معرفی و دانلود کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی + خلاصه رایگان

انتشارات:
نقد فرهنگ

۲۰٪

معرفی کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی

کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی نوشته علی شهبازی اثری است که از دل تأمل بر نسبت انسان با خویشتن، آگاهی و نیروهای پنهان زندگی شکل گرفته است. نویسنده در این اثر می‌کوشد نشان دهد چرا فهم جهان زندگی باید مقدمه‌ی هر پژوهش درباره‌ی انسان و جامعه باشد و چگونه بیگانگی با این ساحت، به سوءفهم در اندیشه و رفتار می‌انجامد. این کتاب را نشر نقد فرهنگ منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی

کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی نوشته علی شهبازی بر یک پرسش محوری بنا شده است: انسان چگونه می‌تواند زندگیِ زیسته، لایه‌های پنهان آگاهی و سرچشمه‌های رفتار و اندیشه‌ی خود را بفهمد؟ نویسنده از همان آغاز، مسئله را فقط در سطح مفاهیم فلسفی نگه نمی‌دارد و آن را به بحران‌های روحی، عادت‌های ناپسند اجتماعی، ازخودبیگانگی و ناتوانی علوم انسانی در فهم ریشه‌ای مسائل انسانی پیوند می‌زند. از دل این دغدغه، ایده‌ی اصلی اثر شکل می‌گیرد؛ یعنی ضرورت بازگشت به جهان زندگی به‌عنوان مبنای فهم انسان، فرهنگ و جامعه.
این کتاب در ۴ فصل تنظیم شده است و در آن از آرای متفکرانی چون نیچه، فروید، هوسرل، هیدگر و دیلتای استفاده شده است. فصل نخست به چیستی جهان زندگی، واقع‌بودگی آن و امکان فهمش می‌پردازد و در ادامه، پارادایم‌های هرمنوتیکی را مرور می‌کند تا زمینه برای طرح نظریه‌ی اصلی کتاب فراهم شود. فصل دوم بر تاریخمندی هستی بشر تمرکز دارد. فصل سوم لایه‌های جهان زندگی، شکل‌گیری اختلال‌های روان‌شناختی و پیامدهای آن‌ها را بررسی می‌کند. فصل چهارم نیز با نقد مفهوم اگو در برخی خوانش‌های روان‌کاوانه و فلسفی، مقوله‌ی عقلانیت زندگی را پیش می‌کشد.
کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی فقط شرحی از چند نظریه‌ی فلسفی نیست، بلکه تلاشی است برای صورت‌بندی شیوه‌ای تفسیری با عنوان هرمنوتیک زندگی. در این شیوه، زندگی نه موضوعی دور و انتزاعی، بلکه امری حاضر، پیچیده و تا حدی رازآلود در نظر گرفته می‌شود که باید از خلال تجربه‌ی زیسته، پیش‌فهم‌ها، تاریخمندی و نیروهای ناآگاهانه فهم شود. حال‌وهوای اثر جدی، تأملی و گاه چالش‌برانگیز است و متن آن بیشتر به درد کسانی می‌خورد که می‌خواهند نسبت میان آگاهی، تجربه، تاریخ و زندگی را در سطحی عمیق‌تر دنبال کنند.

خلاصه کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی

کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی از اینجا آغاز می‌شود که بسیاری از بحران‌های فکری و رفتاری انسان، ریشه در بیگانگی او با خویشتن و جهان زندگی‌اش دارند. علی شهبازی با مرور دیدگاه‌های چند متفکر مهم و با تکیه بر تأملات خود، می‌کوشد نشان دهد که فهم انسان فقط با مشاهده‌ی رفتارهای بیرونی ممکن نیست و باید به تجربه‌ی زیسته، پیش‌فهم‌ها و نیروهای ناآگاهانه‌ی زندگی توجه کرد.
هسته‌ی اصلی اثر، طرح هرمنوتیک زندگی است؛ شیوه‌ای برای تفسیر انسان و پدیده‌های انسانی که بر پایه‌ی مقوله‌بندی جهان زندگی، تاریخمندی هستی بشر و نسبت میان آگاهی و لایه‌های پنهان‌تر زندگی شکل می‌گیرد. کتاب درنهایت می‌خواهد راهی برای فهم ریشه‌های ازهم‌گسیختگی انسان و بازاندیشی در مبانی علوم انسانی پیش بگذارد.

