کتاب فرمانروایی ارزش
معرفی کتاب فرمانروایی ارزش
کتاب فرمانروایی ارزش نوشتهٔ اندره اورلئان و ترجمهٔ مهدی رزم آهنگ است. انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب فرمانروایی ارزش
کتاب فرمانروایی ارزش حاوی دستهٔ مهمی از سؤالات مبنایی در سازهٔ معرفتی دانش اقتصاد است. غیر از مسئلهٔ خاستگاه و رُستنگاه ارزش، موضوعاتی چون ماهیتِ قبلالاجتماعی یا بعدالاجتماعی آن و ارتباطی که با موضوعاتی چون مالیت و مالکیت، مولدیت و تولید، مبادله و بازار، زمان، سیگنالهای اطلاعاتی و انگیزشی و ... دارد در این پژوهش آمده است.
خواندن کتاب فرمانروایی ارزش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران اقتصاد پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فرمانروایی ارزش
«دانش مدرن اقتصاد در تجربه سیصدساله خود، فهرست بلندبالایی از سؤالات بنیادین اقتصادی را که قرنها مورد توجه اندیشمندان بود و شکلگیری یک معرفت اقتصادی منوط به پاسخگویی به این سؤالات و صورتبندی منسجم و سازگار پاسخها باهم است، غیرمسئولانه عملاً بیپاسخ رها کرد. بدین ترتیب؛ رندانه از کنار مسئلهها و معضلات معرفتی و عملی اقتصاد گذشت و با فروض و سادهانگاریهایی که بهمعنای پاک کردن صورتمسئله بودند، به فرمالیسم افتاد. در نتیجه، آنچه امروزه بهعنوان علم اقتصاد شناخته میشود، بیش از آنکه دانشی برای مسائل اقتصادی باشد، جعبهابزاری است برای تفکری منضبط و البته خاص؛ محتوای کتابهای درسی اقتصاد خرد و کلان و بخش عمومی، مشتمل بر انواع ابزارها و جعبهابزارهایی هستند که بستۀ ناقص ولو کارآمد از «فناوری فکر» به ما میدهند و نه خودِ فکر و اندیشه را؛ و لذا دانشجوی اقتصاد باید مطلع باشد که پس از مطالعه و یادگیری دقیق این کتب درسی، چه راه طول و دراز دیگری دارد تا به خود دانش اقتصاد و مآلاً «اقتصاددانی» برسد. بدین ترتیب است که دانش اقتصاد را در خارج از علم اقتصاد باید یافت؛ چراکه نهتنها پاسخها بلکه موضوعشناسی و صورتبندی دقیق مسئلهها نیز در نواحی بین دانشها و تلاشهای بینرشتگی محققان و اندیشمندان بهدست میآید. اینجاست که بهمعنای جمله دقیق جان استوارت میل پی میبریم که گفت: کسی که جز اقتصاد نمیداند، اقتصاد را هم نمیداند».