن آشنا شوند، نقطه‌ی شروع مناسبی است.

خواندن کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به اسطوره‌ها و داستان‌های حماسی ایران.
  • کسانی که می‌خواهند با داستان‌های آغازین شاهنامه و شخصیت‌های اصلی آن آشنا شوند.
  • خوانندگانی که به داستان‌های مربوط به قدرت، جانشینی، خیانت، انتقام و کشمکش‌های خانوادگی علاقه دارند.
  • علاقه‌مندان به فرهنگ و آیین‌های ایران باستان که می‌خواهند آن‌ها را در بستر داستان‌های اسطوره‌ای بشناسند.

بخشی از کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه

«در همین روزها بود که روزی ضحاک تاجی با نگین‌های فیروزه‌ای بر سرش گذاشت و بر تخت عاج نشست و همه‌ی وزیران و حاکمان شهرها را به حضور طلبید و به آن‌ها گفت که باید عدل و انصاف او را گواهی کنند و بگویند که او به غیر از نیکی و خوبی، کاری نکرده است. همه‌ی وزیران و حاکمان از روی ترس و اجبار گواهی را تأیید کردند که ناگهان صدای داد و فریادی به گوش رسید که دادخواهی می‌کرد. شاه دستور داد تا او را به حضورش بیاورند تا ببیند کیست و چه می‌خواهد؟

آن مرد کاوه آهنگر بود که با دست بر سرش می‌زد و فریاد می‌کشید و می‌گفت: ای شاه، من کاوه هستم و می‌خواهم عدالت اجرا شود. من مرد آهنگری هستم که آزارم به کسی نرسیده است، اما از دست شاه آتش به زندگی‌ام افتاده است. تو اگر شاهی و اگر اندام اژدها را داری و پادشاه هفت کشور هستی، سزاوار نیست که این همه سختی به ما بدهی. حالا هم نوبت به من رسیده و می‌خواهی فرزندم را بکشی و خوراک مارهایت بکنی!

شاه در حالی که به او نگاه می‌کرد به حرف‌هایش گوش کرد و از دیدن جرأت و جسارت او شگفت‌زده شد و دستور داد تا فرزندش را به او برگردانند. بعد ضحاک رو به کاوه کرد و گفت: حالا که ما به تو محبت کردیم تو هم نامه‌ای که عدل و انصاف ما را گواهی می‌کند، امضا کن. فریدون نامه را خواند و در حالی که خشم تمام وجودش را گرفته بود، به او گفت: هیچ‌وقت چنین دروغی را تأیید نمی‌کنم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببازی های تاج و تخت به روایت شاهنامه
فرمت کتابEPUB
برچسبادبیات ایران

توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۵/۲۸

اگه همیشه دوست داشتید شاهنامه رو بخونید ولی زبان و شعرهای قدیمی براتون سخت بوده، این کتاب انتخاب خیلی خوبیه. داستان‌های شاهنامه رو با نثری روان و ساده روایت کرده، طوری که هم راحت می‌خونید و هم با قصه‌ها و...بیشتر

۱۴۰۵/۰۵/۲۸

عالی بود، زیبا بود

توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۶/۰۱

سلام یکی از بهترین کتابهایی بود ک خوندم به همه عزیزان پیشنهاد میکنم مطالعه کنن ممنونم

۱۴۰۵/۰۶/۰۹

بسیار عالی