چرا باید کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب مسئله‌ی جهان زندگی را به‌عنوان پایه‌ی فهم انسان، جامعه و فرهنگ مطرح می‌کند.
  • خواننده با مطالعه‌ی آن می‌تواند نسبت میان تجربه‌ی زیسته، آگاهی و نیروهای ناآگاهانه را دقیق‌تر بررسی کند.
  • این اثر تصویری فشرده از گفت‌وگو میان دیلتای، هوسرل، نیچه، فروید و هیدگر در یک مسئله‌ی مشترک به دست می‌دهد.
  • کتاب نشان می‌دهد چرا نویسنده بخشی از ناکارآمدی علوم انسانی را به بیگانگی با زندگی نسبت داده است.
  • طرح هرمنوتیک زندگی در آن، تلاشی است برای رسیدن به شیوه‌ای تفسیری که از سطح رفتارها فراتر برود.
  • خواندن آن برای کسانی سودمند است که می‌خواهند ریشه‌ی برخی بحران‌های روانی، اخلاقی و اجتماعی را در لایه‌های عمیق‌تر زندگی جست‌وجو کنند.

خواندن کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دانشجویان و پژوهشگران فلسفه، علوم انسانی و اندیشه‌ی اجتماعی که به مسئله‌ی فهم انسان علاقه دارند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند با مفهوم جهان زندگی و نسبت آن با تجربه‌ی زیسته آشنا شوند.
  • کسانی که بحث‌های مربوط به پدیدارشناسی، هرمنوتیک و روان‌کاوی را دنبال می‌کنند.
  • مخاطبانی که در پی فهم ریشه‌های ازخودبیگانگی، گسیختگی درونی و بحران‌های فکری هستند.
  • خوانندگانی که از متن‌های تأملی و بحث‌های مفهومی درباره‌ی آگاهی، تاریخ و خویشتن استقبال می‌کنند.

بخشی از کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی

«ما نیازمند فهم زندگی هستیم، نیازمند آشنایی با ژرفای وجود. ما را وجودپارگان بازارهای پرزرق‌وبرق و تن‌های زیبا و اندام‌های ظریف را چه سود. ما معشوقه‌ای همیار و همدم را وانهاده و مدت‌هاست خود را به‌سوی غیر، لبریز و تمنامند جلوه‌گر ساخته‌ایم. در اساس بدین‌خاطر است که غیر را در روحمان لعن می‌کنیم، آنگاه‌که از آرزوی تمنایش به لذت کام‌گیری از او دست‌یافتیم. گزاره‌ هرکدام از ما هنگامه‌ای که رانۀ خشم را بر سر دیگری فرو می‌آوریم چنین است: چون تو در تملک من، همه‌چیز من و هستی من، نیستی پس تو را عذاب خواهم کرد.
آشکار است ما محتاج سفری هستیم به آنجا که متعلق ماست، آنجا که ما هستیم. بدین‌خاطر باید سفری آغاز کنیم که خویشتن را در آن پیدا کنیم. سفری به ژرفای آگاهی، سفری به عمق جهان زندگی.
در این راستا این کتاب را بر این بنیاد بنا نهادم که شیوه‌ای را ارائه کنم تا بر آن اساس زندگی را فهمیده و از غربت‌زدگی و گسیختگی بدر آوریم. اکنون احتیاجات زمانه‌ ما مردانی را می‌طلبد که با نیروی آگاهی و تحلیل‌های ژرف، تاریکی جهان زندگی را با نور خودآگاهی روشن کنند و بر سلطه‌ هیولاهای درونمان مهار بزنند.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۵ مهر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب درآمدی بر فهم جهان زندگی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابدرآمدی بر فهم جهان زندگی
موضوعنظریات و مکاتب فلسفی، هستی‌شناسی
نویسندهعلی شهبازی
انتشاراتنقد فرهنگ
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۶/۰۱/۰۲
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.