کتاب منی به موازات آن من دیگر
معرفی کتاب منی به موازات آن من دیگر
کتاب منی به موازات آن من دیگر سروده شهلا فرج زاده خوئینی توسط انتشارات بانوی کاغذی منتشر شده است. این مجموعه شعر بر گفتوگوی پیوستهی شاعر با خویش، رنج، تنهایی و با تصویری دیگر از من بنا شده است، تصویری که گاهی همزاد است و گاهی فاصلهای دردناک با خودِ اکنون دارد. شعرها از آینه، خواب، خیابان، باران، زخم و سکوت برای ساختن جهانی درونی استفاده میکنند و از دل همین تصویرها به تجربهی زنانه، اضطراب، عشق و گمگشتگی نزدیک میشوند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب منی به موازات آن من دیگر
کتاب منی به موازات آن من دیگر اثر شهلا فرج زاده خوئینی، مجموعهای از شعرهای کوتاه است که بر محور شکافها و پیوندهای درونی شکل گرفتهاند. متن آغازین کتاب به این مسئله اشاره میکند که شاعر از رسیدن به منهای تازه، همزیستی با ضعفها و موجودیتی موازی سخن گفته است که در آنسوی نفسکشیدن ایستاده و به اینسو نگاه میکند. همین ایده هستهی بسیاری از شعرها را میسازد، شعرهایی که در آنها خود، هم پناه است و هم مسئله. در این فضا، واژهها فقط ابزار بیان نیستند، بلکه نشانههای عبور از رنج، خاطره، ترس و میل به ماندن هستند.
آینه، باران، خیابان، چمدان، زخم، ماهی، گربه، پنجره، ایستگاه و فصلها در کتاب منی به موازات آن من دیگر به عناصر تکرارشوندهی تصویرسازی تبدیل شدهاند و در شکلگیری فضای ناپایدار و پرتنش مجموعه نقش دارند. بسیاری از شعرها میان بودن و نبودن، رفتن و ماندن، گفتن و ناتوانی از گفتن در رفتوآمدند. در کنار اینها، تجربهی زنانه در شعرها حضوری پررنگ دارد، نه بهصورت شعار، بلکه در قالب تن، حافظه، ترس، عشق، فرسودگی و مقاومت. زبان مجموعه گاهی شکسته، گاهی بریدهبریده و گاهی آگاهانه نامتعارف است و همین ویژگی باعث میشود معنا فقط در جمله پیدا نشود، بلکه در مکثها، تکرارها و فاصلههای میان کلمات هم شکل بگیرد.
کتاب منی به موازات آن من دیگر سرودهی شهلا فرج زاده خوئینی مجموعهای یکدست نیست. بعضی شعرها بهشدت شخصی و درونیاند و بعضی دیگر ردّ خیابان، جنگ، محاصره، ترس جمعی و فرسایش اجتماعی را در خود دارند. درنتیجه، کتاب فقط دفتری دربارهی احساسات فردی نیست، بلکه میدان برخورد صداهای مختلفی است که از عشق، اضطراب، تنهایی، بدن، خاطره و ناپایداری جهان حرف میزنند. مقدمهی شاعر و یادداشت پایانی کتاب هم نشان میدهند که این شعرها از دل تأملی طولانی بر نوشتن و بر نسبت انسان با سکونت در جهان بیرون آمدهاند.
چرا باید کتاب منی به موازات آن من دیگر را بخوانیم؟
- این کتاب تصویری پیوسته از کشمکش میان منِ اکنون و منِ دیگر میسازد و امکان تأمل در جهان درونی شاعر را فراهم میکند.
- شعرها تجربههایی مثل تنهایی، اضطراب، عشق، زخم و گمگشتگی را با تصویرهای تکرارشونده و بهیادماندنی دنبال میکنند.
- مقدمهی شاعر خواندن مجموعه را جهتدارتر میکند و نشان میدهد ایدهی موازیبودنِ منها چگونه در شعرها پخش شده است.
- حضور پررنگ عناصری مثل آینه، باران، خیابان، ماهی و ایستگاه به کتاب هویت تصویری مشخصی داده است.
خواندن کتاب منی به موازات آن من دیگر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب منی به موازات آن من دیگر به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به شعر فارسی که به فضاهای درونی، تردیدهای هویتی و گفتوگوی شاعر با خویش توجه دارند.
- خوانندگانی که شعرهای تصویرمحور را دنبال میکنند.
- کسانی که میخواهند شعرهایی دربارهی تنهایی، زخم، عشق و ناپایداری عاطفی بخوانند.
- مخاطبانی که از شعرهای کوتاه و فشرده با تکرار، مکث و شکست در سطرها لذت میبرند.
- پژوهشگران و دوستداران شعر زنان که میخواهند ردّ تجربهی زنانه را در زبان و تصویرهای شعری بررسی کنند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب منی به موازات آن من دیگر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | منی به موازات آن من دیگر |
| موضوع | شعر نو، شعر معاصر |